Afrika, Oeganda
10-07-2018

Tussen de berggorilla's in Oeganda

Dieren. Ik ben er dol op. Misschien zijn het mijn roots van de boerderij. Of het feit dat ik überhaupt van de natuur houd. Me daarover kan verbazen en er intens van kan genieten. Hoe dan ook; ik houd van dieren. Mijn reizen hebben dat niet bepaald minder gemaakt. Als ik een nieuwe bestemming uit zoek, speelt de aa... Lees meer »

berggorilla, wildlife, oeganda, Afrika, Rwanda, reistips, reizen, natuur 8 reacties Reismeisje
Afrika, Oeganda
19-01-2018

Een reis door Oeganda in foto's

Oeganda. Het was niet meteen de eerste bestemming in Afrika waar ik aan dacht. Tot ik over de berggorilla's las. Die prachtige, machtige dieren. Ernstig met uitsterven bedreigd en nog levend op het Afrikaans continent. Waaronder dus in Oeganda. Toen was ik om . Uiteindelijk werd onze reis door Oeganda en Rwanda ee... Lees meer »

oeganda, Afrika, reisfotografie, fotografie, reizen, backpacken 9 reacties Reismeisje

3x favoriete roadtrips op 3 continenten

Roadtrips. Love them! Heeft ongetwijfeld met mijn jeugd te maken, waarin we elke zomer in een volgepakte auto dwars door Europa reden . De reis begon voor mij al zodra we in die auto stapten, heerlijk. Hoewel ik tegenwoordig meestal met het openbaar vervoer reis, ben ik nog steeds dol op roadtrips. Het geeft een h... Lees meer »

roadtrip, reizen, backpacken, oeganda, argentinie, engeland 16 reacties Reismeisje
Afrika, Oeganda
20-04-2016

The story behind de berggorilla's

Een droom die uit komt. Zo zou je het toch wel kunnen noemen; een bezoek aan in het wild levende berggorilla’s in Bwindi Impenetrable Forest in Oeganda. Ik had het al vaak op TV gezien. Beelden van David Attenborough of Doutzen Kroes die samen met Johnny de Mol op zoek gaat naar wilde berggorilla’s. Dat leek ons ... Lees meer »

oeganda, reizen, backpacken, fotografie, reisfotografie 10 reacties
Afrika, Oeganda
25-09-2015

Kennismaken met Afrika on a shoestring

Afrika is niet het meest goedkope continent voor backpackers. Natuurlijk is er aardig wat verschil tussen de landen onderling, maar over het algemeen kun je wel stellen dat het geen Azië is . Zeker als je voor het prachtige wildlife komt, wat toch voor veel mensen dé reden is om voor Afrika te kiezen. Safari’s en... Lees meer »

oeganda, Afrika, budget 5 reacties Reismeisje
Afrika, Oeganda
20-07-2015

Wandelen met chimpansees

Na luiaards en zebra’s zijn denk ik chimpansees mijn favoriete dieren in het wild. Vóór ik op reis chimpansees had gezien, waren het voor mij gewoon aapjes. Één van de vele soorten die er zijn. Grappig en soms schattig, maar niet meer dan dat. Tot we een jaar geleden in Oeganda waren en besloten Ngamba Island te... Lees meer »

reizen, oeganda, ngamba island, chimpansees 2 reacties Reismeisje