3x favoriete roadtrips op 3 continenten

Reismeisje 03 februari 2017

Roadtrips. Love them! Heeft ongetwijfeld met mijn jeugd te maken, waarin we elke zomer in een volgepakte auto dwars door Europa reden Knipogen. De reis begon voor mij al zodra we in die auto stapten, heerlijk. Hoewel ik tegenwoordig meestal met het openbaar vervoer reis, ben ik nog steeds dol op roadtrips. Het geeft een heerlijke flexibiliteit en je komt gemakkelijk op de meest authentieke, afgelegen plekken. Er zijn natuurlijk 1.001 te gekke roadtrips te bedenken, maar vandaag deel ik mijn 3 meest favoriete reizen per auto met je. Op 3 verschillende continenten.

Roadtrip Argentinie2

Roadtrip door Argentinië. My ow my, wat is Argentinië groot! Voor ik dit Zuid-Amerikaanse land bezocht had, wist ik dit natuurlijk wel, maar op de een of andere manier gingen die afstanden pas echt leven toen we er dwars door heen reisden. Met een eigen auto. We startten in Buenos Aires en reisden vanuit daar, via de Oostkust, helemaal naar Zuidelijk Patagonië. We staken dwars over en reden vervolgens via de grens met Chili weer helemaal terug. Terug naar Buenos Aires. We legden duizenden kilometers af in zo'n 3 weken tijd. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik niet he-le-maal zeker weet of ik dit zo aan zou raden. Zeker als het je jaarlijkse vakantie is...De afstanden zijn namelijk zo onwijs groot, dat je echt uren kunt rijden zonder een dorpje of een mens tegen te komen. Zeker langs de Oostkust. Wat het echter zo te gek maakte, is dat je op totaal afgelegen plaatsen kunt komen. En juist die plekken zijn van een betoverende schoonheid. Seriously. Plus dat wij onderweg hebben gekampeerd en dat is, ondanks dat de campings niet je-van-het zijn, toch wel heel bijzonder in Argentinië.   

Oeganda2

Lekker crossen door Oeganda en Rwanda. Ha! Dit is er nog steeds eentje die mensen verbaast. Met je eigen auto door Afrikaans Oeganda en Rwanda reizen Lachen. Misschien dat het in eerste instantie een vaag en onveilig plan lijkt, maar geloof me; niets is minder waar! Het openbaar vervoer in met name Oeganda is niet heel best, waardoor een auto je juist heel veel flexibiliteit en mogelijkheden geeft. Je komt door prachtige, kleine dorpjes, rijdt met je eigen auto door wildparken en kunt in het meest afgelegen national park ever komen. Te gek toch?! En het fijne is ook nog eens dat je met een Oegandese huurauto ook buurland Rwanda in kunt reizen, wat een perfecte combinatie is voor 3-4 weken. Dit was voor mij echt een van de gaafste roadtrips die ik ooit heb gemaakt!

Roadtrip Engeland

Eindeloze landschappen in Engeland. Een dichtbij bestemming. Engeland. Eind vorig jaar hebben we met onze eigen auto op een ferry de oversteek gemaakt van Rotterdam naar Hull. Vervolgens hebben we een prachtige route gereden door de Yorkshire Dales en langs de adembenemend mooie klif kusten van Engeland. Ik was zelf nog nooit op het platteland van Engeland geweest, maar wat is het daar mooi zeg! Het is dat er nog zo onwijs veel andere landen op m'n bucketlist staan, maar anders zou ik serieus wel eens een week of 2-3 naar Engeland willen. Lekker met een auto door de groene heuvels rijden, overnachten in schattige B&B's en genieten van de ruige kust. Helaas waren we er nu alleen een lang weekend, maar deze roadtrip zal ik toch echt niet snel vergeten.

Ik ben heel benieuwd of jij ook zo van roadtrips houdt? Wat is jouw favoriet?

@Afrika @Argentinië @Europa @Oeganda @Rwanda @Verenigd Koninkrijk @Zuid-Amerika #roadtrip #reizen #backpacken #oeganda #argentinie #engeland

9 reacties

 • Dominique || dominiquetravels.com

  03 februari 2017 om 10:10

  De Highlands zijn mijn favoriet in Europa voor een roadtrip. Ik ben altijd zo onder de indruk als ik de prachtige groene heuvels van Schotland zie. Het zuidwesten van Zuid-Afrika was ook een leuk ritje, verder heb ik nog niet veel roadtrips gemaakt in het buitenland!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Dominique || dominiquetravels.com

   05 februari 2017 om 08:45

   Ow wauw, daar zitten al heel wat gave roadtrips tussen ;-)!

