Mijn mooiste foto's uit.....de Salomonseilanden

12 oktober 2016

Deze keer in de reeks "mijn mooiste foto's uit" een eilandengroep waarvan veel mensen denk ik niet eens weten waar het ligt. De Salomonseilanden. Veel exotischer wordt (en klinkt) het volgens mij niet Lachen. De Salomonseilanden liggen in de Stille Zuidzee, ten Westen van Vanuatu en Fiji en ten oosten van Indonesië en Papoea Nieuw Guinea. Je kunt deze eilandengroep rekenen tot Melanesië en het bestaat uit vele kleine eilanden, met als hoofdstad Honiara. Het is een stukje vliegen, maar dan heb je ook wat. Vooral voor diegenen die graag de onderwaterwereld in duiken zullen het hier te gek vinden. Daarnaast heeft het ook een prominente plek in de geschiedenis verworden door de Tweede Wereldoorlog. In deze wateren is behoorlijk wat strijd gevoerd tussen de Amerikanen en Japanners en er liggen dan ook veel oorlogsschepen. Leuk feitje is wel dat voormalig President van de VS John F. Kennedy hier in de oorlog schipbreuk heeft geleden en is gered door een aantal locals. Nadat hij hersteld was heeft hij op een kokosnoot een tekst geschreven die de locals vervolgens naar de basis van de Amerikanen hebben gebracht, en hen vervolgens hebben gered. De betreffende mannen zijn jaren later uitgenodigd bij zijn inauguratie als President, maar werden door beveiligers van het Witte huis weggestuurd omdat ze geen Engels spraken. De kokosnoot heeft Kennedy altijd op zijn bureau gehad tijdens zijn ambtsperiode.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik mijn camera niet veel heb aangeraakt tijdens onze reis door dit land. We hebben hier vooral gedoken (en ik heb geen onderwater behuizing voor mijn camera Knipogen). Desondanks heb ik wel een paar foto's gemaakt, en die wil ik graag met je delen. Mocht je meer van mijn reisfoto's willen zien, kijk dan eens op mijn eigen website

 Salomonseilanden GvdW 6724

1. Lagune. Eén van de vele tropische eilandjes, net voor een tropische bui. De lucht kleurt donker en het water begint wat onrustiger te worden. Door het eilandje maar voor een gedeelte in beeld te brengen en de 2/3e regel toe te passen (op de lucht), is dit best een interessante foto geworden waardoor je, ondanks de dreigende regen, nog zin krijgt in vakantie ook Stoer.

Salomonseilanden GvdW 6739

2. Local in een kano. Een local peddelt in een kano door de Lagune. Op de achtergrond zie je een huisje aan het strand en de bergen van één van de grotere eilanden. Het was prachtig om te zien hoe vaak in de ochtend slierten van mist en wolken langs deze bergketen omlaag trokken. De foto wordt compleet gemaakt door het jochie in zijn uitgeholde boomstam. Wat een te gekke bestemming zijn de Salomonseilanen toch!

Salomonseilanden GvdW 6798

3. Markt. Een groepje mensen komt net bij de wekelijkse marktdag in Munda vandaan. Iedere zaterdag drommen mensen uit omringende eilanden naar het centrum van dit eilandje om spullen te kopen en verkopen. Deze mensen hebben er waarschijnlijk de hele dag gezeten met koopwaar en peddelen na het einde van een lange werkdag terug naar huis. Op de achtergrond ligt een bootje van een Australiër die de wereld rond zeilt.

Salomonseilanden GvdW 6949

4. Schoonheid in het klein. Schoonheid is in de bebouwde omgeving van de Salomonseilanden soms ver te zoeken. De mensen maken er nogal eens een rommeltje van en spugen overal kwakken van beetlenut neer, wat resulteert in rode vlekken op de grond. Daarom vind ik het des te mooier wanneer je zomaar, langs de kant van de weg, dit soort bloemen ziet groeien. Wat voor bloem het is weet ik niet, maar ik denk dat wij er hier in een tuinwinkel een leuk bedrag voor neer zouden tellen Knipogen. Ik hou wel van deze onopvallende schoonheid!

