Thailand, Laos en Cambodja: de plannen

Reismeisje 05 augustus 2019

Azie4

Over ruim 2 maanden is het zo ver. Dan stap ik in het vliegtuig naar Azië. Het is 3 jaar geleden dat ik er van terug keerde. Het einde van de wereldreis. In die 3 jaar is er veel gebeurd. Heftige dingen die me over kwamen en keuzes die ik zelf maakte. Mijn leven werd door elkaar gehusseld. Ik bezocht in die tijd veel nieuwe bestemmingen, alleen niet op de manier zoals voorheen. Dat paste niet meer. Ik had er de energie niet voor én ik voelde de behoefte het anders te gaan doen. Het reizen opnieuw te ontdekken. Op mijn eigen manier. Ik koos in eerste instantie voor plekken die wat dichterbij lagen. Zoals de Algarve, Kreta, Krakau, Texel. En dit jaar Mauritius. Afrika. De eerste écht verre bestemming weer sinds die wereldreis. Dat voelde goed. Heel goed. De eerste verre reis ook die ik met Maurice maakte. En ook dat klopte Lachen

Thailand moest 't worden

Parallel daaraan kocht ik een jaar geleden al de laatste Lonely Planet van Thailand. Het was een gevoel. Thailand is geen nieuwe bestemming voor me. Ook niet het meest off the beaten track. En toch trok het me opnieuw aan. Cultuur, lekker eten, lieve mensen, inheemse stammen, prachtige stranden en yoga. Thailand heeft alles wat ik op reis fijn vind. Alles. En het is er veilig voor een vrouw alleen. Dat speelde toen ook nog mee. Er ging een lange tijd overheen. De Lonely Planet lag op de kast. Ik keek er af en toe in en dacht: 'in januari 2019 ga ik'. Het liep anders. Ik zei mijn baan op en er brak een periode aan waarin ik een mooie freelance klus kon doen. Ik greep 't aan en schoof Thailand verder weg. Er zou een nóg beter moment komen wist ik. 

Azie 2

Plus Laos en Cambodja 

En dat moment is nu Lachen. Over ruim 2 maanden. Dan zitten we in het vliegtuig naar Azië. WE ja, want Maurice en ik gaan samen. Onwijs leuk! Het wordt een reis van rond 6 weken. Langere tijd. Ondertussen wat werken en vooral heel erg genieten. Van alles wat die regio te bieden heeft. De vrijheid. Het leven. Een exacte route hebben we niet. Daarin is mijn manier van reizen niet veranderd. Ik houd van het avontuur. Van het leven in het moment en wel zien waar je uit komt. Wat we wél weten is dat we in die 6 weken het Noorden van Thailand willen zien, door Laos willen reizen en de rode Khmer geschiedenis van Cambodja willen ervaren, om uiteindelijk uit te komen op één van de Zuidoostelijke eilanden van Thailand. Daar wil ik graag een yoga retraite doen. In de natuur. Mijn kennis en ervaring verder verbreden en verdiepen. En daarna nog een aantal dagen Bangkok. Nog altijd één van mijn favoriete steden in Azië.

Ik kijk er ontzettend naar uit. Naar alles. Laos en Cambodja zijn bovendien nieuw voor me en ik ben erg benieuwd naar hoe het er gaat zijn. De verhalen die ik hoor zijn in elk geval positief! Mocht je nog tips hebben voor plekken die we vooral moeten bezoeken of kleine hotelletjes die bij voorkeur door locals worden gerund; laat het zeker weten in de comments. 

@Azië @Cambodja @Laos @Thailand #Thailand #Laos #Cambodja #Azië #reizen #backpacken #reisroute

3 reacties

 • Lotte

  05 augustus 2019 om 09:29

  Wij gaan per 1 oktober ook naar Noord Thailand, Laos en Cambodja, 8 weken! Toevallig!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Lotte

   05 augustus 2019 om 09:35

   Haha, dat meen je! Heel toevallig inderdaad. Wij gaan ietsje later in oktober, maar wie weet zien we elkaar ;-).

 • Irene

  05 augustus 2019 om 11:45

  The Gibbon Experience in Laos vond ik geweldig. Ben er in 2016 geweest en je bent er echt een paar dagen helemaal ‘off the beaten track’. Net over de grens bij Chiang Rai in het noorden. Veel plezier!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Irene

   05 augustus 2019 om 12:58

   Daar heb ik veel over gehoord ja! Ga er naar kijken. Dank voor de tip!

   • Samantha Reismeisjenl

    06 augustus 2019 om 16:57

    De thakhek loop op de scooter in Laos is zeker wel de moeite waard! :)

    • Reismeisjenl Samantha

     07 augustus 2019 om 09:02

     Dank voor de tip Samantha!

 • elly

  15 augustus 2019 om 18:49

  de slowboat van thailand naar laos vond ik echt een mooie ervaring! Verder zijn de watervallen in/bij luang prabang zijn ontzettend mooi.
  cambodja; voor de hand liggend maar toch ankor wat (bij zonsopgang!) killingfields en museum (gevangenis) phnom phen. phnom phen zelf kan je overslaan, vond ik niet echt wat. koh rong erg mooi eiland!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl elly

   19 augustus 2019 om 17:37

   Wat een toeval dat je de slowboat aanbeveelt Elly! Daar hebben we net dit weekend naar gekeken; het ziet er prachtig uit. Dank ook voor je andere tips!

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.