De meest fotogenieke bestemmingen in de Pacific

12 januari 2017

Eerder al schreef ik twee artikelen over de meest fotogenieke landen van Zuid-Amerika en Azië. Vandaag wil ik je meenemen naar wat ik de meest fotogenieke landen van de Pacific vind. Met bestemmingen als Bora Bora en de Cook-eilanden zou je denken dat dat niet zo heel moeilijk is. Maar is dat ook daadwerkelijk zo? Je leest het hieronder.

fotogeniek pacific 4307

1. Samoa. En dan heb ik het niet over Amerikaans Samoa Knipogen. Samoa en Amerikaans Samoa liggen vlak bij elkaar maar verschillen een wereld van elkaar. Je kunt waarschijnlijk wel raden waarom. Samoa is prachtig authentiek, groen, staat vol met mooie bloemen en palmbomen en is omring met een turkooizen zee. Niet zo vreemd dus dat het land ontzettend fotogeniek is. De mensen zelf stelen niet de show, zo ongeveer driekwart van de bevolking leidt aan morbide obesitas, maar de natuur is prachtig. En dan zijn we nog niet eens op Savai'i geweest, wat nog mooier schijnt te zijn dan het eiland Upolu. Wij hadden er niet het mooiste weer en zijn hier achteraf een paar dagen te kort geweest, dus ik heb hier niet de meest te gekke foto's genomen, maar dat kan wel degelijk. Je gaat hier heen om mooie stranden, trenches, landschappen, vulkanen en kustlijnen op de foto te zetten. En natuurlijk een beetje dat idyllische eilandgevoel Tong uitsteken.

fotogeniek pacific 4840

2. Vanuatu. Dit land staat met stip bovenaan mijn lijstje, samen met nog een ander land. Vanuatu is echt ontzettend mooi, divers en authentiek. Met name het eiland Tanna is met vulkaan Yasur super fotogeniek. Alleen al wanneer je hier op de rand van de krater staat zul je enkele honderden foto's schieten. Het is zo'n schouwspel dat je hier te zien krijgt, dat moet je gewoon vastleggen! Verder kun je hier goed rituele dansen van de lokale bevolking vastleggen. En ook andere landschappen, kustlijnen en het land diven op het eiland Pentecost doen het altijd goed. Vanuatu moet als fotograaf in deze regio zonder meer op je bucketlist staan!

fotogeniek pacific 6736

3. Salomonseilanden. De Salomonseilanden, alleen bij het horen van de naam ben je toch al benieuwd naar hoe dat er daar uit ziet? Ik kan je vertellen dat de stranden niet zo idyllisch zijn als Polynesië en dat je hier meer komt voor de cultuur en misschien ook het duiken. Toch zijn de eilanden wel echt fotogeniek. Denk aan locals die met uitgeholde boomstammen door de meest prachtige lagunes peddelen, vissers in bootjes voor ruige kustlijnen en verder een aaneenschakeling van kleine eilandjes in een lichtblauwe zee. Niet gek toch?! De Salomonseilanden zijn beslist de moeite voor de veeleisende fotograaf.

fotogeniek pacific 4162

4. Maupiti. Net als Bora Bora is Maupiti een atol. Dus een eiland met een berg in het midden, omringd door een cirkelvormig strand opgebouwd uit koraal. Klinkt goed toch? Vooral een beklimming van de berg doet het goed om foto's te kunnen maken van het omringende landschap. Waarom kies ik voor Maupiti als je ook Bora Bora hebt? Hoewel Bora Bora ook prachtig is, is de authenticiteit hier ver te zoeken. Natuurlijk is het leuk foto's maken voor de luxe over-the-water bungalows, maar dat is het dan ook wel zo'n beetje. Als ik heel eerlijk ben, vond ik Maupiti leuker en mooier. En het is nog goedkoper ook Knipogen.

fotogeniek pacific 8630

5. Papoea Nieuw-Guinea. Hoort dit bij de Pacific hoor ik je denken? Tja, daar kun je over discussiëren. Misschien behoort het meer tot Azië dan de Pacific, maar ik plaats 'm toch in  dit rijtje omdat het gevoelsmatig wel meer bij dit deel van de wereld hoort. Papoea is zo ongeveer het summum voor de avontuurlijke fotograaf. Het heeft echt van alles in zich: van prachtige natuur tot cultuur en dieren. Vooral het bijwonen van een sing sing behoort tot de droom van veel reisfotografen. Het is simpelweg zo ontzettend kleurrijk en fotogeniek. Je schiet de hele dag door je kaartjes vol. Verder heb ik kleurrijke stammen vastgelegd in de hooglanden. En wanneer je er echt voor gaat kun je hier ook paradijsvogels fotograferen. Hoe cool is dat?

Dit was mijn top 5 aan meest fotogenieke landen. Waar zou jij graag naartoe willen in de Pacific om te fotograferen?

@Azië @Frans Polynesië @Samoa @Oceanië @Vanuatu @Salomonseilanden @Papoea Nieuw-Guinea #backpacken #reizen #Pacific #Stille Zuidzee #fotografie #fotografietips

3 reacties

 • Jeroen

  12 januari 2017 om 08:13

  Zo moeilijk kiezen in die regio... Ik zou het zo echt niet weten. Natuurlijk zou ik graag naar de Pitcairneilanden gaan. Dat is wel een beetje een longshot natuurlijk.
  Maar Frans Polynesië, Samoa, Vanuatu en de Solomoneilanden staan ook heel hoog op het lijstje (en iets bereikbaarder).
  Als je Papoea Nieuw Guinea meerekent is dat natuurlijk ook een droombestemming!

  Beantwoorden

 • Simone | Paper Travels

  12 januari 2017 om 17:10

  Ik wil gewoon naar allemaal toe. Kan dat ook? Zo mooi! Prachtige foto's ook weer!

  Beantwoorden

 • Dominique || dominiquetravels.com

  12 januari 2017 om 18:01

  Wat een bijzondere bestemmingen zijn het, zeg! Het lijkt me heel gaaf om ze eens in het echt te bekijken, ze zien er namelijk stuk voor stuk prachtig uit!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.