The great migration

25 mei 2014

Great Migration 1

Als dierenliefhebber is het bijwonen van de jaarlijkse great migration toch wel één van de absolute hoogtepunten die je kunt meemaken. Dit fantastische natuurspektakel vindt elk jaar plaats tussen de vlaktes van de Masai Mara in Kenia en de Serengeti in Tanzania. Ongeveer anderhalf miljoen gnoes trekken continu rechtsom een rondje op zoek naar vers gras. Ze komen precies op de juiste plek aan om te kunnen profiteren van het regenseizoen. In hun kielzog lopen nog enkele honderdduizenden zebra’s, Thomson en Grant gazelles. En natuurlijk de voor de hand liggende roofdieren als leeuwen, cheeta’s en luipaarden. Vanwege het veranderende klimaat wordt het ieder jaar steeds moeilijker om de migratie juist te voorspellen. En het voornemen van de regering van Tanzania om een weg van oost naar west aan te leggen, dwars door het reservaat, zou de migratie mogelijk helemaal kunnen stoppen. Wacht daarom niet te lang met het bezoeken van deze regio.

 Great Migration 2

Deze foto is genomen tijdens een klassieke oversteek van de Mara-rivier. We hadden onze vakantie er speciaal omheen gepland, maar je moet toch wel wat geluk hebben dat je er bent op een dag dat de kuddes ook daadwerkelijk de rivier oversteken. De gnoes moeten verder om hun migratie te kunnen voltooien en te kunnen profiteren van het groene gras aan de andere kant van de rivier. Eigenlijk willen ze niet omdat ze weten dat er groot gevaar dreigt tijdens het oversteken van de rivier. Veel gnoes komen hier dan ook om het leven. Ze worden gegrepen door krokodillen, verdrinken of worden vertrapt door de rest van de kudde. Maar hun instinct spoort ze toch aan verder te gaan. Moeder natuur op zijn best!

Reistip. Wil jij deze migratie ook in levende lijve zien? Informeer dan bij lokale lodges In Kenia of Tanzania of al bekend is wanneer de gnoes ongeveer zullen arriveren. Het is niet te voorspellen of je ook daadwerkelijk een river crossing zult meemaken, maar het zou moeten lukken de kuddes op te sporen. En dat alleen al is een geweldige ervaring!

@Afrika @Tanzania #reizen #backpacken #dieren #great migration #tanzania #kenia

2 reacties

 • Camantend

  What if there was a way to get thousands of visitors a day to your www.reismeisje.nl website and make $144,000 in one month
  with:

  * No prior experience
  * No SEO or tech experience
  * No selling or cold calling
  * No substantial investments in advertising or marketing

  Sounds crazy, but it's true, and here's proof:

  http://auto-traffic-avalanche.com/download.html

  I don't know how long this system is going to be up, but you
  owe it to yourself to check it out...

  http://auto-traffic-avalanche.com/download.html

  It will just take a minute, and it could change your life
  for the better!

  http://auto-traffic-avalanche.com/download.html

  Best Regards,
  Your old friend Elizabeth

  Beantwoorden

 • Mandy

  02 juni 2014 om 17:46

  Nee! Ze moeten de Great Migration niet stoppen, hoe zonde is dat! Hopelijk gaat het om een of andere reden niet door.

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.