Afrika, Gambia
28-01-2016

The story behind: een marktdag in Gambia

In Gambia is de marktdag vaak de belangrijkste dag van de week. Sommige mensen vertrekken al midden in de nacht om maar op tijd te zijn. Met tassen onder de arm of een groep geiten om hen heen komen ze van heinde en verre om hun producten te verkopen. Voor hen is de markt zo’n belangrijke dag omdat de inkomsten d... Lees meer »

reizen, fotografie, reisfotografie, markten, gambia 4 reacties
Afrika, Gambia
12-12-2014

Een weekje Gambia in beeld

Nog maar een paar weken geleden was ik in Gambia, zucht… Wanneer ik terugdenk aan strand, 30 graden, blauwe lucht, dan krijg ik er wel weer zin in… Zeker wanneer ik de foto’s aan het bekijken ben. En daarom deze keer eens geen geschreven artikel, maar een artikel in beeld. Over Gambia wel te verstaan :-) . Hier ko... Lees meer »

reizen, Afrika, reistips, fotografie, reisfotografie, vakantie, gambia 18 reacties
Afrika, Gambia
14-11-2014

Reistips voor verrassend Gambia

Westerse vrouwen van middelbare leeftijd, gerimpeld door de zon lopen hand in hand met jonge, gespierde, Afrikaanse mannen. Nogal een tegenstelling hè ;-) . In elk geval een combi die je niet heel vaak terugziet, ook niet in het buitenland. Eenmaal in Gambia zul je echter zien dat dit fenomeen vrij gebruikelijk i... Lees meer »

reizen, Afrika, reistips, ebola, gambia 16 reacties
Afrika, Gambia
02-11-2014

Geen ebola in Gambia!

Een poosje geleden schreef ik een artikel over ebola in West Afrika. Over wat ebola nou precies is, maar ook over of het veilig is om naar die regio af te reizen. Ondanks dat ik niet zo snel angstig ben, had ik op dat moment wel het idee dat ik liever niet naar West Afrika zou reizen op dit moment. Inclusief dus ... Lees meer »

reizen, Afrika, ebola, gambia 11 reacties Reismeisje
Afrika, Gambia
23-10-2014

Weekje zon in The Gambia!

Een paar weken geleden ontvingen we een uitnodiging om mee te gaan op een persreisje naar Gambia. Je weet wel; dat kleine landje aan de Westkust van Afrika. Helaas kan Wendy niet aansluiten, daarom ga ik dit keer alleen op pad. Een stukje minder gezellig, maar reisjes zijn evengoed altijd leuk natuurlijk 8-) . Te... Lees meer »

reizen, backpacken, Afrika, gambia 8 reacties