Wat kost 10 dagen reizen door Israel en Palestina?

Reismeisje 13 maart 2014

Kosten Israel 1

Deze keer in de budgetreeks een bestemming die op ’t eerste oog financieel niet zo geschikt lijkt voor backpackers: Israël. Israël is vrij Westers en dat geldt dus ook voor de prijzen. Toch ligt het ook wel echt aan waar je naar toe gaat en of je bijvoorbeeld een aardig deel van je tijd in de Palestijnse gebieden wilt door brengen. Dat scheelt namelijk meteen de helft in kosten :-). Ik zet voor je op een rijtje wat onze 10-daagse backpack trip afgelopen januari daar kostte!

Vliegtickets.

Die hebben we echt voor een fijn prijsje kunnen scoren; €190 per persoon retour van Amsterdam naar Ben Gurion Airport (tussen Tel Aviv en Jeruzalem in). We vlogen met Air Serbia en hadden een tussenstop in Belgrado. Misschien krijg je de kriebels van de naam Air Serbia :-), maar dat is echt niet nodig. In principe kun je er rustig van uit gaan dat alle vliegmaatschappijen die mogen landen op Schiphol, streng gecontroleerd en veilig zijn. En wie wil er nou geen overheerlijk bordje Servische aardappelsalade geserveerd krijgen tijdens de vlucht?! De tickets hebben we trouwens geboekt via Tix.

Accommodaties.

In een eerder blogbericht schreef ik al over hostelkosten in Israël. Die kosten zijn erg afhankelijk van waar je bent. Zo hebben wij in een mooi hostel midden in het centrum van Jeruzalem geslapen voor €25 per persoon per nacht. Wil je echter een beetje meer luxe of een uitgebreid ontbijt er bij, wordt dit al snel het dubbele. Laat staan als je in ’t hippe Tel Aviv wilt verblijven. Maar buiten deze twee steden om, kun je gemiddeld rekenen op zo’n €15 per persoon in Israël en rond €10 per persoon in de Palestijnse gebieden.

Kosten Israel 2

Eten & drinken.

Ai, het eten in het Midden-Oosten; love it :-)!! Gegrilde aubergines, gekruide tomatensauzen en warm, fluffy brood barstensvol knoflook. Heeeeeerlijk! Eten in Israël kan net zo duur zijn als je zelf wilt. Bij lokale restaurantjes kun je in Jeruzalem voor €8-10 heerlijk eten, buiten Jeruzalem liggen de prijzen een stukje lager. Pas wel op met wijn, want die is echt superduur. Zelfs een glas lokale wijn kost je al snel €4-5 per glas. Westerse tentjes in met name Jeruzalem zijn trouwens net zo duur als in Nederland. Bij een soort Starbucks look-a-like kun je dezelfde zalige Frappuccino krijgen, maar dan ook voor dezelfde belachelijk hoge prijs.

Transport.

Openbaar vervoer is in dit deel van de wereld nogal omstreden en wordt in vooral grotere steden ook niet per se aangeraden. Toch zijn wij een aantal keren in een bus of trein gestapt, ook tussen stukken grensovergang, en dat is ons prima bevallen. Een beetje extra waakzaamheid kan nooit kwaad, maar om nou te zeggen dat je helemaal niet met het openbaar vervoer moet gaan reizen… Een ritje van een uur met de bus kost je ongeveer €4. Mocht je de keus hebben, ga dan voor Egged bussen; die zijn top.

Totale kosten.

In totaal, inclusief de vliegtickets, waren wij per persoon rond €650 kwijt voor 10 dagen reizen door Israël en Palestina. Ik moet daar wel bij zeggen dat we er voor heb gekozen in Palestina een dag te reizen met een eigen gids om er het maximale uit te halen. Dus dat heeft de kosten wel wat omhoog geduwd, maar al met al is het geen superdure reis geworden.

 

@Israël @Palestijnse Gebieden @Midden-Oosten #reizen #backpacken #budget #midden oosten #israel #kosten #palestina

4 reacties

 • Gezin op Reis

  13 maart 2014 om 14:54

  Inclusief tickets dat hebben jullie dan strak gedaan 650 voor 10 dagen valt inderdaad best mee. Wij waren zelf in 2012 een paar dagen in Israël en de Palestijnse gebieden en vergeleken met Jordanië voelt het dan heel duur.

  Beantwoorden

 • Yvon

  13 maart 2014 om 23:43

  Inclusief tickets? Dat is dan niet slecht, als ik zo kijk naar de prijzen die je noemt.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Yvon

   19 maart 2014 om 07:41

   Klopt! We hadden echt een mazzeltje met die tickets voor 190 euro per persoon!

 • Gijs-Peter

  14 augustus 2014 om 01:19

  Klinkt als een heel geslaagde reis, Reismeisje! Zelf reis ik ook regelmatig naar Israel. Op dit moment kan je zelfs voor €114 retour naar Tel Aviv! En vervoer/verblijf daar kan ook goedkoper. Ontdek het hier: https://payhip.com/b/xXu0

  Groetjes van een mede-low budget traveler.
  Shalom!

  Beantwoorden

 • Katerina

  19 april 2019 om 18:05

  Ik wil al jaar naar Israël
  Wij zijn 4 personen en willen veel zien
  Benieuwd wat het zal kosten
  Ik hoor het graag
  Gr katerina

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.