Weetjes over Zanzibar

16 juli 2014

Written by Gerben

Unguja, ofwel Zanzibar :-) . Een klein eiland voor de kust van Dar es Salaam, Tanzania. Samen met de omliggende eilanden worden het ook wel de specerijeneilanden genoemd. Er wordt veel kruidnagel, nootmuskaat, peper en kaneel verbouwd. Ook komt veel van het zeewier dat je eet in bijvoorbeeld sushi hier vandaan. Met name de hoofdstad Stonetown is een ware mengelmoes van culturen. Je vindt er natuurlijk Afrikaanse invloeden, maar ook zeker een vleugje India en Arabische invloeden. Tijdens het bewind van de Sultan van Oman was Zanzibar het centrum van de oosterse slavenhanden; een absoluut dieptepunt in de geschiedenis van het land.  

Zanzibar als vakantiebestemming.

Vandaag de dag is het een heerlijk eiland om een lekkere strandvakantie door te brengen. Zanzibar kent werkelijk fantastisch mooie stranden, omringd door water met veel verschillende tinten blauw. Van intens diep gekleurd tot het lichtste turkoois dat je ooit zult zien. Je kunt er heerlijk eten en vooral de accommodaties zijn vaak sfeervol aangekleed met allerlei handgemaakt interieur afkomstig van het eiland zelf. Ga zeilen op traditionele Dhow, verken de mooie stranden die het eiland rijk is, maak een specerijentour of ga op bezoek naar apen in het kleine natuurpark. Of lees een boek en doe er een aantal dagen helemaal niets.   Ook kun je schitterende foto’s op Zanzibar nemen. Deze foto is genomen vanuit het water. Het water is op sommige plekken zo ondiep, dat je er met vloed wel een paar honderd meter in kunt wandelen. Op de foto zie je een vrouw uit Zanzibar die op zoek is naar zeewier. Ze rapen het van de zeebodem, leggen het te drogen en verkopen het via tussenhandelaren veelal aan Japan. Zo verdienen ze een extra zakcentje.

Ben jij al eens op Zanzibar geweest? Wat vond je er van?

@Afrika @Tanzania #reizen #Afrika #reisfotografie #tanzania #zanzibar

1 reactie

  • Mariska

    20 juli 2014 om 17:26

    Zanzibar lijkt me zo geweldig! Ik zou er paar jaar geleden heen gaan, maar dat ging toen helaas niet door.

    Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.