Voor de derde keer naar Bangkok, en nu?

Reismeisje 23 november 2018

Bangkok view

Laatst vertelde ik al even over dat ik na 10 jaar weer naar Thailand  terug ga. Het land van de glimlach. Backpacker bestemming bij uitstek. Het was voor mij letterlijk één van de allereerste bestemmingen die ik als backpacker bezocht. Tijdens een langere reis die ik door Zuidoost Azië maakte. India, Maleisië, China, Tibet en dus Thailand. Ik herinner het me nog goed. Die reis. En meer specifiek Thailand. Het zálige eten, de vriendelijke mensen, de natuur. En Bangkok vond ik fantastisch ♥. Khao San Road. Vol gepakt met toeristenstalletjes. Krekels op een stokje. Flesjes Chang. Voetmassages op straat. Alles wat bij dat deel van Bangkok hoort en vooral niets met het lokale leven te maken heeft Knipogen. Dat besefte ik me toen ook wel. Het was gewoon wel even lekker. Het gevoel van vakantie. Gelukkig heeft Bangkok heel veel meer te bieden.

Een combinatie tussen authentiek traditioneel en hypermodern. Zoals in zoveel Aziatische steden. Prachtige boeddhistische tempels afgewisseld met de meest bizarre skyscrapers met dito dakterras op de 30ste verdieping. Dat soort contrasten. 

Jaren later kwam ik er weer terug. In die bruisende stad. Tijdens een stop over. Het was tijdens de wereldreis. Die ging richting het einde en Bangkok leek een fijne tussenstop. Een paar dagen genieten en ontspannen, na maanden rauw te hebben gereisd. Ik was ergens ontgoocheld. Het zat zo anders in mijn hoofd. Van al die jaren terug. Ik bekeek Khao San Road met andere ogen. Totaal! Ik rook het verschaalde bier van nachtenlang doorhalen. Zag de manier waarop toeristen een deel van die stad over nemen. En merkte hoe vreselijk hard de Thai moeten werken om een centje te kunnen verdienen daar. Hoe relaxt ik het jaren terug ook had gevonden, dat vond ik het nu een stuk minder. Tijdens die tussenstop ontdekte ik andere buurten van Bangkok. De kleine marktjes waar locals vanuit hun eigen huisje overgebleven spulletjes verkopen. Prachtige tempeltjes die weg gestopt liggen in een steegje. Thais koken met locals.

Ik ben niet roomser dan de Paus. Natuurlijk heb ik wederom genoten van de vele straatstalletjes en ben ik écht wel een aantal keren over Khao San Road gelopen. Ik werd er alleen wat onpasselijk van. Te veel van te weinig of zo. 

Bangkok

En nu ga ik er wéér heen. Bangkok. Als onderdeel van een grotere reis door Thailand. Begin volgend jaar is het zo ver. Bijna. Ik kijk er ontzettend naar uit. Ook weer naar Bangkok. Ik ben benieuwd wat die stad nu met me zal doen. Voor het eerst zal ik in elk geval geen accommodatie bij Khao San Road hebben Knipogen. Ik ben van plan weer een nieuwe kant van Bangkok te ontdekken. Een paar plekken te bezoeken waar ik eerder ben geweest. Om te zien of het veel veranderd is. En verder vooral héél veel nieuws.

Ik ben op zoek naar leuke tips voor accommodaties, barretjes en buurten die ik vooral moet zien. Of misschien is er een bepaald tourtje wat je me aan zou raden? Kom maar door!

 

@Azië @Thailand #Bangkok #Thailand #reistips #reizen #backpacken #Azië

5 reacties

 • Iris

  23 november 2018 om 08:48

  Ik vond zelf de Arabische buurt heel leuk! Je kan daar heel lekker falafel eten en het zit er vol met echt de meest bizarre contrasten (vrouwen in boerka die seksspeeltjes verkopen haha). Ik heb er echt mijn ogen uitgekeken! :)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Iris

   23 november 2018 om 08:58

   Hahaha, wat een leuke tip Iris! Thanks.

 • Lonneke

  23 november 2018 om 08:52

  Leuk!! Ik ben ook dol op Bangkok! Slaap je tijdens je reis op dorms of in leuke guesthouse/hotelletjes? Ik denk eraan zelf komend jaar toch ook weer te gaan ook al ben ik even verre reizen moe (Misschien wel Azië moe haha). Maar Thailand blijft!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Lonneke

   23 november 2018 om 08:59

   Het blijft voor mij ook een bijzondere, leuke stad. Slapen doe ik het liefst in kleine hotelletjes, guesthouses ja. Als je nog tips hebt, graag.

   • Maartje Reismeisjenl

    23 november 2018 om 10:30

    Lampu tree house is een fijne plek!

    • Reismeisjenl Maartje

     23 november 2018 om 12:27

     Thanks!

 • Nicky

  23 november 2018 om 11:51

  Ik hoorde iets over een Bamboo bike tour. Dit is een andere dan Co en blijkbaar ook heel tof. Misschien iets om te bekijken?
  Love Thailand, hopelijk kan ik snel ook weer terug. Alvast veel plezier met de voorpret.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Nicky

   23 november 2018 om 12:27

   Dank Nicky ♥. Ik vond Co heel leuk, dus ik ga zeker eens naar Bamboo kijken dan.

 • Marijn

  24 november 2018 om 23:17

  Als je een nieuw gedeelte wilt ontdekken moet je zeker Ari eens checken! Zit ook een leuk guesthouse: the yard.. :)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Marijn

   25 november 2018 om 13:25

   Dank voor de tip Marijn!

 • Paul de Brouwer

  27 november 2018 om 21:54

  Check Chris zijn site even: http://ricepotato.co
  Nederlandse reisjournalist woonachtig in Bangkok en liefhebber van leuke hotels en barretjes in Bangkok, echt top! Ook erg mooie foto’s op zijn insta van Bangkok.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Paul de Brouwer

   28 november 2018 om 07:43

   Thanks Paul, leuke tip!

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.