Over Reismeisje

Over Reismeisje

Hey! Ik ben Wendy en de oprichter van en blogger achter Reismeisje. Al zo lang ik me kan herinneren ben ik gefascineerd door andere culturen, landen en talen. Na verschillende vakanties in Europa was het tijd om mijn eerste verre reis te maken, met India als bestemming. Een land met een compleet andere cultuur en manier van leven. Ik was verkocht! Sindsdien reis ik zo veel mogelijk en het liefste naar de meest uiteenlopende bestemmingen. Ik zoek daarbij graag het avontuur en lokale leven op. Mijn favoriete bestemmingen zijn Tibet, Colombia, Mauritius en Jeruzalem, maar ik ben ook dol op de stranden van Zuidoost-Azië en ons eigen prachtige Texel. Elke bestemming heeft wel iets! In 2015-2016 is een lange wens in vervulling gegaan: ik maakte vanaf dat moment een wereldreis die me naar Zuid-Amerika, Polynesië en Centraal-Azië heeft gebracht. Via Reismeisje waren mijn avonturen en belevenissen te volgen. Tot op de dag van vandaag reis ik veel en vertel ik daar meerdere keren per week op Reismeisje over.

Download hier het e-book dat ik schreef over mijn wereldreis

Dag rugzak

Over Reismeisje en het bereik

Mei 2013 ben ik Reismeisje gestart. Al langere tijd had ik het idee een eigen blog over reizen te beginnen. Ik wilde graag mijn passie voor reizen delen met andere reizigers en handige tips geven vanuit mijn persoonlijke ervaringen tijdens het reizen. Zo gezegd, zo gedaan. Ik koos de naam 'Reismeisje', las van alles over het starten van een blog en begon met schrijven. In het begin schreef ik vooral voor familie en vrienden, maar langzamerhand groeiden mijn bezoekersaantallen en kreeg ik vaste volgers. Ik begon meer te bloggen en werd actiever op social media. Inmiddels zijn er maandelijks 90.000 bezoekers op Reismeisje te vinden, die gezamenlijk 140.000 pageviews genereren. 60% van de bezoekers is vrouw, met name in de leeftijd 20-45 jaar, met een bovengemiddelde interesse in reizen, outdoor en een actief leven. Via Facebook zijn er 25.000 fans en via Instagram zijn er 23.000 mensen die meerdere keren per week nieuwe content van Reismeisje voorbij zien komen. Daarnaast ben ik in april 2015 gestart met mijn eigen YouTube kanaal, waarop regelmatig nieuwe, eigen video's van mijn reizen te zien zijn. 

Reismeisje samenwerken

Samenwerken

Regelmatig werk ik op Reismeisje samen met leuke (reisgerelateerde) merken. Van advertorials tot reviews en branded content tot social media campagnes. Vanwege mijn achtergrond in marketing, ligt mijn kracht met name in een conceptmatige aanpak, die past bij de doelgroep en doelstelling van de opdrachtgever enerzijds en de volgers van Reismeisje anderzijds. Dus wil je graag op een authentieke manier in contact komen met je doelgroep en/of exposure genereren voor jouw product of merk? Mail me dan. Ik denk graag met je mee! 

Daarnaast werk ik op freelance basis voor diverse online en offline media en schrijf ik in opdracht reportages over specifieke bestemmingen, bijzondere culturen, evenementen en meer. Altijd in combinatie met eigen fotomateriaal, geschoten met een full-frame spiegelreflex camera.

Wie weet tot gauw!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.