3x verrassende bestemmingen off the beaten track

Reismeisje 23 december 2020

Bestemmingen waar relatief weinig toeristen te vinden zijn. Ik houd er van Lachen! Het gevoel dat je vér weg bent. Ver van een wereld die je kent. Dat kan qua cultuur en gebruiken zijn, maar ook puur geografisch in afstand. Hoezeer ik de afgelopen jaren ook Europa heb (her-)ontdekt en daar ontzettend van geniet, gaat er voor mij toch niets boven een verre reis. En dan het liefste off the beaten track. In dit artikel deel ik 3 van dat soort bestemmingen met je. Bestemmingen waar ik geweest ben en die ik je aan kan raden als je van onontdekte pareltjes houdt.

Guyana

#1 Guyana in Zuid-Amerika

Een relatief kleine land in het Noorden van dat enorm grote Zuid-Amerika. Heel eerlijk? Guyana heeft nooit op mijn bucketlist gestaan. Ik had het gewoon nooit op mijn netvlies. Toen we echter in Suriname waren en nog tijd over hadden vóór we de oversteek maakten naar Frans-Polynesië, besloten we Guyana te bezoeken. En daar heb ik zeker geen spijt van gehad Knipogen! Guyana is op zich geen land waarvan ik je aan zou raden daar een aantal weken naar toe te gaan. Met een weekje heb je de beperkte highlights wel gezien vind ik. Het is echter een superleuke aanvulling op een reis naar bijvoorbeeld Suriname of het Noorden van Brazilië! Wat Guyana vooral zo de moeite maakt is precies datgene waar dit artikel over gaat: het is off the beaten track. Totaal. Je komt er sowieso weinig toeristen tegen en de infrastructuur is er ook niet echt op in gericht. Verwacht dus geen mega relaxte backpacker accommodaties of enorm aanbod aan tourtjes. Wel krijg je er ongerepte natuur, een oorspronkelijke cultuur en een gevoel ver weg te zijn van de massa voor terug. Mocht je naar Guyana gaan, bezoek dan zeker het gebied Rupuni. Een prachtig gebied, midden in de Guyaanse jungle, waar de authentieke Makushi stam leeft. Trek hier wel een aantal dagen voor uit, want het is zo’n 12 uur rijden over hobbelige wegen vanaf de hoofdstad Georgetown. En ga zeker eten op Stabroek Market in Georgetown, want de Guyaanse keuken is een waanzinnig lekkere mix tussen Caribisch, Creools en Indiaas. Zalig!

☛ Favoriete accommodaties: Rainforest B&B en Signature Inn in Georgetown en Rock View Lodge in Rupuni.

Maupiti2

#2 Maupiti in Frans-Polynesië

Frans-Polynesië blijft voor velen een droombestemming. En dat snap ik heel goed. Parelwitte zandstrandjes, azuurblauw water en romantische over the water bungalows. Dat is het beeld dat veel mensen bij Frans-Polynesië hebben. Een beeld dat zeker ook klopt, al is het wat mij betreft wel eenzijdig. Frans-Polynesië is vooral bekend van eilandjes als Bora Bora en hoofdeiland Tahiti, maar er zijn in totaal maar liefst 118 eilanden! 67 daarvan zijn bewoond en verreweg het grootste deel er van is totaal niet ingericht op toeristen. Maupiti is er één van, die ik zelf bezocht. Maupiti is een vulkanisch eiland, dat ongeveer 13 km2 groot is. Klein dus Knipogen. Een supermarkt of hotelletje vind je er niet. Wel kleine winkeltjes waar wordt verkocht wat er is geleverd en traditionele home stays. Je kookt er je eigen potje of schuift bij de bewoners aan. Wat Maupiti verder zo ontzettend de moeite maakt, zijn de waanzinnige stranden. Precies de plaatjes die velen in hun hoofd hebben en dan zonder de toeristen die je op de veel bekendere eilanden ziet. Het onderwater leven rondom Maupiti is groots en je kunt er echt prachtige duiktochten maken. Ook beschikt Maupiti over een uitkijkpunt, waar je al klauterend naar toe kunt lopen. En verder? Verder is er niet veel te doen, behalve uitrusten, kletsen met locals en de zonsondergang bekijken vanuit je hangmat. Mocht je ooit naar Frans Polynesië gaan, kan ik je echt Maupiti aanraden. Totaal off the beaten track. Home stays vind je in de Lonely Planet van Frans Polynesië:

