Een onverwachte, nieuwe reis naar IJsland

Reismeisje 30 november 2018

IJsland

Ha! Niets zo veranderlijk als het leven van een reiziger. Laatst schreef ik een artikel over de reisbestemmingen die voor de komende tijd op de planning staan. Egypte, waar gastblogger Stefanie as we speak voor Reismeisje een mooie reis maakt. Het mooie Zeeland waar ik in december heen ga. Mijn geliefde Texel waar ik oud & nieuw zal vieren. Thailand begin 2019. Heerlijk. En nu is daar zo maar weer iets bij gekomen. Afgelopen weekend. IJsland! Een bestemming waar ik jaren geleden al eens geweest ben. Ik denk dat dat wel 9 jaar geleden is. Zoiets. Het werd één van mijn meest bijzondere reizen ooit. Een land dat me raakte.

Het buitenaards mooie landschap. De ruigheid er van. De lokale bevolking die dagelijks met die ruigheid te maken heeft. Er in gelóóft en er meer leeft. Het bizar mooie Noorderlicht. De ijzige kou.

IJsland heeft me eigenlijk nooit meer los gelaten sindsdien. Ik heb er vaker over gedacht er opnieuw naar toe te reizen. Het moment was er nooit. Mijn honger naar nieuwe landen was te groot. De wereld heeft ook zó veel moois te bieden. En de tijd was gewoon beperkt. Nu ik vanaf volgende week officieel fulltime als Reismeisje verder ga, verandert dat. Ik krijg ineens meer tijd. De mogelijkheid om die anders te besteden. Hoewel er dus al best wat leuke reisjes gepland staan, had ik ineens zin om in januari iets anders te doen. Een winterse bestemming. En ineens was daar IJsland weer.

IJsland 6

Ik ben van plan om Reykjavík als uitvalsbasis te kiezen. Simpelweg vanuit het gemak. Geen gehaast, uren achter elkaar in de auto of enorme avonturen. Gewoon lekker ontspannen dag uitstapjes maken. Lekker badderen in de Blue Lagoon, wandelen in national park Thingvallir, lekker eten aan de kust, het Noorderlicht weer zien. Die dingen wil ik sowieso gaan doen. Ook al heb ik ze toen ook gedaan. En verder weet ik het nog niet. Dat zie ik daar wel. Het lijkt me leuk om een dagje de binnenlanden van IJsland in te gaan. Een weggestopt dorpje ontdekken. Bij een familie aan tafel schuiven. Praten over hun leven op dat rauwe eiland. De manier waarop zij tegen het leven aan kijken. En ’s avonds weer terug naar een eigen tijdelijke huisje. Glaasje wijn. Een knapperend haardvuur. Dat is een beetje hoe ik het voor me zie.

Ik ben nog op zoek naar een leuke accommodatie, goede tips voor restaurantjes en tourtjes die de moeite waard zijn. Wie heeft er tips?

@Europa @IJsland #IJsland #europa #Reykjavik #reizen #eiland

2 reacties

 • Laura

  30 november 2018 om 11:08

  Whoop whoop! Fantastisch! Bucketlist! Superbenieuwd weer! X

  Beantwoorden

 • Suzanne

  01 december 2018 om 09:12

  Een van de meest bijzondere herinneringen aan IJsland voor mij is het duiken in het ijskoude gletsjer water van Silfra. Je hebt zicht van meer dan 100 meter en kunt de tectonische platen van Amerika en Eurasia tegelijk aanraken

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.