Waarom ik in 2020 naar Tanzania wil reizen

Reismeisje 08 januari 2020

Migratie id SerengetiTanzania. Een onafhankelijke republiek in het Oosten van Afrika. Omringd door 8 buurlanden en, samen met Kenia, één van de meest populaire bestemmingen binnen Afrika. Afrika is voor mij het continent waar ik nog het minste heb gereisd. Ethiopië, Oeganda, Rwanda en meer noordelijk Marokko zijn op het vaste land de uitzondering. Stuk voor stuk vond ik het bijzondere landen, met Oeganda als favoriet. En toch heeft Afrika altijd wat minder bij mij op de radar gestaan. Op de één of andere manier trokken andere werelddelen me meer aan. Voor 2020 gaat daar echter verandering in komen. Dan hoop ik namelijk naar Tanzania te reizen Lachen!

De keuze voor Tanzania

Tanzania is een land dat me altijd heeft aangesproken; het land met het meeste wild per km2. De enorme migratie van miljoenen wilde dieren door de Serengeti is één van de redenen dat Tanzania me altijd heeft gefascineerd. Jaren geleden zag ik er documentaire over. Kippenvel. Elk jaar opnieuw leggen de dieren een bepaalde route af. Door Tanzania en Kenia. Een route op leven en dood. En toch is er die diepe drive. Dat diepere wéten bij die dieren dat ze móeten gaan. Op zoek naar vers gras en de regen volgend. Het lijkt me prachtig om met eigen ogen te zien.

Ngorongoro

Een andere reden is de Ngorongoro krater; de grootste ingestorte vulkaankegel, die nog intact is, ter wereld. De krater heeft maar liefst een diameter van rond de 20 kilometer. 20 kilometer! En in die krater ligt vruchtbare bodem. Je vindt er een enorme diversiteit aan Afrikaanse dieren, waaronder zebra’s, olifanten, nijlpaarden, leeuwen en zelfs jachtluipaarden. De combinatie van die dramatische natuur en dat prachtige dierenrijk heeft me altijd gefascineerd.

Pemba Island

Tja en dan natuurlijk ook de combinatie met het tropische. Tanzania ligt aan de Indische Oceaan. Die prachtige, eindeloze oceaan. Afgelopen jaar ben ik op Mauritius geweest. Midden in diezelfde, enorme zee. Prachtig was het er. En datzelfde verwacht ik ook bij de eilanden van Tanzania. Zanzibar is daarin het meest bekend, maar mij lijkt Pemba of Mafia Island leuker. Kleiner, minder toeristen en diezelfde heldere zee. Ik zou hier dolgraag eens wat mooie duiken maken!

Duurzaam reizen naar Tanzania

Kortom, de hoofdreden voor mij waarom Tanzania op mijn bucketlist staat voor 2020 is de natuur. In al haar facetten. Laatst heb ik de documentaire Terra gekeken en dan wordt opnieuw pijnlijk duidelijk dat onze natuur een houdbaarheidsdatum heeft. En zeker de Afrikaanse natuur. Het heeft te leiden onder keuzes die wij in het westen maken. Een harde realiteit. Ook die documentaire maakte dat ik meer na begon te denken over een reis naar Tanzania… En toen raakte ik in gesprek met Explore Tanzania. Alsof het zo moest zijn. Een gespecialiseerde reisorganisatie. Helemaal gefocust op Tanzania. Vanuit een enorme liefde voor en kennis van het land. Oprichter Marjolijn heeft 13 jaar van haar leven in Tanzania gewoond en weet van daaruit precies waar je moet zijn. En nog belangrijker; ze zet elke stap met Explore Tanzania met respect voor de natuur en lokale bevolking. Er wordt met lokale gidsen gewerkt, die eerlijk betaald krijgen, reizen worden helemaal op maat samengesteld, wég van de massa en je kunt op de meest unieke plekjes verblijven, omdat ze zogeheten Green Camps hebben. Mobiele ‘kampen’, die midden in de natuur staan met uitzicht op al die prachtige dieren. Wat lijkt me dat een geweldige ervaring… In Oeganda heb ik veel gekampeerd midden in de national parken, maar deze beelden slaan echt alles:

Green Camp Kogatende

Green Camp midden tussen de dierenGreen Camp Prachtig toch?! Letterlijk midden tussen de wilde dieren zijn. Ik hoop dit jaar met eigen ogen te kunnen zien welk geweldig werk Explore Tanzania in Tanzania doet. Ik ben onder de indruk van hun diepe liefde voor het land en weet zeker dat een reis met hen onvergetelijk zal zijn. Als je zelf overweegt om naar Tanzania te gaan, neem dan zeker even een kijkje op hun website! En mocht je al in Tanzania zijn geweest en nog tips hebben, ik hoor het graag Knipogen.

Dit is een gesponsord artikel en de beelden behoren Explore Tanzania toe. Het artikel is door mijzelf geschreven op basis van mijn eigen mening en ervaringen.

@Afrika @Tanzania #tanzania #Serengeti #Ngorongoro #Afrika #reizen #wildlife

2 reacties

 • Hans

  10 januari 2020 om 08:16

  Leuke post, en je motivatie om naar Tanzania te gaan is heel herkenbaar. Wij zijn in 2018 geweest, en Explore Tanzania heeft onze reis verzorgd. Zowel de reisbestemming als -organisatie zijn zeker aan te raden! Verblijven in een Green Camp op de Serengeti tussen de zebra's heeft grote indruk gemaakt. Mocht je vast in de stemming willen komen dan vind je het misschien leuk om mijn reisverslag (http://hjtanzania.blogspot.com) of video-impressie (https://www.youtube.com/watch?v=8mcqdV1_By4) te bekijken.

  Beantwoorden

 • Marjon

  11 januari 2020 om 11:25

  Leuk Tanzania. Vorig jaar ben ik door Zuid Tanzania gereisd, minder bekend dat het Noorden. Ruaha NP is een echte aanrader mocht je tijd hebben. Uitgestrekt park, veel dieren spotten, en minder safari auto's!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.