 Salomonseilanden GvdW 6956

5. Munda. Ook deze foto is genomen op het eiland Munda. Het is vroeg in de morgen en het water was, zoals bijna iedere morgen, zo strak als een spiegel. Perfect om te duiken dus! Het water is hier zo kalm omdat het aan de binnenkant van een lagune ligt. Buiten die lagune beuken de golven op het rif. Wanneer je dit ziet, dan wil je hier toch gewoon naartoe? Wakker worden in een huisje aan het strand en zo het bijna 30 graden warme water in duiken?

Zou jij wel eens naar de Salomonseilanden willen en welke foto spreekt jou het meest aan?

@Oceanië @Salomonseilanden #reizen #backpacken #fotografie #reisfotografie #Salomonseilanden

4 reacties

 • Jeroen

  12 oktober 2016 om 07:48

  Met name 3 en 4 trekken mijn aandacht! Maar een heerlijk sfeertje zet je weer neer. Ook om eens te laten zien dat het er ook wel slecht weer kan zijn. Ik hou wel van dreigende luchten!

  Beantwoorden

  • gerben Jeroen

   12 oktober 2016 om 08:50

   Hoi Jeroen,

   deze foto's geven wat mij betreft de sfeer rondom Munda goed weer. Dit is wel een beetje hoe het er uit ziet. Te gek toch. Ach, de foto's zijn niet fantastisch, maar ik heb er ook niet veel voor gedaan daar. Was meer bezig met duiken :-). Ben benieuwd of jij nog wat foto's weet te maken vanaf de boot de komende weken :-)

 • Katja

  12 oktober 2016 om 08:04

  Wauw!! Word door deze blog meer en meer geïnspireerd om zulke relatief onbekende bestemmingen te bezoeken! Eerst naar Australië, maar mijn wensenlijstje wordt langer en langer!!

  Beantwoorden

  • gerben Katja

   12 oktober 2016 om 08:52

   Hoi Katja,

   Als je dan toch besluit naar Australië te gaan, dan kun vanuit daar allerlei (voor ons) onbekende eilanden meepakken. Het zijn er zoveel en het ene eiland is nog vreemder en diversen dan de andere. Als je de tijd (en geld) hebt, dan zou ik dat zeker aanraden. Al deze eilanden zijn maar een klein stukje vliegen vanaf de noordkant van Australië :-)

   • Katja gerben

    12 oktober 2016 om 16:38

    Thanks voor de tip!! Ik hoorde inderdaad dat er best veel eilandjes zijn die echt goed bereikbaar zijn, nu al zin in :)

    • gerben Katja

     13 oktober 2016 om 07:53

     Graag gedaan Katja :-) De eilanden zijn inderdaad best goed bereikbaar, per boot maar zeker ook per vliegtuig. Zou wel te gek zijn als je daar nog eens komt! Toch een deel van de wereld dat wij niet zo heel goed kennen :-)

 • Dominique || dominiquetravels.com

  12 oktober 2016 om 20:05

  Wat maak je toch mooie foto's!! Ik heb net ook even naar je website gekeken, wow!! Ha, ik krijg weer helemaal zin om te reizen! :)

  Beantwoorden

  • gerben Dominique || dominiquetravels.com

   13 oktober 2016 om 07:49

   Haha wat leuk om te horen Dominique, dankjewel! Als je zegt dat je er helemaal zin door krijgt om te gaan reizen, dan is mijn doel denk ik bereikt :-)

 • Sander

  14 oktober 2016 om 19:58

  Ja en 3! Ziet er weer fraai uit. En ook minder toeristisch dan Polynesië. Bijzonder fraai weer...

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.