Verre reizen; over Thailand en meer dit jaar

Reismeisje 20 maart 2019

Reizen5

Soms is het niet te bevatten. Dat het al weer 3.5 jaar geleden is dat ik terug kwam van die reis om de wereld. Een wereldreis waar ik jaren mee bezig was geweest. In dromen. Gedachten. Plannen. Het lijkt soms bijna alsof het over iemand anders gaat. En tegelijkertijd weet ik het nog als de dag van gisteren. De tranen die ik liet op Schiphol, de verrukking in Rio de Janeiro, de eindeloze afstanden door Argentinië, Nederlandse kaas in Suriname, duiken bij de Salomonseilanden, het prachtige Samoa, de spanningen in Papoea Nieuw Guinea, de hartelijkheid in Iran. Het is me een reis geweest... Na een klein jaar en letterlijk de wereld rond te zijn gereisd, stonden we weer in Nederland. Terug op Schiphol. Mijn vriendinnen met ballonnen in hun handen en mijn vader met tranen in zijn ogen. Ik weet nog dat het ontzettend vreemd voelde. Dat terug komen.

Superfijn en tegelijkertijd kaal. Een thuis dat nog steeds hetzelfde was. Ik die zó veel had mee gemaakt. Het klopte in alles en toch klopte niets meer. 

Nu ik daar op terug kijk, weet ik dat het het begin was van een nieuwe fase. Van het me afvragen wat bij me paste. Welke elementen in mijn leven nog klopten en welke dingen ik wilde onderzoeken. Verrijken. Daar paste die reis en dat thuis komen volledig in. Het heeft echter langere tijd gemaakt dat ik weinig ruimte had voor reizen. Verre reizen. Ik koppelde er dat unheimische gevoel een beetje aan. Het vermoeide gevoel ook. Na 80 landen in een aantal jaren was ik er gewoon even klaar mee. Ik focuste me op het verkennen van Europa. De Algarve, Canarische Eilanden, Kreta, en meer. En natuurlijk Texel. Het prachtig mooie Texel. Vorig jaar begon het echter weer te kriebelen. Mijn eerste gedachte was Azië. En kort daarna Thailand. Één van mijn eerste verre bestemmingen ooit. Het leek me leuk daar weer heen te gaan. Het land met andere ogen te bekijken. 10 jaar later. Maurice zag het ook wel zitten. Hij heeft aardig wat gereisd ook, alleen op een wat andere manier. Het leek ons een mooie bestemming voor begin 2019.

Flexibiliteit in ondernemerschap

En toen besloot ik mijn baan op te zeggen. Een half jaar geleden. Er was niets impulsiefs aan die beslissing, het moment echter des te meer. Ik speelde al langere tijd met de gedachte fulltime te gaan ondernemen. Met Reismeisje voornamelijk, aangevuld met een stukje yoga. Waar ik op dat moment nog weinig concreet beeld bij had. Het ging én gaat me vooral om vrijheid. Vrijheid om mijn eigen beslissingen te maken. Mijn dag in te delen hoe ik het wens. Dat te doen wat energie geeft en me verrijkt. Per december ging mijn nieuwe ritme in. Mét meteen een freelance marketing klus. Mijn achtergrond. Iets wat ik van tevoren niet zo had bedacht, maar waar ik als ondernemer ook de ruimte voor had. Die klus zou tot deze maand lopen. En dan het vliegtuig in naar Thailand. Heerlijk! En toen werd de klus verlengd...Tot en met april. Ik had natuurlijk nee kunnen zeggen. Met die gedachte heb ik zeker ook gespeeld. Juist vanuit die vrijheid. Tegelijkertijd geeft deze klus me op een ander front weer vrijheid én is het iets waar ik me erg betrokken bij voel. Ik besloot er voor te gaan, met mei als mijn duidelijke grens. 

Reizen 14

Reizen vanaf mei

Dat is dus de status nu. Ik ben 2 á 3 dagen per week bezig met die klus. Tot en met april. En vanaf dat moment is er veel meer ruimte voor reizen. Parallel aan dit alles ben ik echter ook druk met de organisatie van mijn eerste yoga event op 14 juli. Vorige week schreef ik daar al even over. Iets wat zó klopt bij me ♥. Ik word er ongelofelijk blij van, hoe spannend ik het ook allemaal vind. Het event maakt dat ik tot aan die datum niet langere tijd wil reizen. Ik wil mijn focus echt op het event hebben. Vol en volledig. En dus hebben we besloten om halverwege mei 10 dagen naar de Algarve in Portugal te gaan en vanaf halverwege juli ons perspectief groter te maken. Thailand zal het dan waarschijnlijk niet worden. Simpelweg vanwege het seizoen. We spelen nu met Nieuw Zeeland en Tonga of Samoa. Reizen met een eigen camper, snorkelen met walvissen en de originele tatoeage kunst die Maurice graag wil zien. Zoiets. Maar dat kan nog wel 3x veranderen Knipogen. Wat er ook precies op mijn pad komt, één ding is duidelijk; de tweede helft van dit jaar maken we een mooie, verre reis. Een aantal weken in een relaxt tempo. Niets dan de dag die voor ons ligt. En tot die tijd geniet ik van alle leuke uitstapjes en kansen die ik krijg als nieuw bakken ondernemer. Niets dan dankbaarheid ♥. 

Mocht je nog tips hebben voor een leuke bestemming ergens tussen september en december, kom maar door!

 

#persoonlijk #reizen #Thailand

2 reacties

 • Sylvie

  20 maart 2019 om 08:21

  Tip: Madagascar (voor sept-okt). Nog mooie onaangetaste bestemming waar je lekker weken rond kunt reizen!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Sylvie

   20 maart 2019 om 08:58

   Ow wat een goede tip Sylvie! Madagaskar staat zeker ook nog mijn wensenlijstje, dus wie weet.

 • Laura

  20 maart 2019 om 11:26

  Oehh reizen met een eigen camper, te gek!! Mooie plannen weer ;-) Vietnam is trouwens ook erg aan te raden als je voor Azie wilt gaan ;-)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Laura

   20 maart 2019 om 13:29

   Ja! Die had ik ook gesignaleerd inderdaad :-). Goed seizoen ook in die periode.

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.