Over Reismeisje

Reismeisje

Over Reismeisje.

Hola! Ik ben Wendy en de oprichter en blogger achter Reismeisje. Al zo lang ik me kan herinneren ben ik gefascineerd door andere culturen, landen en talen. Na verschillende vakanties in Europa was het tijd om mijn eerste verre reis te maken, met India als bestemming. Een land met een compleet andere cultuur en manier van leven. Ik was verkocht! Sindsdien reis ik zo veel mogelijk en het liefste naar de meest uiteenlopende bestemmingen. Ik zoek daarbij graag het avontuur en lokale leven op. Mijn favoriete bestemmingen zijn Tibet, Colombia en Jeruzalem, maar ik ben ook dol op de stranden van Zuidoost-Azië en de uitgestrekte savannes in Centraal-Afrika. Elke bestemming heeft wel iets! Vanaf oktober 2015 is een lange wens in vervulling gegaan: ik maakte vanaf dat moment een wereldreis die ons naar Zuid-Amerika, Micronesië en Centraal-Azië heeft gebracht. Via Reismeisje waren mijn avonturen en belevenissen te volgen. Tot op de dag van vandaag reis ik regelmatig en vertel ik daar meerdere keren per week op Reismeisje over.

Over het blog.

Mei 2013 ben ik met Reismeisje gestart. Al langere tijd had ik het idee een eigen blog over reizen te beginnen. Ik wilde graag mijn passie voor reizen delen met andere reizigers en handige tips geven die ik zelf zo had ervaren tijdens het reizen. Zo gezegd, zo gedaan. Ik koos de naam 'Reismeisje', las van alles over het starten van een blog en begon met schrijven. In het begin schreef ik vooral voor familie en vrienden, maar langzamerhand groeiden mijn bezoekersaantallen en kreeg ik vaste volgers. Ik begon dagelijks te bloggen en werd actiever op social media. Inmiddels zijn er maandelijks 80.000 bezoekers op Reismeisje te vinden, die gezamenlijk 130.000 pageviews genereren. 60% van de bezoekers is vrouw, met name in de leeftijd 20-45 jaar, met een bovengemiddelde interesse in reizen, outdoor en een actief leven. Via Facebook zijn er 25.000 fans, via Twitter zo'n 3.000 volgers en via Instagram zijn er bijna 20.000 mensen die dagelijks nieuwe content van Reismeisje voorbij zien komen. Daarnaast ben ik in april 2015 gestart met mijn eigen YouTube kanaal, waarop ik wekelijks nieuwe, eigen video's van mijn reizen plaats. 

Samenwerken.

Regelmatig werk ik op Reismeisje samen met leuke (reisgerelateerde) merken. Van advertorials tot reviews, branded content of een custom made concept. Vanwege mijn achtergrond in brand marketing, ligt mijn kracht met name in een conceptmatige aanpak, die past bij de doelgroep van de opdrachtgever en de volgers van Reismeisje. Dus wil je graag op een authentieke manier in contact komen met je doelgroep en/of exposure genereren voor jouw product of merk? Ik denk graag met je mee! 

Daarnaast werk ik op freelance basis voor diverse online en offline media en schrijf ik in opdracht reportages over specifieke bestemmingen, bijzondere culturen, evenementen en meer. Altijd in combinatie met eigen fotomateriaal, geschoten met een full-frame camera.

Ben je geïnteresseerd in een samenwerking? Ik hoor het graag!

reismeisje logo default