5 dingen die me hebben verrast aan Bora Bora

Reismeisje 02 mei 2016

Bora Bora3

Zeg Bora Bora en je ziet waarschijnlijk wuivende palmen, witte zandstranden en azuurblauw water voor je. En natuurlijk je eigen, romantische over the water bungalow. Dat is tenminste wel het beeld dat ik van tevoren van Bora Bora had. Nu we er de afgelopen week voor 5 dagen waren, is mijn beeld echter wel wat veranderd. Deels omdat we vrijwel alleen maar regen hebben gehad Roepen, maar ook omdat Bora Bora méér is dan alleen dat picture perfect bounty paradijs. Vandaag vertel ik je wat me vooral aan dit bijzondere eiland heeft verrast. Ik ben benieuwd of het jou ook verrast!

1. Bora Bora heeft een waanzinnig groene backdrop. Ondanks dat ik me van tevoren echt wel ingelezen heb, dacht ik toch vooral dat Bora Bora bijna alleen maar uit dat ene, bijna tè perfecte atol bestaat. Je weet wel, die string van huisjes op palen midden in een ongelofelijk blauwe lagune. Niets blijkt minder waar! Hoewel dat een deel van het eiland is waar de mooiste resorts zitten, vind ik het geen recht doen aan het fan-tas-tisch mooie binnenland van Bora Bora. Waar je ook kijkt, de backdrop is zó intens groen. Je kunt er mooie hiken, met een auto rond crossen of gewoon simpelweg van genieten vanaf een terrasje. Prachtig!

Bora Bora acc

2. Accommodaties hoeven niet duur te zijn. In m’n zoektocht naar betaalbare accommodaties op Bora Bora was me al wel opgevallen dat er best opties zijn. Als je tenminste even wat verder kijkt dan de knipperende banners van het Intercontinental en The Four Seasons Tong uitsteken. Prachtig hoor, maar je bent letterlijk honderden euro’s per nacht verder. Wij zijn uiteindelijk uitgekomen bij een TE GEKKE accommodatie; Sunset Hill Lodge. De enthousiaste Fransoos Gérard woont sinds 31 jaar op Bora Bora en verhuurt een aantal appartementjes. Allemaal superleuk ingericht en voorzien van een eigen badkamer én volledig uitgeruste keuken. Ideaal, want door zelf te koken kun je heel wat kosten op Bora Bora besparen! De appartementen liggen in het dorpje Vaitape, deels iets tegen de helling en twee er van liggen aan de zee. Je huurt een appartement vanaf €60 voor een double (!!!) en dan krijg je er gratis was service, wifi, fietsen en kayaks bij. Echt een hele dikke aanrader!

3. Bora Bora heeft een gezond onderwaterleven. Bij de meeste duikspots gaan toerisme en een niet zo gezond onderwaterleven hand in hand. Haaien die flink bij worden gevoerd, afgestorven koraal en een vispopulatie die snel afneemt, komen helaas veel voor. Bij Bora Bora is het echter een ander verhaal! Het koraal is superkleurrijk en je ziet echt de ene prachtige vis na de andere. Ondanks dat hier jaarlijks behoorlijk wat toeristen naar toe komen, heeft dat blijkbaar (nog?) niet heel veel effect gehad op het onderwaterleven. Ik hoop dat dat zo blijft.

4. Buiten wateractiviteiten is er weinig zelfstandig te doen. True! En op zich niet zo heel vreemd natuurlijk bij een eiland bestemming. Toch had ik gehoopt dat er wat meer te doen zou zijn qua hikes, het bezoeken van relikwieën uit de Tweede Wereldoorlog en misschien een kookcursusje of zo. Het is er ook allemaal wel, maar je kunt eigenlijk niets er van zelfstandig doen. Je zit al snel vast aan een georganiseerd, en precies, duur tourtje. Voor bijvoorbeeld een tourtje van 3-4 uurtjes met een 4x4 de binnenlanden van Bora Bora in, ben je rond €70 kwijt. Per persoon. Dan gaat het hard met je dagbudget hè. Het is niet dat ik me heb verveeld natuurlijk, maar verwacht op Bora Bora niet heel veel mogelijkheden buiten het water om.

Bora Bora fietsen

5. Het-regent-er-veel. Man man. Zit je op Bora Bora, regent het gewoon elke dag. En niet eventjes, maar úren. Hozen, storm, onweer. We hebben alles gehad. Ik begrijp nu ook wel waarom Bora Bora zo groen is Knipogen. Tussen de buien door hebben we steeds de fiets gepakt en zijn we het eiland gaan verkennen, maar verder hebben we best veel binnen gezeten. Ik moet er wel bij zeggen dat we wisten dat dit niet het allerbeste seizoen voor de South Pacific is. We zijn net iets te vroeg namelijk. Maar dat het er zó veel zou regenen, terwijl het niet een die hard regenseizoen is…

Dat zijn de dingen die me aan Bora Bora hebben verrast. Hoe dan ook, het blijft een pracht van een eiland! Wist jij dit soort dingen over Bora Bora en spreekt het je aan? 

