Europa, IJsland
30-11-2018

Een onverwachte, nieuwe reis naar IJsland

Ha! Niets zo veranderlijk als het leven van een reiziger. Laatst schreef ik een artikel over de reisbestemmingen die voor de komende tijd op de planning staan. Egypte, waar gastblogger Stefanie as we speak voor Reismeisje een mooie reis maakt. Het mooie Zeeland waar ik in december heen ga. Mijn geliefde Texel waar... Lees meer »

IJsland, europa, Reykjavik, reizen, eiland 2 reacties Reismeisje
Europa, IJsland
08-01-2018

Een reis door magisch IJsland

IJsland. Het woord alleen al roept een beeld bij me op van intens woeste natuur, grillige landschappen en een oneindig, bijna desolaat gevoel. Magisch. Bijna niet van deze wereld. Jaren geleden bezocht ik dit bijzondere eiland voor het eerst en sindsdien heeft IJsland  me niet meer verlaten. Wil ik er steeds opnie... Lees meer »

reistips, IJsland, europa, persoonlijk 4 reacties Reismeisje
Europa, Finland, IJsland, Oostenrijk
16-10-2016

3x favoriete, winterse winterbestemmingen

Winter. Ik houd er van. Serieus! Ik geloof dat ik een van de weinigen ben , maar ik houd van de donkerte, kou en gezelligheid. Nu we afgelopen jaar tijdens onze wereldreis, op Patagonië na, eigenlijk alleen maar zonnig, warm weer hebben gehad, vind ik het extra lekker dat de winter er langzaam weer aan gaat komen ... Lees meer »

Finland, lapland, Oostenrijk, Wintersport, reizen, IJsland 5 reacties Reismeisje
Europa, IJsland
13-03-2015

10 redenen waarom IJsland op je bucketlist moet staan

1. Ruige landschappen. Er zijn natuurlijk meer plekken op de wereld waar de landschappen lekker ruig zijn. Toch denk ik dat IJsland wel één van de meest pure, aardse en grootse landschappen kent. Je voelt je hier echt klein tussen al dat vulkanisch geweld, de enorme kliffen langs de kust en de eindeloze vergezic... Lees meer »

reizen, IJsland, bucketlist, europa, noorderlicht, outdoor 20 reacties Reismeisje
Europa, IJsland
25-11-2014

De beste hotsprings en spa's op IJsland

Zeg je IJsland, dan denk je waarschijnlijk aan….IJS ;-) . Donkere dagen, uitgestrekte landschappen en een gevoelstemperatuur ver onder het vriespunt. Nou, in de winter klopt dat beeld wel aardig. Gelukkig barst IJsland van de geothermale activiteit. En dat betekent; heet water bronnen! Op sommige plekken in IJsla... Lees meer »

reizen, IJsland, reistips, hotsprings, spa, the blue lagoon 13 reacties
Europa, IJsland
17-11-2014

Stop-over reis op IJsland

Onlangs ben ik op uitnodiging mee geweest naar een bestemming die al een poosje op mijn bucketlist stond; IJsland! Whoehoe :-) . Het beeld dat ik van dit land in mijn hoofd had, werd direct bevestigd op het moment dat er land in zicht kwam. Naarmate het vliegtuig dichterbij kwam zag ik de eerste toppen van bergen... Lees meer »

reizen, route, IJsland, Reykjavik, natuur, highlights, reisfotografie, the golden cirkel 16 reacties