Reizen die ik ga maken zodra het kan

Reismeisje 09 oktober 2020

Droomreizen

Vandaag een artikel over de toekomst. Geen reistips voor bestemmingen waar ik al geweest ben of bestemmingen die op korte termijn op de planning staan. Ik heb gewoon even zin om weg te dromen bij reizen die nog gaan komen Lachen! Reizen die dit jaar ten dele niet door konden gaan. Ondanks dat ik ook dit jaar zeker niet de klagen heb over het aantal ‘reisjes’ dat we hebben gemaakt en mijn ogen weer meer zijn geopend voor de mooie plekken die we in Nederland hebben, verlang ik langzamerhand wel echt naar een verre bestemming. Iets totaal anders. Een cultuur die compleet anders is dan de onze, ruige bergmassieven, wilde dieren, een nieuwe keuken, andere geuren; alles waar het reizen naar verre bestemmingen voor mij voor staat. Heerlijk! We zullen nog even geduld moeten hebben, maar ondertussen droom ik al vast weg bij reizen die we hopelijk ergens volgend jaar weer kunnen gaan maken. Welke dat zijn? Dat deel ik vandaag in dit artikel graag met je!

#1 Maleisië en Borneo

Als je regelmatig op Reismeisje te vinden bent, weet je misschien wel dat we dit jaar een mooie reis zouden gaan maken naar Maleisië. En specifiek ook Borneo. Het is ondertussen 10 jaar geleden dat ik in Maleisië ben geweest en Borneo heb ik nog nooit bezocht. Het lijkt me magisch om die prachtige orang-oetangs in het wild te zien! Verder hadden we het idee om rond te reizen en plekken als de Cameron Highlands, Taman Negara national park, Mount Kinabalu en een paradijselijk eilandje als Tioman te bezoeken. Ideeën genoeg! Het zou te gek zijn als we deze reis komend jaar alsnog kunnen maken.

IJsland

#2 IJsland

Jaren geleden ben ik zelf al eens op IJsland geweest. Midden in de ijzige winter. Ik vond het geweldig. Echt een unieke bestemming, waarvan ik toen al zei er nog eens terug te willen keren. Laat IJsland nu nét hoog op het wensenlijstje van Maurice staan Knipogen! De afgelopen tijd heb ik de vliegtickets naar Reykjavík zelfs al een beetje in de gaten gehouden, omdat ze op dit moment erg gunstig zijn qua prijs. Mocht de situatie rondom corona niet verergeren, zou dit maar zo kunnen zijn dat we deze winter naar IJsland vliegen!

#3 Vakantie vieren in Zuid-Europa

Dit is weliswaar geen echte reis te noemen, maar het is wel iets wat we de afgelopen jaren een aantal keren hebben gedaan en waar ik zelf erg naar verlang: vakantie vieren in Zuid-Europa bij één van de pareltjes van Elize was Here. Nee, dit is geen gesponsord artikel, hier gaan we altijd op eigen gelegenheid heen. Eliza heeft gewoon zulke prachtige accommodaties! Midden in de natuur, kleinschalig, comfortabel en toch heel authentiek. Lijkt me zalig om een weekje naar bijvoorbeeld de Canarische Eilanden of Ibiza te gaan komend voorjaar.

Bekijk hier alle adresjes van Eliza was Here (ook in Nederland)

Cariben

#4 Eilandhoppen in de Cariben

Dit is een droom die we allebei hebben. Eilandhoppen door de Cariben. De meer onbekende eilandjes in dit prachtige gebied bezoeken. Bij mij komt deze wens enerzijds omdat ik tijdens de wereldreis simpelweg verliefd werd op het eilandleven in de afgelegen South Pacific, anderzijds omdat ik Trinidad & Tobago zo verrassend leuk vond. Maurice is zelf al vaker in het Caribisch gebied geweest en is er sowieso dol op. En dus lijkt het ons te gek om een enkeltje te boeken naar bijvoorbeeld Miami of Cuba en vanaf daar eiland te hoppen richting het Noorden van Zuid-Amerika. Je passeert dan eilanden als Dominica, Guadeloupe en Matinique. Geweldig! Qua seizoen is ons najaar best oké daar, dus wie weet volgend jaar om deze tijd!

#5 Yogareis in Azië

Naast Reismeisje heb ik een tweede bedrijf: Yogabubbel. Ik ben yogadocent en organiseer vanuit Yogabubbel retraites op mooie plekken in Nederland én online programma’s rondom persoonlijke groei. Yoga is daarin een belangrijk onderdeel, omdat het voor mij persoonlijke de weg is geweest naar weer meer gaan voelen in plaats van altijd maar vanuit je hoofd te leven. Ik vind het zelf ook superbelangrijk én lekker om met enige regelmaat zelf een yoga retraite of -reis te maken. Dat kan in Nederland zijn, maar in een tropisch land waar de zon lekker schijnt en je vooral buiten bent, geeft het wel net iets extra’s. Ik hoop dan ook dat ik komend jaar weer zo’n reis kan maken. Misschien op Bali of in India. Gecombineerd met een rondreis die we er misschien ook kunnen maken. Lijkt me heerlijk!

 

Wensen en ideeën genoeg dus Knipogen. We gaan zien wat er komend jaar wel of niet kan. Wat goed voelt ook. Daarin voel ik zeker ook een bepaalde verantwoordelijkheid en moet het zeker echt goed voelen. Ik ben onwijs benieuwd wat 2021 op het vlak van reizen zal gaan brengen in elk geval! Wil je eindeloos reisinspiratie op doen en een aantal geweldige droomreizen bekijken? Neem dan een kijkje bij dit supermooie boek:

Vertel, welke reizen wil jij maken als alles weer rustig en veilig is? Ik ben super benieuwd!

@Azië @Europa @Indonesië @Caribisch gebied @Maleisie @IJsland #Cariben #maleisië #borneo #IJsland #bali

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.