@Frans Polynesië @Oceanië #frans polynesie #bora bora #reistips #wereldreis

6 reacties

 • Jeroen

  02 mei 2016 om 08:17

  Jammer van de regen zeg. Zoveel regen verwacht je niet bij een naam als Bora Bora. Dan toch maar het beste er van maken.
  Het groene binnenland ziet er wel super uit trouwens!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jeroen

   02 mei 2016 om 21:24

   Het is ook echt heel mooi! Gelukkig hebben we op andere plekken wel weer erg mooi weer gehad ;-).

 • Evelien

  30 oktober 2019 om 07:14

  In welke maand waren jullie daar? Wij gaan in december, ook niet ideaal geloof ik...

  Beantwoorden

 • Andrea

  09 december 2022 om 08:10

  Bent u op zoek naar een dringende lening? of: om uw financiële activiteiten nieuw leven in te blazen? Renoveer het interieur van uw appartement, uw huis, uw gebouw? Huren ? koop je een auto voor de bruiloft? Zet een schuld? Een project uitvoeren? Of om andere redenen, als u een lening nodig heeft, laat het ons dan weten per e-mail contacteren.
  andreafrasca1@yahoo.com
  Whatsapp +31 6 51026462

  Beantwoorden

 • Claudia Klein

  29 mei 2023 om 16:08

  Hallo en welkom bij Spotcap Global Financial Services, Mijn naam is Claudia Klein, ik ben geldschieter en ook financieel adviseur. Ik bied allerlei soorten leendiensten aan

  Heeft u dringend financiële versterking nodig? Heeft u voor verschillende doeleinden een lening nodig? als uw antwoord ja is, raad ik u aan contact op te nemen met mijn kantoor via | spotcapglobalservices@gmail.com | of stuur een SMS op WhatsApp via: +31642117819 | en heb binnen 24 uur een lening op uw rekening omdat we uitstekende leendiensten over de hele wereld bieden.

  We bieden allerlei soorten leendiensten (persoonlijke lening, zakelijke lening en nog veel meer), we bieden zowel langlopende als kortlopende leningen en u kunt ook tot 15 miljoen euro lenen en we verstrekken leningen tegen een lage rente van 3% per jaar. Mijn bedrijf helpt u verschillende doelen te bereiken met een breed scala aan leningproducten.

  Beantwoorden

 • SUSAN BENSON

  08 juni 2023 om 19:36

  Hallo dames en heren, Heeft u financiële hulp nodig? Ik ben Susan Benson. Ik ben geldschieter en ook financieel adviseur.

  Heeft u een zakelijke lening, Persoonlijke lening, Hypothecaire lening of lening nodig om uw project te voltooien? Als uw antwoord ja is, raad ik u aan contact op te nemen met mijn kantoor. We bieden allerlei soorten leningen, waaronder langlopende en kortlopende leningen, beveiligde en ongedekte leningen en nog veel meer. Schrijf ons voor meer informatie via e-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) of stuur me rechtstreeks een bericht op WhatsApp via: +447360502110 en ontvang binnen een oogwenk een reactie.

  Een lening van een betrouwbaar en bekwaam bedrijf is wat u nodig heeft om uw doel te bereiken. Wij zijn een uitgebreide financiële dienstverlener en we doen er alles aan om u te helpen al uw ambities waar te maken. Wij zijn gespecialiseerd in het bieden van gestructureerde financieringsoplossingen aan particulieren en bedrijven op de meest effectieve en snelste manier.

  Beantwoorden

 • Claudia Klein

  23 juni 2023 om 19:53

  Hallo en welkom bij Spotcap Global Financial Services, Mijn naam is Claudia Klein, ik ben geldschieter en ook financieel adviseur. Ik bied allerlei soorten leendiensten aan

  Heeft u dringend financiële versterking nodig? Heeft u voor verschillende doeleinden een lening nodig? als uw antwoord ja is, raad ik u aan contact op te nemen met mijn kantoor via | spotcapglobalservices@gmail.com | of stuur een SMS op WhatsApp via: +31642117819 | en heb binnen 24 uur een lening op uw rekening omdat we over de hele wereld uitstekende leningservices bieden.

  We bieden allerlei soorten leendiensten (persoonlijke lening, zakelijke lening en nog veel meer), we bieden zowel langlopende als kortlopende leningen en u kunt ook tot 15 miljoen euro lenen en we verstrekken leningen tegen een lage rente van 3% per jaar. Mijn bedrijf helpt u verschillende doelen te bereiken met een breed scala aan leningproducten.

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.