Afrika, Kenia, Tanzania
25-05-2016

The story behind the great migration

Het is augustus 2009 en we vertrekken voor een reis van vier weken naar Kenia en Tanzania. Vooral om wild te kijken, want dat is natuurlijk waar deze landen om bekend staan. En ik kan alvast verklappen; we vallen met onze neus in de boter! Natuurlijk hebben we het zo gepland dat we hier zijn tijdens de jaarlijkse... Lees meer »

reizen, reisfotografie, wildlife, the story behind 2 reacties
Afrika, Tanzania
03-08-2015

Wildlife in een krater in Tanzania

Tanzania is, samen met Kenia, één van de meest populaire vakantiebestemmingen van Oost-Afrika. En met recht. Want je vind er cultuur, fantastische natuurparken en te gekke stranden met het autonome eilandje Zanzibar voor de kust van hoofdstad Dar-es-Salaam. Voor ieder wat wils dus! Tanzania is een erg groot land,... Lees meer »

reizen, Afrika, tanzania, wildlife, ngorogoro 5 reacties Reismeisje
Afrika, Tanzania
16-07-2014

Weetjes over Zanzibar

Unguja, ofwel Zanzibar :-) . Een klein eiland voor de kust van Dar es Salaam, Tanzania. Samen met de omliggende eilanden worden het ook wel de specerijeneilanden genoemd. Er wordt veel kruidnagel, nootmuskaat, peper en kaneel verbouwd. Ook komt veel van het zeewier dat je eet in bijvoorbeeld sushi hier vandaan. M... Lees meer »

reizen, Afrika, reisfotografie, tanzania, zanzibar 1 reactie
Afrika, Tanzania
25-05-2014

The great migration

Als dierenliefhebber is het bijwonen van de jaarlijkse great migration toch wel één van de absolute hoogtepunten die je kunt meemaken. Dit fantastische natuurspektakel vindt elk jaar plaats tussen de vlaktes van de Masai Mara in Kenia en de Serengeti in Tanzania. Ongeveer anderhalf miljoen gnoes trekken continu r... Lees meer »

reizen, backpacken, dieren, great migration, tanzania, kenia 2 reacties