Highlights in Israel

Reismeisje 08 juni 2015

Toen we vorig jaar een reis planden door Israël en Palestina, kon ik niet vermoedden dat deze regio hoog op mijn favorieten lijstje zou komen te staan. En toch is dat uiteindelijk gebeurd! Je voelt hier gewoon de historie, politieke gevoeligheid en mix van verschillende culturen. Hoewel soms pijnlijk en triest, intrigeert het ook en is het zeker een regio waar ik nog weer naar terug zou willen. We waren er vorig jaar ook maar 10 dagen, wat wat mij betreft onvoldoende is om zowel Israël als Palestina helemaal te kunnen bekijken. Palestina en haar bewoners hebben echt mijn hart gestolen. Daar heb ik al eens eerder over geschreven. Maar los even van het politieke aspect, heeft Israël als reisbestemming erg veel te bieden. Vandaag zet ik een aantal highlights voor je op een rijtje!

Highlights Israel

Jeruzalem, Jeruzalem, Jeruzalem.
Wat vind ik dit een ongelofelijk mooie en bijzondere stad. We zijn er best wel een aantal dagen gebleven en nog steeds zou ik er zo weer naar toe willen. Jeruzalem is voor allerlei religies en culturen een erg belangrijke stad en dat merk je. Die hele stad ademt gewoon historie. Zelfs als je niet zo veel met geschiedenis en oude gebouwen op hebt, zul je Jeruzalem erg de moeite vinden. Het is net alsof je door een geschiedenisboek wandelt, waarbij je zo veel plekken vanuit verhalen herkent. Echt bijzonder! Bezoek ook zeker Yad Vashem; het meer dan indrukwekkende Holocaust museum en onderzoekscentrum net buiten het centrum van Jeruzalem. Een prachtige manier van herdenken van een vreselijk zwarte pagina in onze geschiedenis…

Highlights Israel 2

Een andere tip is zeker Mea Sharim. Het is eigenlijk gewoon een wijk waar verder weinig te doen valt, maar wat dit deel van Jeruzalem zo bijzonder maakt zijn de orthodox Joodse bewoners. En dan bedoel ik ook echt orthodox. Echt de moeite om door heen te wandelen! Tot slot zou ik zeker proberen sabbat ‘mee te vieren’ bij de Klaagmuur. Vrijdagmiddag en –avond vindt dit vooral plaats. Bijzonder om te zien.


In de voetsporen van Jezus in Nazareth.
Volgens de overlevering is Jezus in Nazareth geboren. En of je dat nu gelooft of niet, het is toch bijzonder dit stadje te bezoeken. Met name het oude gedeelte is erg mooi en lijkt niet verandert te zijn sinds de oudheid. Je kunt er wat kerkjes bezoeken, rond dolen door de oude steegjes en heeeeeeeerlijk eten :-) . Nazareth staat namelijk binnen Israël bekend als stad waar je de beste restaurantjes hebt. Ik moet zeggen dat ik sowieso fan ben van eten uit het Midden-Oosten, maar het klopt wel dat in Nazareth veel mooie, goede restaurantjes zitten. Zeker de moeite van het bezoeken.

Highlights Isarel 3

Chillen in Akko.
Als je wilt relaxen aan de kust, maar toch een wat authentiek gevoel wilt hebben bij de omgeving is Akko het overwegen waard. Akko is een erg oude stad met dito centrum en een fijne ligging aan zee. Er zijn geen heel mooie stranden, maar je vindt er genoeg leuke plekken om je handdoekje neer te leggen. Of je ploft neer bij een van de vele restaurantjes en terrasjes met uitzicht op zee. Biertje en vers visje er bij ;-) . Echt genieten!


Dobberen in de Dode Zee.
Ik moet eerlijk zeggen dat wij er niet aan toe zijn gekomen naar de Dode Zee te reizen, maar ik heb er veel enthousiaste verhalen over gehoord. De highlights hier is natuurlijk dat je, door het hoge zoutgehalte in de Dode Zee, blijft drijven. Ze geloven bovendien dat de Dode Zee een heilzame werking zou hebben voor je lichaam en met name je huid. Tja. Geen idee. Maar ik denk wel dat het een mooie plek is om mee te pakken in Israël. Helaas hebben we niet meer kunnen zien in Israël, omdat we er bewust voor kozen Palestina net zo veel aandacht te willen geven. Het is een keuze die je maken kunt, maar wat je ook doet: het is echt een heel mooie regio!

Spreekt Israël jou aan of hoef je er niet zo nodig heen?

