Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Palestijnse Gebieden

De beste tijden voor een bezoek aan de Palestijnse Gebieden is van maart tot en met mei en in oktober en november. De temperaturen zijn aangenaam en met regen hoef je niet of nauwelijks rekening te houden. In de zomermaanden juli tot en met september loopt de temperatuur flink op. Wanneer dit geen probleem is dan kun je ook in die maanden prima reizen. 

Palestijnse Gebieden

Reisadvies

Het mag duidelijk zijn dat er ook risico’s zijn verbonden aan een reis naar de Palestijnse Gebieden. Maar je moet deze ook niet groter maken dan ze zijn. Zo lang je geen rare spongen maakt moet het raar lopen wil je hier wat overkomen. De Gaza-strook is een no-go area, maar maak je geen zorgen, daar kom je als toerist ook niet in! Voor de Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem gelden ook bepaalde risico’s. Aangezien de veiligheidssituatie hier zeer snel kan wijzigen, is het noodzakelijk voor vertrek het meest actuele reisadvies voor de Palestijnse Gebieden te checken.

Visa zaken

Voor de Palestijnse Gebieden heb je als Nederlander geen visum nodig. Je ontvangt een stempel in je paspoort bij binnenkomst. 

Inentingen

De volgende vaccinaties worden aangeraden: DTP en Hepatitis A. Aangezien de gezondheidssituatie kan veranderen, doe je er goed aan een aantal weken voor vertrek de meest actuele vaccinaties voor de Palestijnse Gebieden te checken bij de GGD of een andere vaccinatiedienst.

Feestdagen & festivals

3 januari Id-ul Maulid (geboortedag Mohammed)
18 juni tot en met 17 juli Ramadan
18 tot en met 20 juli Id-al-Fitr (Suikerfeest)
21 tot en met 26 september Id-ul-Hadj (bedevaart naar Mekka)
23 tot en met 26 september Eind-al-Adha (Offerfeest)
15 oktober Muharram (Islamitisch Nieuwjaar)

Vliegtickets

Je kunt de Palestijnse Gebieden over land bereiken via Israël. Kijk voor meer informatie over de vliegtijd, kosten en beste adresjes bij Israël. 

Dagbudget

Wanneer je vanuit Israël naar de Palestijnse Gebieden reist dan zie je dat direct terug in de prijs. Het leven heeft er absoluut een lagere standaard dan is Israël en dat merk je. Een overnachting is niet spotgoedkoop, maar ook niet heel erg duur. Reken op een prijs vanaf zo’n €10 pp in een hostel en €25 in hotel. Wat een reis door de Palestijnse Gebieden waarschijnlijk iets duurder maakt is het (gebrek aan) openbaar vervoer. Wanneer je alle tijd hebt, kun je er prima uit de voeten met het openbaar vervoer. Reis je echter op een krap schema, dan ga je het met het openbaar vervoer waarschijnlijk niet redden. Verbindingen zijn slecht en infrequent. Je komt dan al snel uit op het huren van een taxi, wat één en ander natuurlijk weer duurder maakt. Toch betaal je ook hiervoor niet de hoofdprijs en is dat ook iets wat we zeker kunnen aanraden.

Hieronder vind je een gemiddeld dagbudget voor een die-hard backpacker en een backpacker die van ietsje meer luxe houdt, maar nog steeds eenvoudig reist. 

Backpacker €30 - €40
Backpacker+ €€ €40 - €50

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.