Over reizen naar de Amazone en hoe je je voorbereidt

Jaren geleden kwam ik voor het eerst in de tropen. Of iets wat daarop leek. Tijdens een reis door Nepal  in Azië. Niet de eerste bestemming waar ik aan dacht bij de tropen. Midden-Amerika en Afrika lagen meer in die richting. Wist ik veel. Ik wilde graag olifanten in het wild zien. En hopelijk een neushoorn. Dat e... Lees meer »

zuid-amerika, amazone, reistips, natuur, outdoor, reizen, backpacken 0 reacties Reismeisje
Zuid-Amerika, Suriname
14-09-2016

Mijn mooiste reisfoto's uit...Suriname!

Ik heb eerder al enkele keren artikelen geschreven waarin ik jullie mijn mooiste foto's uit bepaalde landen uit onze wereldreis heb laten zien. Deze keer is het de beurt aan een landje wat wij als Nederlanders misschien net iets beter (zouden moeten?!) kennen; Suriname! Ik zeg  “zouden moeten” omdat wij als Nederl... Lees meer »

backpacking, fotografie, reisfotografie, vakantie, suriname 4 reacties

Frans Guyana en schildpadden in Suriname

Toen we eenmaal hadden besloten dat we door Suriname zouden reizen, wist ik één ding zeker: we zouden gaan proberen zee schildpaden te zien! En niet zo maar zien, maar kijken hoe deze reuze dieren ’s nachts hun eieren op het strand leggen. Op de Galapagos eilanden hebben we al met deze prachtige beesten gezwommen... Lees meer »

frans guyana, suriname, reistips, wildlife 6 reacties Reismeisje
Zuid-Amerika, Suriname
21-04-2016

Reistips voor heerlijk Paramaribo

Suriname. Een bestemming waar we lang naar uit keken. Deels omdat het ons gewoon erg mooi leek, maar ook omdat het na een half jaar reizen een heerlijk vooruitzicht was om door een land te reizen waar je je een tikkeltje thuis voelt. Want: Nederlands als voertaal en hagelslag op je bruine boterham . En Suriname st... Lees meer »

paramaribo, suriname, reistips 5 reacties Reismeisje
Zuid-Amerika, Suriname
10-04-2016

De Surinaamse jungle in!

De afgelopen dagen was het zo ver; we gingen eindelijk de Surinaamse jungle in. Na een aantal heel ontspannen dagen in Paramaribo vol gênant Hollandse pannenkoeken met spek en broodjes met oude kaas , was het weer tijd om ons als avontuurlijke backpackers te gaan gedragen. En dus stapten we ’s ochtends vroeg in e... Lees meer »

suriname, jungle, reistips, outdoor 4 reacties Reismeisje
Zuid-Amerika, Suriname
05-04-2016

Fotoverslag: relaxen in Paramaribo

Het klinkt misschien overdreven of verwend, maar als je een langere reis maakt kun je soms echt behoefte hebben aan even op adem komen. Dat ervaar ik nu ook op wereldreis. Begrijp me niet verkeerd, het is natuurlijk één groot en fantastisch avontuur vol te gekke momenten, maar het kan bij vlagen ook heel intens en... Lees meer »

suriname, paramaribo, wereldreis, RTW, backpacken 12 reacties Reismeisje