Eilandhoppen In Frans Polynesië: hoe, waar & kosten

De eilanden in de Stille Zuidzee. Een andere wereld. Letterlijk de ándere kant van de wereld. In zo veel opzichten. Vóór ik door deze regio reisde kende ik eerlijk gezegd alleen de meer bekende eilanden. Fiji, Bora Bora, Samoa. Dan hield het al snel op. Ik had er totaal geen weet van dat het in die verre oceaan ba... Lees meer »

oceanië, Pacific, frans polynesië, cookeilanden 6 reacties Reismeisje
Oceanië, Salomonseilanden
06-06-2018

Een onverwachte reis naar de Salomonseilanden

De Salomonseilanden. Een bestemming waar ik niet al te lang geleden nog nooit van had gehoord. Had me een wereldkaart gegeven en ik had lukraak een oceaan aangewezen . Geen idee. Toen we tijdens onze wereldreis door de Pacific hopten van Frans Polynesië richting Azië, lagen de Salomonseilanden op die route. Nu we ... Lees meer »

Salomonseilanden, duiken, Oceanie, Pacific, reizen, wereldreis 1 reactie Reismeisje

De meest fotogenieke bestemmingen in de Pacific

Eerder al schreef ik twee artikelen over de meest fotogenieke landen van Zuid-Amerika en Azië. Vandaag wil ik je meenemen naar wat ik de meest fotogenieke landen van de Pacific vind. Met bestemmingen als Bora Bora en de Cook-eilanden zou je denken dat dat niet zo heel moeilijk is. Maar is dat ook daadwerkelijk zo?... Lees meer »

backpacken, reizen, Pacific, Stille Zuidzee, fotografie, fotografietips 6 reacties
Oceanië, Salomonseilanden
12-10-2016

Mijn mooiste foto's uit.....de Salomonseilanden

Deze keer in de reeks "mijn mooiste foto's uit" een eilandengroep waarvan veel mensen denk ik niet eens weten waar het ligt. De Salomonseilanden. Veel exotischer wordt (en klinkt) het volgens mij niet . De Salomonseilanden liggen in de Stille Zuidzee, ten Westen van Vanuatu en Fiji en ten oosten van Indonesië en P... Lees meer »

reizen, backpacken, fotografie, reisfotografie, Salomonseilanden 9 reacties
Oceanië, Salomonseilanden
17-07-2016

De gaafste duikspot ter wereld

Wie had gedacht dat ik ooit nog eens een artikel zou gaan schrijven over duiken?! Ik niet . Tot een paar weekjes geleden was ik waarschijnlijk de laatste persoon op aarde die je iets zou kunnen vertellen over duiken. Not my cup of tea. Gerben duikt al jaren en heeft ook z’n advanced brevet. Al die jaren zag ik ‘m... Lees meer »

Salomonseilanden, duiken, reistips, Pacific 5 reacties Reismeisje
Oceanië, Salomonseilanden
03-06-2016

Grootste angst overwinnen op de Salomonseilanden

Toegegeven, de titel van dit artikel is een beetje dramatisch, maar ik kan het niet anders omschrijven. Vraag het Gerben of elke andere persoon met wie ik een reis naar een waterrijk gebied heb gemaakt en ze zullen het zonder uitzondering beamen. Ik-ben-GEEN-waterrat. Sterker, ik moet mezelf regelmatig over een d... Lees meer »

Salomonseilanden, Pacific, wereldreis, duiken 17 reacties Reismeisje