Snorkelen met haaien en roggen op Moorea

Reismeisje 28 april 2016

Moorea3

Moorea. Het onbekende zusje van Bora Bora. En zó onterecht! Want, hoe paradijselijk Bora Bora ook is, Moorea is wat mij betreft toch de mooiere van de twee. Prachtige baaitjes tegen een weelderige backdrop van bergen overgroeid met groen. En dan de lagune. Man man, wat een plaatje! Die doet wat mij betreft zeker niet onder voor die van Bora Bora Knipogen. Bovendien zijn de tourtjes op Moorea een stukje goedkoper dan op Bora Bora. Het gaafste tourtje vond ik de lagune tour met zogeheten motu picknick.

Snorkelen met je voeten in het witte zand. Hoewel ik niet zo’n waterrat ben, sprak snorkelen met black tip sharks me wel aan Lachen. En dat is één van de dingen die je gaat doen tijdens zo’n lagune tourtje. Te gek toch? Wij deden dit tourtje met Albert Tours; een ervaren bureau dat echt tal van tourtjes aanbiedt. We werden met een bootje bij onze accommodatie opgehaald en voeren vervolgens rustig richting de lagune. Eigenlijk is dat niets anders dan het zeewater aan de binnenkant van het rif. Daarbuiten wordt het al snel tientallen meters diep en heeft het water niet meer die intens azuurblauwe kleur. Binnen het rif, in de lagune, kun je echter snorkelen terwijl je met je voeten op het witte zand kunt staan. Ideaal voor een spartelaar als ik.

Moorea overview

Black tips en stingrays. Zodra we in de lagune aankwamen, zagen we de eerste haaien en roggen al rond zwemmen. Ze worden elke dag bijgevoerd en zijn ondertussen geconditioneerd dat ze op bepaalde momenten van de dag een makkelijk hapje kunnen krijgen in de lagune. Een beetje tegennatuurlijk is het wel, maar ik moet zeggen dat ik de gidsen met erg veel respect met de dieren om vond gaan. Alert op gekke toeristen en met oog voor de dieren.

 Moorea ray

Gerben wist niet hoe snel hij het water in moest komen. De roggen zwommen letterlijk tegen hem aan. Zó zacht dat ze zijn! En hebberig voor een stukje rauwe vis Knipogen. Kijk Gerben hier! Bijzonder toch?

 Moorea shark

Op de een of andere manier had ik meteen meer met de haaien. Dat vind ik toch zulke fascinerende beesten! En prachtig. Uiteraard kon je bij deze black tips niet zo dicht in de buurt komen als bij de roggen, maar evengoed zwommen ze om je heen. Echt te gek!

 Moorea bbq

Na een uurtje was het tijd om weer in de boot te stappen en naar onze volgende stop te varen. Een motu, oftewel een klein eilandje in de lagune. Het was geen bijster mooie motu waar we stopten, maar wat we er gingen doen was wel superleuk! Er werd a la minute een barbecue voor ons bereid. Inclusief verse vis, salades, ceviche en een heerlijk rum drankje Tong uitsteken. Het was heerlijk! Daarna hebben we nog even gesnorkeld voor de kust. Er waren veel mooi gekleurde visjes te zien en her en der ook nog weer een grote stingray. Alsof het niks is hè?!

Rond 3 uur in de middag was ons tourtje afgelopen en werden we met de boot weer netjes bij onze accommodatie afgezet. Als je ooit naar Moorea gaat en ook maar een tourtje wilt gaan doen, ga voor de lagune tour + motu picknick van Albert Tours. Je betaalt ongeveer €60 per persoon en bent dat rond 5-6 uur op pad. Echt een aanrader!

Houd jij van snorkelen en/of duiken??

@Frans Polynesië @Oceanië #moorea #frans polynesie #snorkelen #reistips #wereldreis

3 reacties

 • Margreet Pruis

  28 april 2016 om 06:34

  Wow, wat mooi zeg ! Duiken durf ik niet....maar snorkelen vind ik prachtig ! Maar ik heb nog nooit haaien gezien tijdens het snorkelen, lijkt me super ! Mooie foto's trouwens

  Beantwoorden

 • Jeroen

  28 april 2016 om 07:44

  Geen verkeerde plek om eens het water in te gaan zeg!
  En ik denk dat ik ook het snorkelen zou oppakken. Duiken lijkt me super gaaf maar nog een hobby erbij...

  Beantwoorden

 • Sander

  01 mei 2016 om 20:02

  Meest zinnige post ever... Vet!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.