3x favoriete, winterse winterbestemmingen

Reismeisje 16 oktober 2016

Winter. Ik houd er van. Serieus! Ik geloof dat ik een van de weinigen ben Tong uitsteken, maar ik houd van de donkerte, kou en gezelligheid. Nu we afgelopen jaar tijdens onze wereldreis, op Patagonië na, eigenlijk alleen maar zonnig, warm weer hebben gehad, vind ik het extra lekker dat de winter er langzaam weer aan gaat komen nu. Afgelopen week heeft het 's nachts zelfs voor de eerste keer weer gevroren, dus ik vond het wel tijd worden voor weer een eerste winters artikel! Vandaag vertel ik je dus wat mijn 3 favoriete, winterse winterbestemmingen zijn. Komen ze!

Lapland 3671

Romantisch en mystiek Fins Lapland. Aankomende kerst is het al weer 2 jaar geleden dat we in Fins Lapland waren. En dat Gerben me ten huwelijk vroeg Lachen. Toegegeven, dat speelt vast mee in mijn fijne beeld van Lapland, maar ook zonder dat romantische gebeuren is het een betoverende plek. Lapland is een groot gebied, dat zich officieel over verschillende landen uitstrekt. Je hebt dan ook veel verschillende opties als je graag eens naar het hoge Noorden af wilt reizen. Wij zijn in de omgeving van Levi in het Finse deel geweest en dat kan ik in elk geval echt aanraden. Levi is een klein, gezellig dorpje met precies de juiste balans tussen voldoende voorzieningen en leuke tourtjes enerzijds en de stilte en afgelegenheid die je bij een bestemming als Lapland zoekt anderzijds. Heerlijk! Je kunt er skiën, met sledehonden rijden, op sneeuwscooters een prachtige tocht door de natuur maken, een rendierfarm bezoeken en zelfs in een heus ijshotel slapen. Mocht je de tijd hebben, zou ik zeker overwegen de tocht naar Levi per trein te maken. Trein ja Lachen. Een hele afstand, maar echt zo de moeite! Je reist door verschillende landen, ziet het landschap langzaam veranderen en komt op de meest afgelegen, bijzondere treinstationnetjes. Superleuk! Levi in Fins Lapland is echt een te gekke winterse winterbestemming en zonder meer een van mijn favorieten.

IJsland 2623

IJzig en rauw IJsland. Nog zo'n favoriet! IJsland. Het is ondertussen al weer een aantal jaartjes geleden dat ik er voor het laatst was, maar nog steeds denk ik er met zo veel plezier aan terug. En zou ik dolgraag nog eens terug gaan! In de winter. Want ook IJsland is voor mij zo'n bestemming die je juist in de winter moet bezoeken, omdat dat het rauwe, woeste en pure van het landschap en de bevolking nog meer tot z'n recht laat komen. Het is er midden in de winter, net als trouwens in Fins Lapland, maar een paar uurtjes licht per dag. Daar moet je tegen kunnen Knipogen, maar het geeft een winterse reis naar IJsland wel een mystiek en bijzonder tintje. Mocht IJsland op je bucketlist staan, bezoek dan zeker het national park Thingvellir, de Zuidelijke stranden bij Vik, de geisers, een heerlijke heetwaterbron zoals the Blue Lagoon en natuurlijk de hoofdstad Reykjavik. Ik ben toen een weekje in IJsland geweest en had met gemak nog een week kunnen blijven. Ondanks de kou en korte dagen. Een prachtig en puur land!

Oostenrijk 7644

Wintersporten in Oostenrijk. Jaaaaaaa! We mogen bijna weer Lachen. Ondertussen is het door allerlei andere reisjes best al weer eventjes geleden dat we zijn gaan wintersporten, maar man man wat houd ik daar van. Overdag lekker actief bezig zijn, 's avonds in een goed warme sauna relaxen en afsluiten met een lekker bordje pasta en een radler. Heerlijk! Ik kan een beetje lastig benoemen waarom Oostenrijk daarbij mijn favoriete wintersport land is. Frankrijk heeft bijvoorbeeld veel grotere pistes en is vaak nog eens goedkoper ook...Maar ik val toch voor de kneuterige gezelligheid en de Germknoedels in Oostenrijk Knipogen. Ik denk dat we komende winter wel weer een klein weekje gaan wintersporten.

Dat zijn mijn 3 favoriete winterse winterbestemmingen. Ik ben superbenieuwd wat de jouwe zijn? Of heb je het niet zo op winterse bestemmingen?

@Europa @Finland @IJsland @Oostenrijk #Finland #lapland #Oostenrijk #Wintersport #reizen #IJsland

3 reacties

 • Jeroen

  16 oktober 2016 om 17:52

  Mag denk ik geen verrassing zijn dat als het over sneeuw en ijs gaat ik direct aan Spitsbergen denk. Helaas ligt er nu maar een heel klein beetje sneeuw. Het klimaat is duidelijk van slagen helaas.
  Maar nu ik er weer ben is het weer helemaal fantastisch. Net beluga walvissen zien zwemmen en genoten van een aantal gletsjers die ik bezocht hen.
  Binnenkort worden er weer ski tochten van meerdere dagen georganiseerd of kun je ijsgrotten bezoeken.
  Ik pak zo even de voorspellingen voor het noorderlicht erbij... gaat vast ook nog goed komen. Helemaal super om hier weer terug te zijn

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Jeroen

   17 oktober 2016 om 07:37

   Nee precies ;-). Heel veel plezier Jeroen!!!

 • Dominique || dominiquetravels.com

  16 oktober 2016 om 20:01

  Ik ga over drie weekjes naar IJsland! Wat kijk ik daarnaar uit zeg! Ik hoop dat het koud genoeg is voor ijsgrotten! Daar ga ik namelijk voor. Ik ben benieuwd!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Dominique || dominiquetravels.com

   17 oktober 2016 om 07:37

   Wauw wat gaaf Dominique! Heel leuk. Je gaat het vast te gek vinden! Veel plezier al vast.

 • Isabelle Verhaeghe

  04 mei 2017 om 12:58

  Hallo, Ik ben op zoek naar wat info over IJsland. We zijn van plan om er nieuwjaar te vieren en daarna met een auto een rondrit te maken. Is dit te doen in het putje van de winter? we hebben in totaal 11 dagen en willen het wel wat low budget houden. Weet u of dat het mogelijk is om slaapplaatsen ter plaatse te regelen?
  Bedankt voor de tips

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.