Favoriete bestemmingen op max 3 uur vliegen

Reismeisje 13 januari 2020

Lange afstand vluchten. Ik houd er van. Voor mij begint de reis al zodra ik thuis de deur uit stap. Vliegangst heb ik ook nooit gehad. Ondanks dat ik het vliegen niet bepaald met de paplepel ingegoten heb gekregen Knipogen. Toch heb ik het afgelopen jaar relatief weinig ver gevlogen. Mijn focus lag meer dichterbij huis. Het ontdekken van mooie plekken ‘om de hoek’. Een bewuste keus. De afgelopen 10 jaar waren qua reizen intensief. Prikkelend. Overweldigend. Het smaakte steeds opnieuw naar meer. Wat ik echter ook merkte, was dat de ervaring steeds ‘gekker’ moest zijn. Een bestemming nóg meer afgelegen, een cultuur die nóg meer primair was en landen waar zo weinig mogelijk toeristen kwamen. Het is het avontuurlijke in me. Ik besloot echter dit jaar bewust te kiezen om het reizen weer wat meer dichterbij huis te houden. Kleiner. Bestemmingen weer écht te gaan zien. Ongeacht ligging of toerisme. En dat is gelukt. Mijn inspiratie haalde ik uit reisblogs, video’s en een unieke online reisaanbieder als Wigwam. In dit artikel neem ik je mee naar mijn favoriete bestemmingen op maximaal 3 uur vliegen van Nederland.

Edinburgh Castle2

#1 Prachtig oud Edinburgh

Nog geen 4 weken geleden bezocht ik de hoofdstad van Schotland; Edinburgh. Wát een stad! Schotland heeft me altijd aangetrokken. De prachtige landschappen in de Schotse Hooglanden, de ruigheid van de Westkust en de eeuwenoude cultuur die er vandaag de dag nog steeds springlevend is. Prachtig! Edinburgh stond al langer op mijn lijstje en wat heb ik genoten van deze prachtige stad. Het oude centrum barst van de eeuwenoude pandjes, gezellige pubs en idyllische straatjes zoals Victoria Street en het drukkere High Street. Midden in Edinburgh staat het imposante, 17de eeuwse Edinburgh Castle. Fier op een oud vulkanische heuvel. Het is niet moeilijk je hier voor te stellen hoe Edinburgh er eeuwen geleden bij lag. Edinburgh is wat mij betreft echt een enorme aanrader! En je vliegt er in nog geen 1.5 uur naar toe.

Algarve2

#2 Het zachte klimaat in de Algarve

Portugal. Een land dat ik zo’n 2.5 jaar geleden voor het eerst ontdekte. Ik werd er meteen verliefd op de Algarve. Het uiterste Zuiden van Portugal. Eerlijk? Tot dat moment had ik niet zo’n fraai beeld van de Algarve. Lees: massa toerisme met dito hotels. Het klopt dat je dit rond het drukke Albufeira zeker vindt, maar daar is alles ook mee gezegd. De rest van de Algarve is puur en authentiek. Het leven gaat er in een rustig tempo. De mensen zijn er gastvrij en het eten is er zálig. Afgelopen jaar zijn we er zelfs opnieuw naar toe gereisd en maakten we een roadtrip door met name het Oosten van de Algarve. Richting de grens met Spanje. Met name in het voor- en najaar kan ik je een reisje naar de Algarve meer dan aanraden! De vliegtijd bedraagt rond 3 uur.

Krakau3

#3 Verrassend Krakau

Polen is misschien niet het eerste land waar je aan denkt. Voor mij speelde mee dat ik Auschwitz een keer gezien wilde hebben. Een afschuwelijke plek en tegelijk ongelofelijk belangrijk om eens in je leven te bezoeken… Auschwitz ligt dichtbij de stad Krakau, waar je in ongeveer 2 uur naar toe vliegt. Het werd voor mij één van de meest bijzondere bestemmingen van het afgelopen jaar. Het oude centrum met de kleurrijke, oude pandjes is supermooi en Krakau barst van de waardevolle bezienswaardigheden. Schindler’s fabriek uit de bekende film Schindler’s list en de oud Joodse wijk Kazimierz zijn er slechts twee voorbeelden van. Wat mij verder erg verraste is de levendige horeca scene die je in Krakau hebt. Je vindt er superveel gezellige koffietentjes, (vegetarische!) restaurants en hippe wijnbars. Een absolute aanrader, zeker als je interesse hebt in geschiedenis.

Venetie

#4 Het echte gezicht van Venetië

Deze zomer maakten we een roadtrip door Oostenrijk en Italië. Onderdeel van deze reis was een bezoekje aan Venetië. Als kind was ik er wel eens geweest, maar nu we toch in de buurt waren… Van tevoren had ik er vooral een toeristisch beeld van. Massa’s mensen en weinig authentieks. Dat bleek zó geen recht te doen aan de prachtige stad die Venetië is! Er lopen zeker veel mensen rond, maar als je Venetië vroeg bezoekt en buiten het geijkte San Marco plein en de Rialtobrug kijkt, zie je een eeuwenoude, magische, kleurrijke stad. Het heeft me enorm verrast qua eigenheid en ik wil er zeker nog eens naar terug. Je vliegt naar Venetië in 1 uur en 45 minuten. Ideaal!

IJsland7

#5 Ruig en puur IJsland

Als je vaker op Reismeisje te vinden bent, weet je ongetwijfeld wel dat IJsland één van mijn favoriete bestemmingen is Knipogen. Ruig en puur. Het Noordelijke zusje van Nieuw-Zeeland vind het. En verder niet te vergelijken met welke andere bestemming dan ook. De IJslandse landschappen zijn fenomenaal. Van diepe scheuren in de aardkorst tot vulkanen onder een laag ijs en watervallen met een metersdiep verval. Het is een grote aaneenschakeling van dramatische landschappen. Waar je ook kijkt. Zelf heb ik IJsland tot op heden alleen in de winter bezocht. Het kan er dan steenkoud zijn en de dagen zijn er kort, maar dat geeft het voor mij ook iets extra magisch. Vliegen naar de hoofdstad Reykjavík kan rechtstreeks in ietsje meer dan 3 uur. Ik smokkel een klein beetje Knipogen.

Reizen7

De leukste adresjes op reis

En zo kan ik nog wel even door gaan. Dit jaar heb ik veel mooie bestemmingen ontdekt, waarvan er een heel aantal dichtbij zijn geweest. Waar je ook heen gaat, het contact met locals en de plek waar je verblijft maken voor mij de reis. Als je op zoek bent naar bijzondere, leuke accommodaties voor je volgende reis, ver weg óf dichtbij, neem dan eens een kijkje bij Wigwam. Wigwam is een online reisorganisatie die je helpt de allerleukste plekjes op aarde te ontdekken. Kleine boetiekhotelletjes, bijzondere designhotels en stijlvolle kamers; altijd gunstig gelegen en waar je met alle gastvrijheid wordt ontvangen. Van stedentrips tot zonvakanties en van verre reizen tot één van bovengenoemde dichtbij bestemmingen. En het aanbod is altijd inclusief vlucht én accommodatie. Ideaal!

Vertel, wat is jouw favoriete bestemming op maximaal 3 uur vliegen? En waarom?

Dit is een gesponsord artikel. Het artikel is door mijzelf geschreven op basis van mijn eigen ervaringen en mening.

@Europa @Verenigd Koninkrijk @IJsland @Italië @Polen @Portugal @Schotland #stedentrip #schotland #edinburgh #algarve #portugal #IJsland #italië #venetië #krakau #polen #reistips #europa

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.