Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Tanzania

Tanzania kent min of meer twee goede reistijden. Als je op zoek bent naar fijne temperaturen en weinig neerslag, is juni tot en met september de beste reistijd. Als je echter voor de fantastische wildmigratie van de Serengeti in Tanzania naar de Masai Mara in Kenia komt, is december tot en met maart de beste reistijd. Dit is tevens de droge tijd, waardoor je meer kans hebt op het zien van wild bij waterpools. 

Tanzania

Reisadvies

Tanzania is een veilig land om naar toe te reizen. De grens in het Westen met Burundi en Rwanda is hier de enige uitzondering op. Check voor vertrek het meest actuele reisadvies voor Tanzania. 

Visa zaken

Een standaard reisvisum voor Tanzania is 3 maanden geldig en kost tussen de €50 - €70. Het visum moet van tevoren worden aangevraagd via een visumbureau of rechtstreeks via de ambassade.

Inentingen

Ongeacht verblijfsduur worden vaccinaties voor DTP, hepatitis A en geelzucht aangeraden. Daarnaast komt in geheel Tanzania malaria voor. Anti-muggen maatregelen en het gebruik van malariapillen worden dan ook sterk aangeraden. Check voor vertrek de meest actuele vaccinaties voor Tanzania.

Feestdagen & festivals

12 januari Zanzibar Revolution Day
5 februari Oprichting van de politieke partij CCM
26 april Union Day
1 mei Dag van de Arbeid
7 juli Farmers Day
8 augustus Peasants Day
9 december Onafhankelijkheidsdag

Vliegtickets

Vliegen op Dar-es-Salaam kan rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. De vliegtijd bedraagt dan ruim 9 uur. Een retourticket boek je al vanaf €500 via WTC, Vliegwinkel.nl of Schiphol tickets. Reis je liever georganiseerd naar Tanzania? Kijk dan eens bij de reizen van Shoestring of Sawadee

Dagbudget

Tanzania is niet super goedkoop om door heen te reizen. Met name de wildparken kunnen een reis door Tanzania duur maken. Onderstaande bedragen zijn reëel om aan te houden als dagbudget.

Backpacker €50 - €60
Backpacker+ €€ €60 - €80

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.