2018 én 2019 in reizen

Reismeisje 07 januari 2019

Uitzicht zee Cadiz

De eerste volle week van het nieuwe jaar. 2019. De feestdagen zijn voorbij. Het melancholische terugblikken op 2018 daarmee ook. Ik weet nooit zo goed wat ik met die december maand moet. Een deel van me is er weg van. De gezelligheid. Kaarslicht in de donkerte. Een huis dat naar dennen ruikt. Glinsterende pakjes die wachten op hun nieuwe eigenaars. Een ander deel van me wil die hele december maand het liefste over slaan. Weg er mee. Lekker gaan slapen in november en weer wakker worden in januari. Zoiets. Het heeft met gemis te maken. Dat zeker. En ook met al die heisa. Die drukte er om heen. Een maand aaneengeregen van cadeaus, feestjes, etentjes, borrels. Te veel van leuke dingen is nog steeds te veel Knipogen. Ik word er op de één of andere manier melancholisch van. Terwijl dat geen basis eigenschap van me is. Wat ik er wél leuk aan vind, is dat ik in mijn hoofd lijstjes maak. Lijstjes van dingen die ik fijn vond. Gaaf. Waar ik trots op ben. Gebeurtenissen waar ik van geleerd heb. Én bestemmingen die ik dat jaar heb ontdekt. Vandaag neem ik je mee op de reisjes die ik in 2018 maakte én blik ik al vast vooruit wat er voor dit frisse, nieuwe jaar op de planning staat. 

Reizen in 2018

2018 stond niet in het teken van verre reizen. Dat is een ding wat zeker is. Ik koos er heel bewust voor regelmatig op stap te gaan, maar wel dichterbij. Tot halverwege vorig jaar was er überhaupt geen ruimte in mijn hoofd om na te denken over een verre reis. Te ingewikkeld. Als je regelmatig op Reismeisje te vinden bent, weet je ondertussen wel dat er de afgelopen 2 jaar veel in mijn leven heeft gespeeld. Alles werd daardoor opgeslokt. En dus ontdekte ik Europa Lachen

Texel winter2

Texel. Het jaar begon én eindigde op Texel. Fantastisch mooi Texel. Het voelt er een beetje als mijn tweede thuis. Zodra ik voet aan land zet, glijdt alles van me. Vertraagt de tijd en lijken er meer uren in een dag te zitten. Elke keer verblijf ik ergens anders. Mijn favoriet blijft toch wel de omgeving rond de Sluftervallei. Weids, stil en bos gemixt met duin. In 2018 was ik er maar liefst drie keer.

Oostenrijk. Wintersporten. Met mijn vader samen. Ik ben opgegroeid met wintersporten, maar de afgelopen jaren is het er niet van gekomen. Terwijl ik er zó van geniet! Actie. De stilte van sneeuw. IJsblauwe luchten. Kaiserschmarrn op de berg. Mijn vader vroeg me dit jaar met hem mee te gaan. Naar Sankt Anton in Oostenrijk. Het werd een bijzondere en onvergetelijke trip.

Laura TU FUN03

Kreta. Een eiland dat niet bepaald als avontuurlijk te boek staat. Ik belandde er via Eliza was Here. Een organisatie waar ik vaker mee heb gereisd. Kleine accommodaties, vaak in the middle of no where, die je een verrassende kant van een bestemming laten zien. Zo kwam ik op Kreta terecht. 10 dagen. Het was er zálig. Ik heb er ook weer gedoken. Voor het eerst sinds Bali 2.5 jaar geleden. Dat smaakte naar meer. En Eliza heeft me wederom niet teleurgesteld.

Bergen en Rockanje. 2 Nederlandse stadjes die ik niet kende. Wat ze gemeen hebben is dat ze aan de kust liggen. In Bergen was ik in het voorjaar, in Rockanje in het najaar. Een weekendje. Lekker uitwaaien en een andere omgeving. Heerlijk!

Yoga Wendy Cadiz2

Spanje. Dat is nog maar kort geleden. 4 weken zat ik er. In Andalusië. Het uiterste Zuiden van Spanje. Ik deed er een intensieve ashtanga yoga opleiding. Iets wat al jaren door mijn hoofd spookte, maar waar ik nooit het moment voor vond. Of de rust. Nu wel. Ik vloog op Sevilla en vanaf daar was het nog 5 kwartier naar een prachtig, afgelegen Spaans landhuis. 6 dagen per week had ik les. Het was pittig. Vooral fysiek ook. En tegelijk was het een fantastisch cadeau voor mezelf. Eentje waar ik nog elke dag plezier van heb.

Reizen in 2019

So far 2018. Een mooi reisjaar. Eentje waarin ik de diversiteit van Europa weer extra heb leren waarderen, mijn backpack even aan de wilgen hing en vooral koos voor de zee. Bestemmingen die lucht geven. Weidsheid. In 2019 zal het er anders uitzien. Ook al heb ik er nog geen compleet beeld van en wil ik dat ook graag zo houden Knipogen, het zal op reisvlak anders worden. Het borrelt in me. Ik heb weer zin er op uit te gaan. Niet per sé steeds ver weg, maar wel met een randje avontuur er in. Bestemmingen die iets rauws hebben. Iets eigens. Al hebben Kreta en Spanje me geleerd dat je daar niet voor naar Azië hoeft. Op dit moment lopen er nog wat freelance klussen. Opdrachten die ik leuk vind om te doen en van me vragen om grotendeels in Nederland te zijn. Het is even de vraag hoelang dit door gaat lopen. Dat zal bepalen wanneer Thailand zal gebeuren. Bangkok, Chiang Mai, misschien Pai, Koh Chang. Heerlijk lijkt het me. In een rustig tempo reizen. 3 bestemmingen als uitvalsbasis kiezen. Ik kan niet wachten! Vóór die tijd staat IJsland nog op het programma. Voorlopig. Het is nog even spannend of we dat rond krijgen, maar het ziet er goed uit. Ik ben er eerder geweest. 10 jaar geleden. Ik houd van dat land. Van het onbekende, ruige, soms buitenaardse landschap. Ik hoop met heel mijn hart dat dit door gaat! 

Tja en wat nog meer? Sowieso staat er nog wel een reisje naar een Europees eiland op de planning. Cyprus zou het kunnen gaan worden. En daarnaast droom ik al wat jaren van de Faroer Eilanden. Een kleine, Deense eilandengroep tussen IJsland en het vaste land van Europa. Het is weer dat ruige en onbestemde landschap wat me aantrekt. Er komen weinig toeristen en de infrastructuur is er beperkt. Je hebt er grote groepen papegaaiduikers en machtige walvissen. En dan dat landschap. Tientallen tinten groen heeft het. Alleen sporadisch onderbroken door zwart gesteente of rood houten huisjes. De Faroer staan voor 2019 bovenaan mijn lijstje en hoop ik zeker volgend jaar op terug te kunnen kijken.

Dat was het. 2018 én 2019 in reizen. Vorig jaar heb ik mooie bestemmingen gezien, die me verrast en verbaasd hebben. Ik hoop dat 2019 me hetzelfde zal gaan brengen. En nog een beetje meer. Vertel, waar ben jij in 2018 geweest en wat staat er voor dit nieuwe jaar op de planning?

#reizen #kreta #texel #nederland #Oostenrijk #Spanje #andalusië #IJsland #Thailand #faroer

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.