Oeganda

Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Oeganda

De beste reistijd voor Oeganda is van december tot en met februari of van juni tot en met september. De temperaturen zijn in Oeganda eigenlijk altijd aangenaam, maar in de genoemde periode valt relatief weinig regen. Perfect om in Oeganda te kunnen reizen.

Oeganda

Reisadvies

Oeganda is een veilig land om in te reizen. De enige uitzondering hierop vormt het Karamoja-regio in het Noordoosten van het land. Het wordt afgeraden om deze omgeving te bezoeken. Het Noorden met de grens met Zuid-Sudan was in het verleden onveilig, maar is dat inmiddels niet meer. Aangezien de veiligheidssituatie in Oeganda kan wijzigen, doe je er goed aan voor vertrek het meest actuele reisadvies voor Oeganda te checken. 

Visa zaken

Voor Oeganda heb je een visum nodig. Je kunt de aanvraag online indienen en uitprinten, waarna je bij aankomst een stempel in je paspoort krijgt. Het single entry visum is 3 maanden geldig, trek voor de hele procedure zeker 5 werkdagen uit. De kosten zijn €95, welke je in Oeganda in dollars dient af te rekenen. Een East Africa visum kost €80 en is geldig voor Kenia, Rwanda en Oeganda.

Inentingen

Ongeacht verblijfsduur worden vaccinaties voor DTP, hepatitis A  en geelzucht aangeraden. Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR vaccinatie aangeraden. Daarnaast komt in geheel Oeganda malaria voor. Anti-muggen maatregelen en het gebruik van malariapillen worden dan ook sterk aangeraden. Check voor vertrek de meest actuele vaccinaties voor Oeganda.

Feestdagen & festivals

1 januari Nieuwjaarsdag
26 januari Bevrijdingsdag
3 april Goede Vrijdag
5 en 6 april Pasen
1 mei Dag van de Arbeid
3 juni Dag van de Martelaren
9 juni Nationale Heldendag
9 oktober Onafhankelijkheidsdag
25 en 26 december Kerstmis

Vliegtickets

Vliegen naar Kampala/Entebbe kan rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. De vliegtijd bedraagt dan rond 8 uur. Een retourticket boek je al vanaf €450 per persoon via Tix, Vliegtickets.nl of rechtstreeks via KLM

Dagbudget

Oeganda is niet superduur om door heen te reizen, maar ook weer niet heel goedkoop. Met name de grotere steden en natuurparken kunnen een reis door Oeganda duur maken. In het Noorden, richting Kidepo, is reizen juist weer erg goedkoop. Onderstaande bedragen zijn reëel om aan te houden als dagbudget.

Backpacker €40 - €50
Backpacker+ €€ €50 - €70

Tenzing Travel - Uganda

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.