6x handige gadgets voor op reis

Reizen heeft me best praktisch gemaakt. Als ik moet kiezen tussen een gezellig jurkje met dito hakken of stevige trailrun schoenen en een goed uitgerust EHBO tasje, ga ik toch echt voor dat laatste Knipogen. Je weet immers nooit waar je in terecht komt. Zeker niet als je rond reist met je backpack op je rug. Het heeft wat jaren gekost, maar ondertussen ben ik best handig geworden in het inpakken van mijn rugzak en neem ik standaard een aantal handige gadgets mee. Dingen die praktisch zijn of waar ik simpelweg niet meer zonder kan. Vandaag vertel ik je wat wat mij betreft de meest handige gadgets voor op reis zijn. Ik hoop dat je er iets aan hebt!

Bose hoofdtelefoon

Hoofdtelefoon met noise cancellation. Ahhhhh. De uitvinding van de eeuw Lachen. Een hoofdtelefoon waarmee je niet alleen je muziek supergoed en mooi kunt luisteren, maar waarmee je ook alle omgevingsgeluiden uitschakelt. Ideaal! Vooral ook als je in bijvoorbeeld India 8 uur lang in een volgepropte bus met Hindi muziek standje 10 zit...Zelf heb ik deze hoofdtelefoon

Powerbattery. Toegegeven, de powerbattery heb ik pas ontdekt toen we op wereldreis gingen. Nog niet zo lang geleden dus. Maar man man, wat is dat een handig ding. Vooral ook tijdens reisdagen heb ik er veel aan gehad, als ik onderweg gewoon lekker wat bezig wilde gaan voor Reismeisje. Soms had ik de avond er voor mijn laptop of telefoon niet op kunnen laden, maar door de powerbattery kon ik gewoon lekker in de bus werken. Superhandig!

iPhone. Soms kan het natuurlijk heerlijk zijn om even geen bereik te hebben. Geen Instagram, e-mail of wat dan ook. Maar eerlijk is eerlijk; mijn iPhone en ik zijn wel vriendjes Knipogen. Zeker tijdens wat langere reizen, voelt mijn smartphone een beetje als een levensader met thuis. Tijdens onze wereldreis facetimede ik bijvoorbeeld meerdere keren per week met familie en vrienden. Al was het maar eventjes kort, op die manier had ik toch het gevoel betrokken te blijven bij het leven hier. Plus dat zo'n iPhone tijdens het reizen bijna niet meer weg te denken is in praktische zin. Ik zoek er restaurantjes mee op, wandel er als routebegeleider mee door een stadje of bekijk leuke reistips op een willekeurig blog. Gaat altijd mee dus.

Hoofdlampje. Een wat ander type 'gadget', maar wat mij betreft wel een heel handige; een hoofdlampje. Zeker als je van meerdaagse hikes houdt of graag door de jungle reist, is zo'n hoofdlampje echt heel handig. Vroeger had ik gewoon een sterke zaklamp, maar in het pikkedonker met in je ene hand een wandelstok, in de andere je toilettas en een zaklamp in je mond is niet echt een aanrader kan ik je zeggen...Bij Xenos verkopen ze heel prima hoofdlampjes.

Gadgets camera

Onder water camera. Een onder water camera heb ik pas ontdekt toen we op wereldreis gingen en we besloten onder andere de Galapagos,  Papoea Nieuw Guinea en de South Pacific aan te doen. Stuk voor stuk bestemmingen met een prachtig onderwaterleven, wat helemaal te gek is om vast te leggen. En dus kwam er een onder water camera. Ik heb zelf een Nikon Coolpix; een systeemcamera waarmee je tot zo'n 30 meter diepte fantastisch goede foto's kunt maken. Een aanrader!

Duikhorloge. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er nog niet echt heel veel baat bij heb gehad, maar Gerben wel. Zijn eigen duikhorloge. Op momenten dat er te weinig duikhorloges zijn of de duikinstructeur er even geen zin meer in heeft...Serieus gebeurd. Als je dan niet je eigen duikhorloge draagt, wordt het erg lastig om op een veilige manier naar boven te komen. Als je van duiken houdt, zeker dus het overwegen waard.

Ereader

E-reader. Als je regelmatig op Reismeisje te vinden bent, weet je wel dat ik nogal een boekenwurm ben. Zeker op reis. Daarom is zo'n e-reader echt een ideale uitvinding voor mij Lachen. Hoewel er niets boven de geur en het geknisper van echte boeken gaat, is het toch wel superhandig om op reis een e-reader mee te nemen. Scheelt zo veel in gewicht en ruimte! In deze review lees je alles over de e-reader die ik zelf heb. 

Dat zijn de gadgets die ik altijd mee heb op reis. Ik ben benieuwd of je er iets in herkent? Welke handige spullen neem jij altijd mee?

Dit is een gesponsord artikel. Het artikel is door mijzelf geschreven op basis van mijn eigen mening en ervaringen.

Alle reacties

 • Laura - 04 januari 2018, 22:00

  Hai Wendy,

  Ik ben totaal niet van de gadgets, maar begrijp heel goed dat ze heel handig zijn.

  Ik ben nu voor een half jaar op reis en de enige gadgets die ik mee heb zijn: telefoon (Samsung Galaxy S8 die ik tevens gebruik om foto's mee te maken en muziek te luisteren), hoofdlampje, wereldstekker en e-reader. Geen tablet, laptop etc..
  Juist zo'n min mogelijk gadgets!

  Heb hier persoonlijk meer dan genoeg aan :)

  Groetjes, Laura

  • Reismeisjenl - 07 januari 2018, 09:44

   Kan ik me goed indenken Laura ;-).