2 weken geleden: mijn eerste yoga event

Reismeisje 28 juli 2019

Yoga event les 1

Vandaag precies 2 weken geleden was het zo ver. Mijn eerste yoga event. Een idee dat vorig jaar oktober in Andalusië werd geboren. In de maanden die volgden werkte ik 't verder uit. Ik vond een fantastische locatie, koos een datum en had rond oud & nieuw op Texel mijn programma grotendeels rond. Ik besloot een tweede bedrijf op te richten. Eentje waarmee ik mijn yoga activiteiten verder zou kunnen ontplooien. Los van Reismeisje. Yogabubbel was geboren. En zo kon het zijn dat op zondag 14 juli, vandaag dus precies 2 weken geleden, een droom werkelijkheid werd.

Mijn eerste yoga event

Van tevoren had ik mezelf als doel 25 tot 30 deelnemers gesteld. De persoonlijke verbinding is belangrijk voor me. Het gevoel de tijd te kunnen pakken om met iedereen te praten. Écht te praten. Een klein stukje van hun verhaal te horen. Met elkaar te lachen. En te kunnen delen. 2 weken geleden stonden er 26 prachtige vrouwen voor me. Vraag me niet hoe, maar het klopte precies. In aantal én gevoel. De samenstelling was onwijs divers. Leeftijden, achtergronden, woonplaatsen. Alles liep dwars door elkaar heen.

Yoga event ontvangst

We begonnen de dag met koffie, thee en kennismaken. Gezonde spanning. Dat is wat ik voelde. Gecombineerd met een enorme bak energie. Wat had ik er in een zin in! Na de kennismaking gingen we naar de yogazaal; een oude, intieme ruimte op Landgoed Klarenbeek. Ik vertelde wat meer over mijn grote yoga liefde: ashtanga. Vuur. Dynamiek. Alles wat de meesten zich niet bij yoga voorstellen Knipogen. We deden een les van ruim een uur. Mijn eigen samengestelde les. Het spits was er af en wat voelde het lekker! Aansluitend begeleidde ik een meditatie. Eentje die alles te maken had met het vinden van je eigen intuïtie. Het weer aan gaan voelen van je eigen kern. De persoon die je van binnen bent; zónder alle verwachtingen, patronen en mensen om je heen. Het was een onderdeel in het programma waarvan ik niet helemaal wist hoe het zou gaan vallen. Meditatie blijft voor velen iets moeilijks. Dat is het voor mij ook vaak genoeg. De reacties er na waren echter geweldig. Niets dan dankbaarheid.

Yoga event eten

Een persoonlijke reis

Daarna was het tijd voor een uitgebreide lunch. Lekker buiten. Op het mooie landgoed. Het gaf me de tijd om rond te lopen. Bij mensen aan te schuiven. Te vragen wat ze er tot dat moment van vonden. Wat maakte het me blij! Aansluitend kwam het meest persoonlijke onderdeel van die dag. Een lezing. Over yoga filosofie in relatie tot mijn eigen, persoonlijke leven. Heftige dingen die me ten dele zijn over komen en waar ik in andere gevallen zelf voor heb gekozen. Verliezen. Rouw. Ik vertelde hoe het me gevormd heeft en op welke manier yoga filosofie me daarbij heeft geholpen.

Om te staan waar ik nu sta. Om dicht bij mezelf te blijven. Intuïtief te wéten wat goed voor me is. Met welke mensen ik me het beste kan omringen. Hoe ik het leven kan leven zoals dat bij mij past.

Lezing

Ik vond het een supermooi onderdeel van de dag. Er was veel herkenning. Interactie. Achtergronden die verschillen, uitdagingen die vergelijkbaar zijn. Van tevoren was dit wat ik hoopte. Dat mensen zich zouden openen. Échte gesprekken met een lach tussendoor. Dit is wat ik wilde delen. Geven. Ik heb uiteraard de wijsheid niet in pacht en ik geloof bovendien dat er voor iedereen een eigen 'waarheid' is. Wat ik wél heb is bagage. En dat heb ik de laatste jaren aangekeken. Uitgepakt. Ik heb mezelf binnenste buiten gekeerd. In de spiegel gekeken. Patronen naar boven gebracht. Afscheid genomen van beperkende overtuigingen en nieuw gedrag gecreëerd dat me dient. Als ik maar een procentje daarvan mee kan geven ter inspiratie of hoop, ben ik onwijs blij. 

Yoga event les

Een gezellige afsluiting

Na de lezing, was het tijd voor de tweede vorm van yoga. Yin. De complete tegenpool van ashtanga. In alles. Juist daarom wilde ik dit óók doen. Om het verschil te laten ervaren. Houdingen die je lang aan houdt op mooie, intense muziek. Ontspanning vanuit werken met zwaartekracht. In plaats van het aanspannen van spieren. Het was een mooie afsluiting. Daarna gingen we met z'n allen naar beneden voor de échte afsluiting; de borrel Lachen. Ook dat hoort bij mij! Proosten op het leven en deze bijzondere dag. Ik heb alle deelnemers gesproken en feedback gevraagd. Die was positief. Enthousiast. Het raakte me diep.

Ik heb zo vaak voor groepen mensen gepresenteerd. Een team aangestuurd. In het management team gezeten. Internationale besprekingen bij gewoond. En nog nooit kwam het zó dichtbij. Nooit. 

Dat klopt natuurlijk. Dit bén ik. Afgepeld tot wie ik ben. Ik stond daar niet in een rol. Ik stond daar als Wendy. Ja, de vrouw achter Reismeisje en Yogabubbel. En bovenal als de 36 jarige vrouw die ik nu ben. Met alle ups en downs. Met alle lessen en obstakels die er zijn geweest. Met al het zuur én het zoet. Want dat alles heeft me gemaakt tot wie ik ben. Dat deze allereerste keer zo geweldig zou kloppen en me zó blij zou maken, had ik alleen maar kunnen dromen. 

En hoe nu verder?

De dagen na het yoga event beleefde ik op een roze wolk. Serieus. Er is geen twijfel mogelijk; dit klopt! Bij wie ik ben, wat ik wil doen en waar ik me verder in wil ontwikkelen. En dus ga ik hier zeker mee door. 100%. Januari 2020 volgt het volgende yoga event. De datum volgt snel. Net als de locatie en het programma. Daarnaast ben ik bezig met een yoga weekend. Op Texel. Mijn geliefde Texel. Daarover later meer Knipogen.

De mensen die er bij waren wil ik ook langs deze weg nogmaals bedanken. Dank voor jullie vertrouwen en positieve reacties. Niets dan dankbaarheid! Lijkt het je leuk om bij mijn volgende yoga event aanwezig te zijn? Dan kun je me al vast een mail sturen via deze link. Dan noteer ik je naam al vast. Op dit moment zijn er al aardig wat aanmeldingen en ik wil het kleinschalig en persoonlijk houden. Liefs en fijne zondag!

#ashtanga yoga #yoga #persoonlijk

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.