De allermooiste roadtrips + tips voor autohuur

Reismeisje 03 november 2021

Roadtrips. Ik ben er gek op Lachen! Of ’t nu binnen Europa is, zoals onze laatste reis naar Kroatië, of een roadtrip in een land ver weg. Ik houd gewoon heel erg van reizen over land. Dat maakt voor mij dat je de bestemming veel meer echt beleeft. Je bent veel meer onderdeel van het lokale leven. Nog los van dat je met je eigen auto veel meer op plekken komt, waar je met het openbaar vervoer of het vliegtuig onmogelijk kunt komen. Daarom vandaag een artikel met mijn mooiste roadtrips tot nu toe én tips om een auto te huren op reis. Ik begin met mijn 4 favoriete roadtrips!

Schotland roadtrip

#1 Roadtrip door Yorkshire en Schotland

Niet voor niets noem ik deze als eerste, want dit vind ik dus bij uitstek een geweldige regio om te roadtrippen in het najaar! Wij zijn er zelf in december geweest en ondanks dat het er regenachtig en koud was, vond ik dat op de één of andere manier juist ook de charme. Ik heb twee keer een mooie roadtrip door het Verenigd Koninkrijk gemaakt. De eerste keer was door de regio Yorkshire, waarbij we vanuit de Rotterdamse haven de ferry pakten naar het plaatsje Hull. Hull zelf stelt weinig voor, maar vanaf daar kun je het noorden van Engeland perfect verkennen met je eigen auto. Je hebt er grotere steden als Leeds liggen, maar wat ik zelf veel mooier vond was York en kustplaatsjes als Runswick Bay en Scarborough. Vergeet ook vooral het North York Moors National Park niet, waar je met je eigen auto doorheen kunt rijden. Prachtig!

Naast dit gebied zijn we 2 jaar geleden ook in Schotland geweest met onze eigen auto. Ook toen hebben we de ferry gepakt vanuit Nederland, alleen was de eindbestemming anders: Newcastle. Vanaf Newcastle, wat natuurlijk nog Engeland is, rijd je in ongeveer een uurtje naar de ‘grens’ met Schotland en voor je het weet ben je in het sfeervolle Edinburgh. Een prachtige route ook trouwens! Wij hebben er toen voor gekozen om Edinburgh als uitvalsbasis te gebruiken voor onze roadtrip door de Schotse Hooglanden, maar we gaan zeker nog eens terug om de Schotse eilanden te bezoeken. Sla in elk geval Loch Lomond & The Trossachs National Park niet over. Alsof je in een film beland bent, zó mooi!

☛ Bekijk hier onze geweldige uitvalsbasis in Edinburgh

Budget-Oeganda-auto-1024x680.jpg

#2 Roadtrip dwars door Oeganda

Niet de meest voor de hand liggende bestemming om met je eigen auto te reizen denk ik, maar wel een enorme aanrader! Oeganda is goed te bereizen met een eigen auto, omdat het niet een enorm groot land is. De wegen laten alleen nog wel eens te wensen over, waardoor je over een relatief korte afstand lang kunt doen. Mocht je naar het uiterste noorden in Oeganda willen, naar Kidepo National Park (wat ik je echt aanraad!), dan heb je wel echt een 4x4 nodig. Het grote voordeel van een eigen auto hebben in dit soort landen is niet alleen dat je echt overal kunt komen, maar óók dat je je eigen safari’s kunt rijden! Normaal gesproken huur je vaak een auto met driver en gids. In Oeganda mag je met je eigen auto door het park rijden en kun je er voor kiezen een lokale gids mee te laten rijden. Scheelt aanzienlijk in de kosten en gewoon een super leuke ervaring. Qua route raad ik je aan om vanuit Kampala naar Kidepo te gaan en dan via de westkant weer af te zakken richting het zuiden. Dan kom je langs alle mooie parken die Oeganda heeft (Murchison Falls, Queen Elizabeth, Lake Bunyonyi) én kun je berggorilla’s gaan spotten in Bwindi National Park.

Vergelijk hier de beste vliegtickets naar Oeganda

Autohuur Split

#3 Roadtrip over de Kroatische eilanden

Dit is dus ons laatste reisje geweest en een absolute aanrader! Voor deze roadtrip moesten we van tevoren wel wat plannen, omdat de verschillende ferry’s en boten tussen de eilanden in het zuiden van Kroatië niet allemaal dagelijks (of wekelijks) gingen. We hebben op Split gevlogen en hadden via EasyTerra een auto gehuurd, die we direct op het vliegveld op konden halen. Werkte perfect! Vanaf daar zijn we naar de haven van Split gereden en hebben we de auto ferry naar Brac gepakt. Hier lees je meer over het prachtige eiland Brac. Andere eilanden die we in de regio bezochten zijn Hvar, Korcula en Moro. Het liefste hadden we ook nog Vis bezocht, wat echt een pareltje schijnt te zijn, maar zo blijft er ook nog iets over voor een volgend reisje. Elk eiland had voor ons wel iets en juist omdat we met onze eigen auto reisden, konden we op allerlei plekken komen waar je met het openbaar vervoer onmogelijk kunt komen. Mocht je op zoek zijn naar bijzondere bestemming binnen Europa en je houdt van het eilandleven: kijk dan zeker eens naar het zuiden van Kroatië!