@Israël @Palestijnse Gebieden @Midden-Oosten #reizen #highlights #israel #jeruzalem #nazareth #palestina

5 reacties

 • margreet

  08 juni 2015 om 07:21

  Israel is schitterend ! Drijven in de Dode zee is heel bijzonder, ik zou zeker nog eens terug gaan, er is nog zoveel te zien en dan ook naar eilat gaan, mooie reis door de woestijn en de onder water wereld in de Rode zee is prachtig...ik was er in 1980 en 1981 dus er is wel het een en ander veranderd natuurlijk...

  Beantwoorden

  • Reismeisje margreet

   08 juni 2015 om 08:34

   Thanks voor je aanvulling Margreet!!

 • Marielle

  08 juni 2015 om 07:51

  Jaaa super mooi land. 10 jaar geleden geweest, vond het fantastisch. Helaas door dreigingen niet alles kunnen bekijken en ook niet alles zelfstandig kunnen doen. Op vrijdagavond de start van de Shabbat meemaken was bijzonder.
  In 2 weken veel mooie dingen gezien en idd Yad Vashem is echt een aanrader. Tranen bij het kindermonument, die met de lichtjes en al die namen. En als afsluiter zwemmen met de dolfijnen in Eilat <3

  Beantwoorden

  • Reismeisje Marielle

   08 juni 2015 om 08:34

   Ja dat vond ik ook erg indrukwekkend inderdaad.

 • Sieds | Sieds My Travels

  08 juni 2015 om 09:00

  Israël spreekt mij heel erg aan, de geschiedenis, religie, de politieke situatie, ik wil er zo graag een keer naar toe. Ik wilde eigenlijk in mei met een groepsreis naar Israël, die ging door te weinig deelname helaas niet door, heb toen voor Jordanië gekozen, ook fantastisch! :-) Wellicht dat het dan volgend jaar Israël of Iran (hoe tegenstrijdig kan het zijn.. ;-)) wordt. Iran spreekt me ook steeds meer aan.

  Beantwoorden

 • Kimber - Reisgenie

  08 juni 2015 om 12:41

  Gaaf! De regio trok mij voor ik ging bloggen totaal niet, maar nu ik er op zo veel blogs over lees wil ik er steeds liever naartoe. Een teken dat je het goed geschreven hebt dus :D

  Beantwoorden

 • Jitske

  09 juni 2015 om 09:58

  Hoi Reismeisje,

  Allereerst wil ik zeggen dat ik een enorme fan ben van jouw blog,
  elke keer wanneer ik zie dat er een nieuwe blog online staat, sta ik weer te popelen om hem te lezen:)

  Aflgelopen mei ben ik met met ouders en broertje via een reisorganisatie naar Israel en Jordanie gegaan,
  wij hebben een hele andere reis afgelegd dan jij dus ik wou je graag wat tips geven:)
  Wij zijn namelijk geland met het vliegtuig in Aquaba(Jordanië) en zijn toen geljk de grens daar over gegaan naar Israël(bij Eilat), dit was al een enorme ervaring opzich, we werden de busjes uit gegooid vlak voor de grens en daar liepen we met onze koffers door niemandsland. Echt geweldig!
  Daarna zijn wij door de woestijn naar het Tiemna park geweest, mooi stukje woestijn en leuke tussenstop! Daarna verder gereist door de mooie woestijn, hele diepe mooie kraters door naar Bethlehem. Het kost tijd om die reis te maken, maar het is het echt waard!
  Daarna hebben we een aantal dingen gedaan die je al noemde, Nazareth, dode zee, Tiberias, Jeruzalem, Yad Vashem(op bevrijdingsdag!!)
  Maar aan het einde van onze reis in Israël hebben we nog iets heel bijzonders gedaan.. We zijn naar de plaats Merom Golan geweest. Hier kan je namelijk lopen in loopgraven en enorme bunkers die nog steeds gebruikt worden! (2 dagen voordat wij er waren was het gesloten omdat er geschoten werd). Het ligt 20 km van Syrië af, 50 km van Damascus en je voelt gewoon die sfeer die daar hangt, gewoon zo raar en het heeft me echt geraakt.. Daarnaast staat gewoon een koffietentje waar je lekkere broodjes kan halen en koffie:p Ik vond dit echt 1 van de meest bijzondere plekken in Israël.

  Ik hoop dat je wat hebt aan mijn verhaal!

  Groetjes Jitske:)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jitske

   09 juni 2015 om 10:42

   Ahhhh Jitske...Hier word ik ZO superblij van :-). Wat leuk dat je zo enthousiast bent! En wat een te gekke reis heb je gemaakt zeg. Jordanië staat echt nog heel erg op mijn lijstje :-). De tips die jij geeft voor Israël zijn ook fijn. Daar heb ik en natuurlijk de andere lezers heel veel aan!

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.