Wildlife in een krater in Tanzania

Reismeisje 03 augustus 2015

Tanzania

Tanzania is, samen met Kenia, één van de meest populaire vakantiebestemmingen van Oost-Afrika. En met recht. Want je vind er cultuur, fantastische natuurparken en te gekke stranden met het autonome eilandje Zanzibar voor de kust van hoofdstad Dar-es-Salaam. Voor ieder wat wils dus! Tanzania is een erg groot land, waarvan alleen het Noordelijke deel eigenlijk veel wordt bezocht door toeristen. Een van de toeristische trekpleisters daar is de Ngorogoro krater. Hoewel erg toeristisch is het een te gekke plek om wild te zien in een meer dan spectaculaire setting!


Tanzania 3

Ngorogoro.
De Ngorogoro krater is de grootste ingestorte vulkaankegel die ter wereld die qua vorm nog volledig intact is. De krater heeft een doorsnee van ongeveer 20 kilometer. De rand van de krater ligt 600 meter boven zeeniveau, waardoor er verschillende klimaatzones in de kegel zijn ontstaan. Er leven permanent zo’n 25.000 grote zoogdieren en op het hoogtepunt van het seizoen zelfs tot 500.000. Dit maakt het tot één van de meest dichtbevolkte wildgebieden ter wereld, waarbij je letterlijk bijna over het wild struikelt! Eigenlijk komen alle dieren er voor, behalve de giraffe, die met zijn slungelige poten en lange nek niet langs de steile kraterwand kan afdalen.


Tourtje naar Ngorogoro.
Het probleem bij het boeken van een tourtje naar de krater (wat verplicht is) is, dat het best prijzig is en je helaas niet altijd waar krijgt voor je geld. En omdat de kwaliteit van bureaus nogal wisselt, kan ik ook niet echt een bureau aanraden. Mijn tip is wel: boek niets van tevoren! Ga bijvoorbeeld naar de stad Arusha en bekijk daar het aanbod en vraag wat rond. Er is zoveel aanbod dat je altijd wel een ticket naar de krater kunt krijgen (er vanuit gaande dat je niet perse de volgende dag wilt vertrekken). En bedenk dat het ook een goed idee kan zijn iets te boeken via je hotel, aangezien je daar waarschijnlijk weer terug komt om te overnachten en ze liever geen ontevreden klanten terug zien komen.


Tanzania 2

Bedenk wel dat een tourtje naar Ngorogoro 2-3 dagen duurt. Op dag 1 rijd je vanuit Arusha in de meeste gevallen via Tarangire National Park naar de Ngorogoro. Die nacht slaap je daar. Pas de volgende ochtend vroeg ga je de krater in, met name omdat het wild ’s ochtends erg actief is. Zoals ik al zei, denk niet dat het aanvoelt als een groot avontuur, dit vanwege de vele auto’s met toeristen die je ziet rijden. Maar dat wordt wat mij betreft helemaal goed gemaakt door de enorme groepen en variëteit aan wild die je ziet. Diezelfde dag, of een dag later, rijd je dan weer terug naar Arusha.  

Ben jij al eens in Tanzania geweest? Of zou je er graag heen willen?

@Afrika @Tanzania #reizen #Afrika #tanzania #wildlife #ngorogoro

5 reacties

 • Michel

  03 augustus 2015 om 06:55

  Ik vond de Ngorogoro krater erg indrukwekkend. Eigenlijk wel wat ik er van verwachtte, maar dat het heel toeristisch zou zijn had ik al ingecalculeerd hoor. Nadeel van deze oost Afrikaanse landen vind ik dat wanneer je eenmaal in een stad bent je 's avonds niet echt vrij bent om te gaan en staan wat je wilt. Als de zon onder is is het voor de toerist niet echt veilig. Ik hou wel van een risicootje hoor, maar daarmee ben ik toch altijd wat voorzichtiger.... Dit vind ik een enorm manco aan zowel Kenia als Tanzania, jullie niet? Maar om wild te spotten zit je in beide landen wel echt gebeiteld hoor :)

  Beantwoorden

 • gerben

  03 augustus 2015 om 07:05

  Hoi Michel,

  Ja dar ben ik wel mee eens hoor! Een boel dorpen en steden in Oost-Afrika nodigen nou niet bepaald uit om na zonsondergang de straat op te gaan. En dat is best jammer soms. Daarom proberen we ook altijd een beetje leuke, sfeervolle accommodatie uit te zoeken. Dinertje met kaarslicht enzo :-)

  Maar wat je zegt: wild genoeg in deze landen inderdaad! :-)

  Beantwoorden

 • ivonne

  03 augustus 2015 om 14:33

  Jaren geleden was ik in Tanzania met een groepsreis en bezocht o.a. de Ngorogoro krater. Geen gedoe dus in dit geval met zelf regelen. Ik vond het er prachtig, net als in de rest van Tanzania en op Zanzibar. Echt een heel mooi reisland! Zou er graag weer eens naartoe willen, het land is echt de moeite waard!

  Beantwoorden

 • gerben

  03 augustus 2015 om 16:12

  Hoi Ivonne,

  Leuk te lezen dat jij het ook erg naar je zin hebt gehad in Tanzania! En eens, het is een prachtig land!

  Beantwoorden

 • Jessica

  13 augustus 2015 om 14:27

  Dit lijkt me inderdaad een bijzondere plek voor een safari! Arrrgh, er ook zoveel moois op de wereld, waar te beginnen?

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.