Hebron

#3 Palestijnse Gebieden in het Midden-Oosten

Het is ondertussen al weer een aantal jaren geleden dat ik hier was. De Palestijnse Gebieden. Officieel geen land en gelegen binnen het land Israël. Tot op de dag van vandaag heeft deze reis een diepe indruk op me gemaakt en heeft het voor altijd mijn blik op het conflict in het Midden-Oosten veranderd. Mocht je zelf ooit op reis gaan Israël, raad ik je zeker aan te onderzoeken of je de Palestijnse Gebieden ook kunt bezoeken. Voor toeristen is dat prima toegankelijk; het kan echter nog wel eens onveilig zijn. De vlam slaat er snel in de pan. Check dus altijd vóór vertrek (het liefste zo dicht mogelijk er op) hoe de actuele situatie er is. De Palestijnse Gebieden bestaan overigens uit losse gebieden, die niet met elkaar verbonden zijn. Daar ligt Israël tussen. Ik heb zelf het gebied de Westelijke Jordaanoever bezocht; één van de meest veilige Palestijnse regio’s. Je kunt er als toerist met een bus vanuit Jeruzalem naar toe reizen en zult met open armen worden ontvangen. Overal waar we waren, werden we door Palestijnen uitgenodigd voor koffie/thee of het avondeten. Ontzettend leuk en gastvrij! Mocht dit je aanspreken, kan ik je aanraden sowieso Hebron en Bethlehem te bezoeken. Bijzondere plekken, zowel historisch als ook cultureel. Nogmaals, check van tevoren goed hoe de actuele situatie is, zorg dat je een lokale gids hebt en laat je verder verrassen door dit bijzondere stukje Midden-Oosten.

☛ Favoriete accommodatie: Dar Sitti Aziza in Bethlehem

Nu ben ik natuurlijk benieuwd naar jouw off the beaten track ervaringen! Vertel, wat is jouw favoriet of waar zou je nog eens graag heen reizen?

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

@Palestijnse Gebieden @Frans Polynesië @Midden-Oosten @Oceanië @Guyana @Zuid-Amerika #maupiti #guyana #Frans-Polynesië #Palestijnse Gebieden #reistips

1 reactie

 • tokpe

  17 december 2023 om 01:01

  https://www.voyances-amour-richesse.com/richesse

  voyant-tokpe@hotmail.com

  Whatsapp : +22957772427

  Grand spécialiste du retour affectif de l'être aimé
  JE SUIS UN GRAND SAUVEUR DANS LE MONDE ET EN AFRIQUE.
  Je résous tous les problèmes même les cas les plus désespérés.
  voici mes spécialités :
  _Désenvoutement._Tarots divinatoires.
  _Problèmes de femmes un d'homme.
  _Problèmes de travail ainsi que d'argent..
  uelqu'un ou quelqu'une pour être heureux .
  _Réussir sa vie en générale et être heureux éternellement
  _Guérison de l’impuissance sexuelle
  _Protège contre n'importe quel accident_Contre sorcellerie
  _Avoir facilement de travail et briser totalement les chaîne de Chômage
  _Etre aimer au travail par le directeur et les clients
  _Avoir d’enfant et être heureux éternellement dans le couple
  _Rituel de retour de vos partenaires quelque soit la duré de votre séparation.
  _Rituel de chance pour tout vos problèmes de vie.
  _La réconciliation de votre couple qui vous à quitté quelque sois la duré de votre séparation.
  _Faire garder votre couple pour vous jusqu'à éternité de votre vie.
  _Le grand retour d'affection de vos partenaire qui vous quitté quelque sois la duré de votre séparation.
  _Avoir vite vos permis de conduit avec des rituels rapides.
  _Avoir vite vos diplôme d'étude et réussit à tout les examens d'étude de fin d’année avec des rituels rapide .
  _faire révenir un etre humain c'est rapide, avoir une bonne rélaction

  Veuillez bien vouloir me contacter si vous êtes dans le besoin, je suis aussi prêt a vous aider quelque soit le problème que

  vous avez.

  Grand Voyant Marabout

  https://www.voyances-amour-richesse.com/richesse

  voyant-tokpe@hotmail.com

  Whatsapp : +22957772427

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.