Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Salomonseilanden

De beste reistijd voor de Salomonseilanden is van januari tot en met maart. Deze maanden valt er net even wat minder regen dan gedurende de rest van het jaar. Houd zelfs deze maanden wel rekening met zo nu en dan een flinke regenbui. Van de maanden november tot en met april is het orkaanseizoen, het is verstandig deze maanden niet af te reizen naar deze regio. Ook valt er in de maanden oktober en november erg veel regen

Salomonseilanden

Reisadvies

De Salomonseilanden zijn een veilige bestemming om door te reizen. De meeste eilanden zijn vrij van criminaliteit. Dit geldt niet voor de hoofdstad Honiara. Hier komen geregeld zware overvallen en ontvoeringen voor, met name in bepaalde wijken. Ga in deze stad dan ook niet na zonsondergang de straat op en mijd bepaalde delen van de stad ook gedurende dag. Informeer bij aankomst goed welke wijken veilig zijn, en welke niet. Check voor vertrek het meest actuele reisadvies voor de Salomonseilanden.

Visa zaken

Als Nederlander (en ingezetene voor de meeste Europese landen) heb je geen visum nodig voor de Salomonseilanden. Je ontvangt gewoon een stempel in je paspoort en mag als toerist tot een maand in het land verblijven.

Inentingen

Ben je de week voorafgaand naar de Salomonseilanden in een land geweest waar gele koorts voorkomt? Dan is een gele koorts vaccinatie verplicht. Daarnaast worden inentingen tegen DTP en Hepatitis A aanbevolen. Blijf je langer dan drie maanden? Dan worden ook inentingen tegen buiktyfus, Hepatitis B en TBC aangeraden. Op de Salomonseilanden komt ook malaria voor. Het is verstandig hier voorzorgsmaatregelen tegen te nemen. Check altijd voor vertrek de meest actuele vaccinaties voor de Salomonseilanden.

Feestdagen & festivals

1 januari Nieuwjaarsdag
maart/april Pasen
Eerste maandag in Juni Queens birthday
7 juli Onafhankelijkheidsdag
25 december Kerstmis
26 december National Thanksgiving day

Dagbudget

Voor lokale mensen is het leven op de Salomonseilanden niet erg duur. Lokale producten worden zelf verbouwd en vis wordt gevangen, welke beide tegen goedkope prijzen worden verkocht op lokale markten. Reizen als toerist in de Salomonseilanden is echter vrij prijzig. Dit komt vooral doordat je geregeld zult moeten vliegen (mits je meerdere afgelegen eilanden wilt bezoeken), je soms zelf vervoer zult moeten charteren (openbaar vervoer is er nauwelijks of niet) en accommodaties niet goedkoop zijn. Veel spullen die toeristen verlangen moeten worden geïmporteerd. Onderstaand vind je een reëel dagbudget voor accommodatie, lokaal vervoer en eten/drinken.

Backpacker €75-90
Backpacker+ €€ €90-110

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.