Kunst in Palestina

Ooit gehoord van Banksy? Waarschijnlijk niet. Maar misschien zegt een schildering van een witte vredesduif met een schietschijf op haar borst je wel iets! Het is maar één van de bekende muurschilderingen van graffiti artiest Banksy. Ik vind ’t een fascinerend verhaal, omdat niemand tot op de dag van vandaag echt weet wie die gekke Bansky is :-). Tientallen muren onder kladden met de mooiste schilderingen en en passant een schilderij aan Christina Aquilera herself verkopen en toch weet niemand wie Bansky echt is. Mooi verhaal toch?

Tijdens onze trip door Israël en Palestina ontkwamen we niet aan de Bansky kunst. Zeker in en rondom Bethlehem kun je bijna geen muur voorbij gaan zonder een politiek getinte tekening te zien. Ik vind ze supermooi en bovendien een verhaal vertellen dat gehoord moet worden. Ik zet de mooiste schilderingen die we zagen voor je op een rijtje:


Bansky 4

Dit is mijn favoriet!

Bansky 1

De bekende vredesduif.

Bansky 2

Midden in een woonwijkje

Bansky 3

Een schildering op de muur tussen Israël en de Palestijnse gebieden.

Bansky 5

Wat vind jij de mooiste schildering?

 

Alle reacties

 • T - 10 april 2014, 17:47

  streetart is altijd awesome. die met de duif is tof

  volgens mij is Banksy best bekend. meisje met de ballon 'souveniers' zijn overal te vinden

  • Reismeisje - 11 april 2014, 06:50

   Ja he? Ik vind 't ook echt supertoffe prents!

 • Mandy - 11 april 2014, 13:16

  Ik vind streetart echt kunst! Eigenlijk zouden ze in Nederland ook meer lege muren vrij moeten geven voor dit soort mooie dingen. De eerste afbeelding is ook mijn favoriete afbeelding, mooi statement!