Thailand: de bestemmingen en keuzes

Reismeisje 24 december 2018

Thailand2

2019 zal in het teken staan van mooie reisjes. Dichtbij én ver weg. Nieuwe bestemmingen en oude bekenden. Van die laatste is Thailand een voorbeeld. Het zalige, heerlijke, fijne, groene Thailand. In eerste instantie was het de bedoeling om in januari te gaan, maar een freelance opdracht kwam tussendoor. Iets wat ik graag wilde doen en waar ik bewust voor heb gekozen. Dus nu wordt het maart. Prima. Ik kan niet wachten Knipogen. Eerlijk gezegd is Thailand een bekende voor me, maar tegelijkertijd heb ik er nog maar heel weinig gezien. 10 jaar geleden was ik er voor het eerst. Tijdens mijn eerste backpack reis. Als onderdeel van een langere reis door Zuidoost Azië. Het was één van de landen en ik verbleef er meer op doorreis. Hetzelfde gebeurde aan het einde van de wereldreis. Jaren later. Bangkok was een tussenstation. Een plek om even op adem te komen en te genieten van het heerlijke Thaise eten, de massages en de weg gestopte tempeltjes. Ik kan dus niet zeggen dat mijn ervaring met Thailand heel ruim is. Of divers. Maar het heeft altijd naar meer gesmaakt, dus dat gaan we komend jaar maar eens invullen Knipogen

Ik heb al heel wat uurtjes met de Lonely Planet van Thailand op schoot gespendeerd. Dát in combinatie met een aantal wensen die ik voor deze reis heel duidelijk heb:

rustig reizen. Géén gehaast. Niet al bij bestemming B zijn als ik nog bij A ben. Ik wil zeker rondreizen met mijn backpack op, en vooral niet georganiseerd naar Thailand reizen, maar wél in een rustig tempo en kiezend voor iets meer comfort.

yoga ervaring op doen. Azië is natuurlijk bij uitstek een plek waar je yoga kunt beoefenen. En Thailand al helemaal. Nu ik mijn yoga license heb en hier het komend jaar heel gave dingen mee ga doen, wil ik graag zo veel mogelijk ervaren hoe anderen les geven. Wat ik daar tof aan vind en wat niet. Ik wil in Thailand heel duidelijk een plek zoeken waar ik dit kan ervaren. Op een eiland. In het groen. 

2 á 3 vaste uitvalsbases. Dit heeft ook met het eerste punt te maken. Dat rustige tempo. Ik wil graag 2 á 3 plekken uitzoeken, die als uitvalsbasis dienen voor de omgeving. Een vaste accommodatie waar ik echt mijn spullen even uit kan pakken. Waar ik de ruimte voel om soms ook een dag wat aan te lummelen. Niet altijd weer dóór hoef. 

Dit laatste betekent natuurlijk wel iets. Ik maak de keus om veel niet te doen. Niet te zien. Dat is inherent aan het kiezen voor 2 á 3 bestemmingen binnen Thailand. Natuurlijk vind ik dat ergens jammer. Kriebelt het om meer te zien van dit heerlijke land. Ik merk echter dat mijn behoefte aan rust groter is dan dat. Het voordeel is bovendien dat ik op deze manier een deel van Thailand ook écht zie.

Bij vorige reizen ging het soms zo snel, dat ik de reis vaak pas nadien echt beleefde. En tot de conclusie kwam dat ik een bepaalde plek misschien maar oppervlakkig had gezien. Dat wil ik nu voorkomen. Beléven wil ik Thailand. Liever beperkt en intens dan breed en oppervlakkig. 

Welke bestemmingen ik in mijn hoofd heb nu? Dat is ten dele al 10x gewisseld Knipogen. Ik geloof echter dat ik er nu wel uit ben. Natuur, lekker eten en oude tempels vanuit Chiang Mai, diepe jungle en wildlife vanuit Khao Sok National Park en yoga en een prachtig onderwaterleven vanaf Koh Chang. Dat gaat het waarschijnlijk worden. In een volgend artikel zal ik meer inhoudelijk vertellen waarom ik voor deze plekken heb gekozen en wat ik er exact wil gaan doen.

Voor nu ben ik vooral heel benieuwd naar jullie tips! Vertel, alles is welkom!

@Azië @Thailand #Thailand #Azië #reizen #reisroute #koh chang #chiang mai #khao sok

2 reacties

 • Marit

  24 december 2018 om 10:09

  Wij vonden pai echt het hoogtepunt. De relaxte sfeer. De leukste eettentjes en yogalessen midden in de natuur. De locals leven hier heel bewust in harmonie met de natuur waardoor je nog meer tot rust komt dan andere plaatsen in thailand.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Marit

   24 december 2018 om 10:42

   Dank voor de tip Marit. Ik heb Pai inderdaad ook op het vizier gehad; wellicht vanuit Chiang Mai dan toch nog wat tijd daar door brengen.

  • Suus Marit

   25 december 2018 om 08:32

   Eens! Pai is echt een ontzettend leuk plaatsje! Veel te doen in de omgeving, gemoedelijk en leuke sfeer. Aanrader!

   • Reismeisjenl Suus

    26 december 2018 om 13:21

    Thanks Suus!

 • Dominique || dominiquetravels.com

  24 december 2018 om 14:03

  Ik ben tien jaar geleden voor het laatst in Thailand geweest, ook als backpacker. Alles wat ik online lees over het prachtige Thailand heb ik niet meegemaakt op de plekken waar ik was. Ik wil dus echt weer een keer terug om het rustig aan te doen en om mooie eilanden en natuurparken te bezoeken! Ik ben benieuwd naar je verhalen.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Dominique || dominiquetravels.com

   26 december 2018 om 13:22

   Voor mij geldt precies hetzelfde ;-). Ik ben ook heel benieuwd naar het Thailand van nu!

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.