Ciao Vanuatu en op naar de volgende bestemming!

Reismeisje 28 mei 2016

Vanuatu GvdW 5839

Ik blijf het de laatste tijd maar zeggen: wat-vliegt-de-tijd. Echt niet normaal hoe de weken zich aaneen rijgen! We zijn al weer bijna 2 maanden in de South Pacific en bijna aan het einde van deel 2 van onze wereldreis. De afgelopen 2.5 week waren we op Vanuatu; een eilandengroep in de Pacific ten Westen van Fiji. Een bestemming die vanaf het begin af aan hoog op mijn lijstje stond en die me niet heeft teleurgesteld. Verre van Lachen! Vanuatu was echt te gek; prachtige natuur, superlieve mensen, heel traditioneel en bij vlagen bijna magisch. We hebben zelfs nog even overwogen nog wat langer te blijven, maar uiteindelijk lonkte toch ook een nieuw avontuur. En dat nieuwe avontuur gaat ons naar nóg zo’n afgelegen eilandengroep brengen. Een bestemming waar ik nog nooit iemand over heb gehoord en waarvan ik eigenlijk ook niet zo goed weet wat te verwachten. De Salomonseilanden it are!

Melanesische Salomonseilanden. Als je me een jaar geleden had verteld over de Salomonseilanden, had ik ’t nauwelijks op de kaart aan kunnen wijzen Knipogen. De Salomonseilanden liggen ten Westen van Nieuw Guinea en bestaan uit 6 grotere eilanden. Het zevende eiland, Bougainville, behoort officieel ook tot de Salomonseilanden, maar maakt om de een of andere reden politiek gezien deel uit van Papoea Nieuw Guinea. De Salomonseilanden zijn behoorlijk traditioneel en er worden maar liefst 70 (!) lokale talen gesproken. Lang geleden hebben de Engelsen hier gezeten, maar het schijnt dat niet heel veel mensen er nog Engels spreken. Ik ben benieuwd!

Salomoneilanden

What to do op de Salomonseilanden? Tja, wat gaan we doen op de Salomonseilanden? Ik denk vooral twee dingen: genieten van het onderwaterleven én opgravingen en restanten uit de Tweede Wereldoorlog bekijken. Want de Salomonseilanden hebben tijdens die oorlog een heel strategische rol gespeeld. Sowieso merk je dat de Tweede Wereldoorlog in de South Pacific sterk speelde. Ergens wist ik dat natuurlijk wel, maar wij zijn in Nederland erg gericht op alle narigheid die in Europa gebeurde. Logisch ook, maar het is erg interessant om er vanuit deze regio ook meer over te leren. De Japanners hadden op de Salomonseilanden hun ‘basis’ in de Pacific en hebben daar hard gevochten tegen de Amerikanen. Vandaag de dag schijn je er nog steeds tanks te zien liggen en in enorme wrakken in de oceaan te kunnen duiken. Bijzonder toch?

Het idee is nu in elk geval dat we naar twee verschillende eilanden gaan: Munda en Gizo. Beiden liggen in het Westen en zijn een stuk traditioneler dan het hoofdeiland Guadalcanal. In totaal zullen we er 9 dagen blijven vóór we door vliegen naar Papoea Nieuw Guinea.

Ik ben erg benieuwd wat de komende tijd ons gaat brengen. Er zullen waarschijnlijk iets minder nieuwe artikelen op Reismeisje verschijnen dan gewoonlijk. Ik verwacht namelijk dat het internet op zowel de Salomonseilanden als in Papoea Nieuw Guinea niet heel best gaat zijn. Als het er al is…Sorry dus als er wat minder nieuwe artikelen live komen te staan. Ik maak het goed Lachen!

Spreekt de regio waar we nu door heen reizen jou aan? Waarom wel of niet?

@Oceanië @Salomonseilanden #Salomonseilanden #Pacific #reisroute #wereldreis #RTW #vanuatu

4 reacties

 • Roelfina | Roelfina.net

  28 mei 2016 om 11:08

  Ik geniet van jullie verhalen en het lijkt mij heerlijk om daar ook eens heen te gaan. Veel plezier met de rest van de reis!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Roelfina | Roelfina.net

   28 mei 2016 om 22:34

   Leuk om te horen Roelfina, dank!

 • Marloes

  28 mei 2016 om 11:13

  Ten oosten van papoea nieuw guinea ipv westen ;)
  Heel veel plezier!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Marloes

   28 mei 2016 om 22:34

   Oeps ;-). Thanks!

 • Margreet Pruis

  28 mei 2016 om 17:50

  Meer dan 10 jaar geleden zag ik eens een natuurdocumentaire over de Salomoneilanden en wow wat mooi daar !! Ik zou er graag eens naar toe willen, maar het is zooo ver...Ik ben dan ook erg benieuwd naar jouw verhalen en foto's, veel plezier !

  Beantwoorden

  • Reismeisje Margreet Pruis

   28 mei 2016 om 22:35

   Ja he. Dat is het ook. Voor heel de Pacific geldt wel dat het zo ontzettend ver van Europa is. Daarom hoppen we nu ook op deze manier richting Azië ;-). Ik ben erg benieuwd!!

   • Dominique || dominiquetravels.com Reismeisje

    29 mei 2016 om 19:56

    Wat een gave bestemming, zeg! Vanuatu zag er al super uit ik ben benieuwd hoe de Salomoneilanden zijn - ik heb er in ieder geval nog geen reisverhalen over gelezen!

    • Reismeisje Dominique || dominiquetravels.com

     31 mei 2016 om 05:24

     Tot nu toe zijn de Salomonseilanden echt helemaal de max :-). Ik zal er binnenkort over bloggen!

 • Anne

  31 mei 2016 om 06:05

  Leuk om al jullie ervaringen op deze manier mee te beleven. Het inspireert ons enorm voor het vervolg van onze wereldreis. We zijn benieuwd of er ook nog een kostenplaatje van Vanuatu komt..?

  Beantwoorden

  • Reismeisje Anne

   31 mei 2016 om 07:24

   Goed te horen :-), fijn. Zeker, dat gaat er nog komen! Houd het blog in de gaten!

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.