Argentinie roadtrip2

#4 Roadtrip door Patagonië

Dit was onderdeel van een langere reis door Zuid-Amerika, maar voor Patagonië hadden we specifiek een auto gehuurd. De afstanden zijn er natuurlijk enorm, maar als je een beetje de tijd hebt, reis dan echt door Patagonië met je eigen auto. Het maakt je ervaring zo veel rijker! Het is juist de enorme leegte, rauwheid en schoonheid tússen toeristische plekken als El Chaltén, El Calafate en Torres del Paine in, wat Patagonië voor mij zo prachtig maakte. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om in het Argentijnse Rio Gallegos een auto te huren en vanaf daar de regio te verkennen.  Of juist in El Chaltén in het noorden van Patagonië en dan een rondje maken. Hoe dan ook, een prachtig gebied voor een roadtrip.

Bekijk hier alles wat je praktisch nodig hebt voor de perfecte roadtrip

Roadtrip routekaart

Tips voor autohuur op reis

Dan nog een aantal tips op basis van mijn eigen ervaringen met het huren van een auto ter plekke:

1. Huur vanuit Nederland

Als je ook maar enigszins je reis plant, raad ik je aan om een auto te boeken vanuit Nederland. En dan specifiek via EasyTerra, omdat dit een onafhankelijke vergelijkingswebsite is. Alle grote autoverhuur partijen worden hierin mee genomen, waardoor je altijd een goede prijs te pakken hebt. Ik heb zelf meerdere keren via EasyTerra een auto geboekt van tevoren, inclusief dus de laatste keer in Kroatië, en dat is me altijd supergoed bevallen. Op deze manier weet je precies wat je boekt, hoe het zit met de dekking en ben je verzekerd van je auto.

2. Maak foto’s vóór je weg rijdt

Echt. Doe dit. Het is een kleine moeite en het kan je gedoe besparen. Maak foto’s van eventuele beschadigingen aan de auto én het niveau van de brandstof. Meestal noteert een medewerker van een autoverhuurder dit ook, maar het mij al wel eens gebeurd in de Algarve dat die papieren ineens weg waren. Gelukkig had ik toen foto’s gemaakt van de beschadigingen die er al op zaten vóór ik instapte en liep dit met een sisser af. Tip!

3. Let op bijkomende kosten

Er wordt vaak geadverteerd met bepaalde prijzen voor autohuur per dag, maar in de realiteit komen daar vaak nog extra kosten bovenop. Denk bijvoorbeeld aan een extra bestuurder (kost al snel €5-10 per dag extra), een navigatie systeem (meestal rond €10 per dag extra) of een extra hoge dekking voor ongevallen. Waar je wel of niet voor kiest, is natuurlijk heel persoonlijk. Wees je er in elk geval bewust van en kijk goed wat bij de uiteindelijke prijs is inbegrepen.

4. Laat je niet afschrikken Lachen

Een laatste en totaal andere tip. Eentje die ik je echt graag mee wil geven! Als het gaat om roadtrippen in verre landen, zijn veel mensen daar wat huiverig voor. Bang om aangehouden te worden door lokale politie, de wegen die slecht zijn, links moeten rijden of simpelweg bang om door locals te worden overvallen. Serieus, dit is wat ik vaak genoeg hoor als ik vertel hoe ik het liefste reis. Het enige wat ik je kan meegeven: laat angst je niet regeren. Vertrouw op je onderbuik en ga uit van het goede van mensen. Reizen met een eigen auto kan je reis echt zo veel rijker maken qua beleving! Je komt op de meest bijzondere plekken, hebt super snel aanspraak en je bent zo vrij als een vogel. Laat je niet afschrikken als dit is wat je wilt doen.

Op naar de volgende roadtrip zou ik bijna zeggen. Ik heb er al weer zin in in elk geval! Wat is jouw favoriete roadtrip tot nu toe?

@Argentinië @Afrika @Europa @Chili @Oeganda @Verenigd Koninkrijk @Zuid-Amerika @Kroatië #roadtrip #reistips #reisroute #oeganda #schotland #Kroatië #Patagonië

1 reactie

 • tokpe

  17 december 2023 om 01:01

  https://www.voyances-amour-richesse.com/richesse

  voyant-tokpe@hotmail.com

  Whatsapp : +22957772427

  Grand spécialiste du retour affectif de l'être aimé
  JE SUIS UN GRAND SAUVEUR DANS LE MONDE ET EN AFRIQUE.
  Je résous tous les problèmes même les cas les plus désespérés.
  voici mes spécialités :
  _Désenvoutement._Tarots divinatoires.
  _Problèmes de femmes un d'homme.
  _Problèmes de travail ainsi que d'argent..
  uelqu'un ou quelqu'une pour être heureux .
  _Réussir sa vie en générale et être heureux éternellement
  _Guérison de l’impuissance sexuelle
  _Protège contre n'importe quel accident_Contre sorcellerie
  _Avoir facilement de travail et briser totalement les chaîne de Chômage
  _Etre aimer au travail par le directeur et les clients
  _Avoir d’enfant et être heureux éternellement dans le couple
  _Rituel de retour de vos partenaires quelque soit la duré de votre séparation.
  _Rituel de chance pour tout vos problèmes de vie.
  _La réconciliation de votre couple qui vous à quitté quelque sois la duré de votre séparation.
  _Faire garder votre couple pour vous jusqu'à éternité de votre vie.
  _Le grand retour d'affection de vos partenaire qui vous quitté quelque sois la duré de votre séparation.
  _Avoir vite vos permis de conduit avec des rituels rapides.
  _Avoir vite vos diplôme d'étude et réussit à tout les examens d'étude de fin d’année avec des rituels rapide .
  _faire révenir un etre humain c'est rapide, avoir une bonne rélaction

  Veuillez bien vouloir me contacter si vous êtes dans le besoin, je suis aussi prêt a vous aider quelque soit le problème que

  vous avez.

  Grand Voyant Marabout

  https://www.voyances-amour-richesse.com/richesse

  voyant-tokpe@hotmail.com

  Whatsapp : +22957772427

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.