What to do in Frans-Polynesië behalve strand?

Reismeisje 10 april 2017

Waarschijnlijk is er geen regio ter wereld die op een bepaalde manier meer tot de verbeelding spreekt dan Frans-Polynesië. Eilanden als Tahiti en Bora Bora roepen meteen een beeld van wit zandstrand, wuivende palmbomen en kraakhelder water op. De perfecte vakantiebestemming voor veel mensen Lachen. En met reden, want dat beeld van de ideale bounty bestemming klopt ook wel. Tegelijkertijd is het ook een eenzijdig beeld, dat absoluut geen recht doet aan wat de eilanden van Frans-Polynesië verder nog te bieden hebben. Tijdens de reis die we er vorig jaar door heen maakten, ben ik echt ontzettend verrast en heeft die regio me echt gegrepen. Wat je, naast prachtige stranden, verder nog in Frans-Polynesië vindt? Dat vertel ik je vandaag!

Frans Polynesie 3

Heel sterke, inheemse cultuur. Als je aan komt op hoofdeiland Tahiti leg je niet meteen de link met authentiek en inheems. Zodra je de aankomsthal in loopt zie je een McDonalds, voor de ingang worden grote auto's geparkeerd en in de verte zie je het ene grote internationale hotel na het andere. In eerste instantie doet het eigenlijk best Westers aan. Dat verandert echter zodra je het vliegtuig pakt naar een van de andere eilanden. Welke dan ook. Het begint al met de ontvangst onder begeleiding van lokale muziek, hoelahoep bewegende dames in rieten rokjes (ja echt Knipogen!) en de prachtige bloemenkrans die je om je nek gelegd krijgt. Alles is onderdeel van de sterke, inheemse, Polynesische cultuur. Als je over straat loopt zie je mannen in traditionele lange rokken lopen en vrouwen dragen standaard een verse bloem achter hun oor. Bijna iedereen draagt prachtig mooie tatoeages, die hun verbinding met de natuur en de het geloof daarin laten zien. Mensen leven een simpel leven en hechten veel waarde aan familie en de gemeenschap. En zo kan ik nog wel eventjes door gaan. De Polynesische cultuur heeft me in elk geval heel erg verrast en is te gek om van dichtbij te ervaren!

Frans Polynesie 4

Genieten van de supermooie natuur. Nog zoiets wat ik van tevoren echt niet had verwacht; dat Frans-Polynesië een prachtige natuur zou hebben. Ik kwam gewoon niet heel veel verder dan dat fijne witte zandstrand en dat azuurblauwe water Knipogen. Er is echter zo onwijs veel meer te vinden! Zo hebben we op Moorea echt prachtige wandelingen gemaakt en is Maupiti groener dan groen. Zelfs op Bora Bora vind je heel mooie natuur, waar je als natuurliefhebber echt je hart op kunt halen. Misschien denk je er niet 1-2-3 aan, maar geloof me; de natuur in Frans-Polynesië is echt meer dan de moeite waard!

Frans Polynesie 5

Duiken en snorkelen. Dit ligt natuurlijk wel in het verlengde van dat bekende strand, maar toch vind ik het wel wat anders. Want waar ik bij strand toch echt aan met je tenen wiebelen in het zand denk, bedoel ik hiermee echt actief van het onderwaterleven genieten. Ik denk dat er serieus maar heel weinig plekken ter wereld zijn die Frans-Polynesië wat dat betreft kunnen evenaren. Duiken is er echt magnifiek, maar ook met een snorkeltje op zie je al superveel gaafs. Haaien, roggen, gezond koraal en de mooiste gekleurde visjes. Prachtig! Mocht je willen snorkelen, zou ik wel je eigen spullen meenemen want ze vragen er de hoofdprijs voor of hebben überhaupt niets te leen Knipogen.

Frans Polynesie 6

Contact met de locals. Dit ligt een beetje in het verlengde van het eerste punt, want de gastvrijheid van de Polynesiërs zit erg sterk in hun cultuur verankerd. Overal zul je dan ook met een warme glimlach en een gezellig praatje welkom worden geheten. Dat maakt dat je heel gemakkelijk contact legt met de locals. En zeker op de kleinere eilanden. Daar zijn bijvoorbeeld vaak geen hotels te vinden en slaap je bij de mensen thuis. Je eet met het gezin mee, leent hun fiets, doet boodschappen waar zij dat doen en gaat mee varen op hun familiebootje. Superleuk toch? Op Maupiti hebben we echt een superleuke tijd gehad bij een lokaal gezin dat ons op sleeptouw nam. Dat is reizen ten top voor mij. Verrijkt je zo!

Kortom, er zijn genoeg redenen om Frans-Polynesië te bezoeken buiten dat prachtige strand en fijne water om. Ik ben heel benieuwd of jij graag naar deze regio zou willen reizen? Waarom wel of niet?

@Frans Polynesië @Oceanië #frans-polynesie #reistips #backpacken #reizen #wereldreis

1 reactie

  • Jeroen

    11 april 2017 om 10:12

    Iets in deze regio staat wel op het verlanglijstje als tussenstop tussen Zuid Amerika en Azië.
    Jullie hebben er behoorlijk wat van gezien, wat zou je aanraden? Frans Polynesië of toch een ander stukje?

    Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.