Europa, IJsland
21-10-2019

Reistips voor ruig, puur en onontdekt Noord-IJsland

IJsland. Ik heb er vaker over geschreven. Het blijft één van mijn favoriete bestemmingen. Ruig, puur en met geen enkele andere bestemming te vergelijken. Het heeft ergens iets weg van Nieuw-Zeeland. Geologisch schijnen dat ook ‘zusjes’ te zijn. Maar verder staat IJsland voor mij op zichzelf. Hoewel er veel voor te... Lees meer »

IJsland, reistips, reizen, Akureyri, noorderlicht, Húsavik, europa 0 reacties Reismeisje
18-10-2019

Tips voor het boeken van de allerbeste vliegtickets

Ik heb het altijd een sport gevonden. De beste vliegtickets zien te vinden . Al jaren boek ik losse vliegtickets en regel ik mijn reizen zelfstandig. Op een paar reisjes binnen Europa na. Zeker met het enorme aanbod wat er vandaag de dag is qua aanbieders van vliegtickets, loont het écht om hier goed in te duiken.... Lees meer »

vliegtickets, reistips, reizen, backpacken 4 reacties Reismeisje
Costa Rica, Midden-Amerika
14-10-2019

Surfen in Dominical in Costa Rica

Costa Rica is één van de meest populaire bestemmingen in Midden-Amerika. Dat snap ik goed. Jaren geleden was het voor mij ook de eerste kennismaking met deze regio. Je kunt relatief betaalbaar naar de hoofdstad San José vliegen, het is er veilig, de infrastructuur is er prima, de afstanden zijn goed te overbruggen... Lees meer »

costa rica, surfen, reistips, dominical 0 reacties Reismeisje
Europa, Verenigd Koninkrijk
11-10-2019

Najaar roadtrip door Yorkshire in Engeland

De herfst. Wat houd ik daar toch van. Van de kleuren, de overgang en de prachtige landschappen die het geeft. Thuis kan ik al enorm genieten van dit seizoen, maar ook in andere landen kan de herfst juist een prachtige reistijd zijn. Ja, je zult rekening moeten houden met de wispelturigheid van het weer en sommige ... Lees meer »

engeland, roadtrip, reistips, reisroute, europa, yorkshire, york 0 reacties Reismeisje
Afrika, Mauritius
09-10-2019

Reizen naar Mauritius: van romantische luxe tot beperkt budget

Mauritius. Wát een verrassende bestemming vond ik dat! Ik had van tevoren een totaal ander beeld. Een beetje vergelijkbaar met hoe ik vroeger tegen Frans Polynesië en Samoa aan keek. Eenzijdig. Witte zandstranden afgewisseld met wuivende palmbomen. Dat beeld klopt enerzijds natuurlijk ook wel. Zeker ook bij Maurit... Lees meer »

mauritius, Afrika, reistips, reizen 0 reacties Reismeisje
Midden-Amerika, Guatemala
04-10-2019

Reistips voor Lake Atitlán in Guatemala

Guatemala is vooral bekend vanwege Tikal, maar Lake Atitlán is een heel goede tweede! Wat mij betreft is het één van de highlights van Guatemala. Een plek die je gezien moet hebben. Een plek waar je op kunt gaan in de groepen backpackers en tegelijkertijd de stilte op kunt zoeken. Je kunt er met een biertje geniet... Lees meer »

lake atitlan, guatemala, Midden-Amerika, reistips, reizen, backpacken 0 reacties Reismeisje