Israël en de Palestijnse Gebieden: wat vind ik er van?

Het Midden-Oosten heeft me altijd gefascineerd. Het is het centrum van zo veel verschillende culturen. Religies die elkaar tegen komen. Botsen zelfs. Een gedeelde geschiedenis, die in de huidige tijd minder van belang lijkt dan politieke belangen. Vanwege de ligging. Strategisch. Centraal. Handig om er wat bondgen... Lees meer »

palestina, israel, midden-oosten, reizen, reistips 1 reactie Reismeisje

Highlights in Israel

Toen we vorig jaar een reis planden door Israël en Palestina, kon ik niet vermoedden dat deze regio hoog op mijn favorieten lijstje zou komen te staan. En toch is dat uiteindelijk gebeurd! Je voelt hier gewoon de historie, politieke gevoeligheid en mix van verschillende culturen. Hoewel soms pijnlijk en triest, in... Lees meer »

reizen, highlights, israel, jeruzalem, nazareth, palestina 11 reacties Reismeisje

Tips om veilig door Israël en Palestina te reizen

Israël en Palestina. Regelmatig worden we opgeschrikt door een zoveelste raket die is afgevuurd op de Gaza strook of een zelfmoord aanslag in Jeruzalem. Hoewel het de afgelopen weken wat minder bij ons in het nieuws lijkt te zijn, blijft de situatie in het Midden-Oosten instabiel en kwetsbaar. Er hoeft maar iets... Lees meer »

reizen, backpacken, veiligheid, midden oosten, israel, jeruzalem, palestina 24 reacties Reismeisje

Israel versus Palestina

650 Palestijnen dood, meer dan 4.000 gewonden en de aanvallen op de Gazastrook blijven maar door gaan. Reismeisje is geen politiek blog en daar wil ik me in dit blogbericht ook verre van houden, maar de afgelopen week heb ik met grote verbazing het nieuws rondom de hernieuwde spanningen in het Midden-Oosten gevo... Lees meer »

reizen, veiligheid, israel, palestina 7 reacties Reismeisje

Route in Israël & Palestina

Tijdens onze trip door Israël en Palestina was er eigenlijk te weinig tijd. Het idee was 10 dagen voor het hele gebied uit te trekken. Dat leek ons wel voldoende, omdat we er een nogal Westers beeld bij hadden met dito goed openbaar vervoer, snelle verbindingen en idee dat het niet een gebied zou zijn waar wij o... Lees meer »

reizen, backpacken, route, israel, palestina 7 reacties Reismeisje

Kunst in Palestina

Ooit gehoord van Banksy? Waarschijnlijk niet. Maar misschien zegt een schildering van een witte vredesduif met een schietschijf op haar borst je wel iets! Het is maar één van de bekende muurschilderingen van graffiti artiest Banksy. Ik vind ’t een fascinerend verhaal, omdat niemand tot op de dag van vandaag echt w... Lees meer »

Inspiratie, reizen, israel, palestina, bansky 3 reacties Reismeisje