 • Vincent

  03 februari 2017 om 11:08

  Mijn favoriet is onze roadtrip van Chili naar Venezuela, kost wel wat tijd, maar dan heb je ook wat.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Vincent

   05 februari 2017 om 08:45

   Nou! Dat lijkt me echt een onwijs gave trip zeg!

 • Kim - Kim Around the World

  03 februari 2017 om 12:33

  I love roadtrips! Ik reed twee jaar geleden door Andalusië. Geweldig! Maar ik hou dan ook extreem veel van Spanje ;)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Kim - Kim Around the World

   05 februari 2017 om 08:46

   Spanje is ook een prachtig land inderdaad :-).

 • Jeroen

  03 februari 2017 om 14:40

  Heerlijk roadtrips! Tentje achterin en gaan!
  Mag niet verwonderlijk zijn dat ik weer het liefst door Noorwegen en/of Ijsland zou rijden. Ijsland volgende keer wel een 4x4 om ook de binnenlanden te kunnen bekijken.
  Maar kan mij ook goed voorstellen dat Australie, Nieuw Zeeland of Zuid Amerika ook helemaal geweldig zijn om doorheen te rijden. Wie weet ooit...

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Jeroen

   05 februari 2017 om 08:47

   Waarom verbaast me dat inderdaad niet ;-)? Maar ik snap je helemaal hoor. IJsland met een 4x4, de max!!

 • Rianne

  03 februari 2017 om 18:54

  Love roadtrips!!! Onze favoriete manier van reizen. Heerlijk de vrijheid die je dan hebt. Welke roadtrip favoriet is... lastig.... ik denk dan toch Namibië & Botswana!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Rianne

   05 februari 2017 om 08:47

   Oeeeee! Die staat echt nog op onze bucketlist :-)!

 • Suzanne

  03 februari 2017 om 21:08

  Ha leuk artikel! Met name de laatste jaren vinden we het diehard beackpacken leuk om af te wisselen met gave roadtrips! Van zuid naar noord in Chili met een wicked camper was geniaal, maar bovenaan de lijst staat toch 5 landen zuidelijk Afrika, 7000km off road! En dan slapen in een rooftoptent, gaaf! Oeganda staat ook nog hoog op mijn lijstje, liefst ook met rooftoptent! Hoe sliepen jullie daar?

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Suzanne

   05 februari 2017 om 08:48

   Te gek zeg, leuk om te horen! In Oeganda hadden we onze eigen tent mee, inclusief kookspullen e.d. Kun je bij de auto in huren, ideaal!

 • Diane

  03 februari 2017 om 23:15

  Toevallig om dit artikel te lezen. Wij willen volgend jaar februari een roadtrip doen in Chili of Argentinië. Iemand tips en tricks en info dat handig kan zijn? Bijvoorbeeld bedrijven waar je de auto kan huren, want met internet kom ik niet echt bijzonder ver. Vooral niet met het idee om de auto in pategonie achter te laten en terug vlucht te nemen. Het lijkt me wel onwijs gaaf en kan hier echt een jaar lang voorpret van hebben ;)

  Beantwoorden

  • diane Diane

   03 februari 2017 om 23:18

   Oops....sorry voor de dikke typfout..hahahah...PatAgonië natuurlijk

 • Manouk - Groetjes uit Verweggistan.nl

  07 februari 2017 om 16:18

  Ik houd van roadtrips! Ondanks dat ik snel wagenziek wordt, haha. Mijn favoriet is door Spanje, maar ook de route erheen door Frankrijk. Het mooist vond ik denk ik toch de regio's onder Valencia, rond de kust, maar ook het binnenland vind ik een pareltje.
  Engeland lijkt me ook prachtig en staat op mijn wensenlijst :)

  Beantwoorden

 • deef

  14 februari 2017 om 11:50

  Leuk lijstje! Argentinië/Chili staat hoog op mijn lijstje.
  Tip voor jou eventueel: Roadtrip Nieuw-Zeeland. Mooiste land ter wereld: goede wegen, fantastische views, flink wat avontuur, grote afwisseling, etc.

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.