De gekte en contrasten in Dubai

Dubai. Niet per sé de eerste, avontuurlijke bestemming waar je aan denkt. Zeker niet als backpacker. Jaren geleden kwam ik er voor het eerst. Midden in de zomer. Trillende lucht boven snoeiheet asfalt. Een zinderende stad midden in de woestijn. Het was een bijzondere kennismaking. Een toevallige eigenlijk. We kwam... Lees meer »

dubai, midden-oosten, reizen 4 reacties Reismeisje

Dubai: gaan of niet?

Dubai is niet bepaald een typische backpack bestemming. Het was überhaupt nooit een bestemming die hoog op mijn bucketlist stond . Het leek me vooral een fantasiewereld vol glitter en glamour. Een superrijk mini landje zonder ziel. Alles wat mij vooral niet aanspreekt! Toen we een aantal jaren geleden toevalliger... Lees meer »

dubai, verenigde arabische emiraten, reizen, backpacken 9 reacties Reismeisje

What to do in Abu Dhabi?

Abu Dhabi. Misschien niet de eerste bestemming waar je als avontuurlijke reiziger aan denkt . Eerlijk is eerlijk, het was voor ons ook niet een heel logische bestemming. Het kwam gewoon toevallig zo uit toen we van vliegticket van Bangkok naar Teheran in Iran wilden boeken. Verreweg de goedkoopste optie was via de... Lees meer »

verenigde arabische emiraten, abu dhabi, reistips 11 reacties Reismeisje

4x Dubai off the beaten track

Dubai en off the beaten track lijken misschien niet heel goed samen te gaan. Bij Dubai denk je toch al snel aan luxe, blingbling en een weinig authentiek sfeertje. En hoewel Dubai qua inwoners inderdaad een mix is van de meest uiteenlopende nationaliteiten en het enkele decennia geleden nog één grote zandbak was,... Lees meer »

dubai, reistips, emiraten 6 reacties Reismeisje

Dubai on a shoestring

Dubai is misschien niet de eerste bestemming waar je als backpacker aan denkt. Tenminste, ik niet ;-) . Toen we vorig jaar een mooi ticket op de kop konden ticket naar Oeganda mèt tussenstop in Dubai, zei me dat eerlijk gezegd weinig. Maar hey, voor een paar tientjes extra konden we de tussenstop op de terugreis ... Lees meer »

reizen, backpacken, budget, midden oosten, dubai, emiraten, burj khalifa 17 reacties Reismeisje

7 weetjes over Dubai

1. Vandaag de dag schijnt slechts 5% van de inkomsten in Dubai uit olie te komen. Verrassend toch? De economie draait ondertussen overuren op de miljoenen toeristen die jaarlijks naar Dubai reizen. Inmiddels verwerkt de internationale luchthaven van Dubai meer dan 40 miljoen passagiers per jaar!! 2. De temperatu... Lees meer »

reizen, weetjes, dubai 15 reacties Reismeisje