Azië, China, India, Japan, Myanmar, Thailand
16-02-2017

5x favoriete landen om per trein te reizen

Treinen en reizen. Een combinatie waar ik vaak heel blij van word. Geen idee waarom eigenlijk, maar ik vind het reizen in treinen in het buitenland gewoon te gek. In Nederland is dat trouwens wel anders hoor . En hoewel het op reis meestal niet de meest snelle manier van vervoer is, vind ik het echt wel de leukst... Lees meer »

reizen, backpacken, treinen, transport, vervoer 9 reacties
Azië, China, India, Indonesië, Myanmar, Nepal
28-12-2016

De meest fotogenieke landen van Azië

Eerder al schreef ik een artikel over de meest fotogenieke landen van Zuid-Amerika. Ik kon deze landen extra goed beoordelen op hun fotogenieke eigenschappen doordat we al deze landen aandeden tijdens onze wereldreis. Tijdens eerdere reizen hebben we ook de meeste landen in Azië gezien; mijn favoriete continent . ... Lees meer »

reizen, backpacken, fotografietips, Azie, china, India, indonesie, myanmar, nepal 5 reacties
Azië, Myanmar
15-05-2015

Birmese vluchtelingen in Maleisië

Nog maar een paar dagen geleden was het in het nieuws; bootvluchtelingen die vanuit Bangladesh en Birma de reis proberen te maken naar Zuidoost Azië. Het zijn voornamelijk mensen die behoren tot de etnische minderheid Rohingya. Ze wagen de gok op een beter leven en zetten koers richting Thailand. In gammele bootj... Lees meer »

reizen, Azie, maleisie, birma, myanmar 6 reacties
Azië, Myanmar
25-09-2014

Reistips voor Myanmar

Myanmar, voorheen ook wel Birma genoemd. Nog niet zo heel lang geleden werd afgeraden naar dit land af te reizen omdat je hiermee de militaire junta financieel ondersteunt  aangezien de meeste hotels waar je als toerist kunt verblijven in handen zijn van de overheid. Het land werd al vele jaren geregeerd door opp... Lees meer »

reizen, backpacken, Azie, reistips, myanmar 16 reacties