Reizen naar Bora Bora on a budget

Reismeisje 29 maart 2016

Bora Bora

Bij Bora Bora heeft iedereen vrijwel meteen een beeld. Wuivende palmen, wit zand en azuurblauw water. Het summum van de romantische strandbestemming Zoenen. Over ongeveer 2 weken vliegen we vanuit Sao Paulo naar Frans Polynesië om aan deel 2 van onze wereldreis te beginnen. Inclusief Bora Bora, want ondertussen hebben we besloten dat magische eiland niet achterwege te laten. Hoewel deze hele regio natuurlijk geen echte backpacker bestemming is, zijn er zeker mogelijkheden om met een beperkt budget rond te reizen. In de voorbereiding ben ik al tegen een aantal handige bespaartips op gelopen, dus het leek me leuk die met jullie te delen. Komen ze!

1. Koop een Air Tahiti Air Pass. Het ligt een beetje aan welke eilanden je in Frans Polynesië aan wilt doen en de tijd die je hebt, maar zodra je meer dan 2 eilanden wilt bezoeken én geen weken kunt wachten op een boot, is een Air Pass van Air Tahiti echt een aanrader. Je hebt verschillende passen, waarmee je van tevoren bepaalde eilanden kunt bezoeken. Je bent flexibel in hoe je route precies gaat zijn. De enige voorwaarde is dat je tussentijds niet op het hoofdeiland Tahiti terug mag komen. Aangezien wij sowieso Moorea, Bora Bora en Maupiti willen bezoeken, hebben wij uiteindelijk voor de zogeheten Bora Bora Air Pass gekozen. Kostte ons €375 per persoon, maar dan heb je dus 6 vluchten te pakken. En eigenlijk 7, want je mag bij deze pas nog een extra eiland toevoegen. Best ok prijsje toch?

2. Neem je eigen tent mee. Het klinkt misschien wat vreemd, maar je eigen tent mee nemen naar Bora Bora is zeker een goede budgettip. Je hebt er namelijk een prima camping, die ook nog eens aan één van de mooiere strandjes op Bora Bora is gelegen. Ik ben er natuurlijk nu nog niet geweest om het met eigen ogen te zien, maar als het dure Hilton er gevestigd is, zal het wel prachtig zijn denk ik zo Knipogen. Een plaatsje op Bora Bora Camping kost €16 per persoon. Voor een camping best duur, maar voor Bora Bora een cheapy. Je moet wel over je eigen tent beschikken en verder redelijk zelfvoorzienend zijn.

3. Ga voor de andere eilanden! Bora Bora heeft natuurlijk de naam, maar wist je dat Frans Polynesië uit nog eens 117 andere eilanden bestaat? Veel van die eilanden zijn onbewoond en niet toegankelijk voor toeristen, maar er zijn zeker nog een aantal andere plekken die een stuk goedkoper zijn dan zusje Bora Bora en net zo picture perfect strand hebben. Moorea is bijvoorbeeld het eiland dat het dichtste bij Tahiti ligt en over een prachtig, groen binnenland beschikt. Plus de mooie strandjes. Heb je echt een strak budget? Kies dan sowieso voor Huahine; het eiland waar je verreweg voor de laagste kosten kunt overnachten.

4. Durf om korting te vragen in het laagseizoen. Ok. Misschien moet je even over je schroom heen, maar geloof me; je kunt korting krijgen in het laagseizoen. Van november tot en met ongeveer april is het laagseizoen op Bora Bora en zitten accommodaties over het algemeen niet propvol. Zeker als je besluit om 3 of meer nachten bij een accommodatie te blijven, ben je in een prima onderhandelingspositie en zou ik zeker vragen naar een korting. Je zult merken dat je meestal wel iets los weet te peuteren, wat toch weer mooi mee genomen is!

Ik ben echt heel erg benieuwd hoe Bora Bora ons straks gaat bevallen. Vanaf het hoofdeiland Tahiti gaan we eerst naar Moorea en daarna naar Bora Bora. Tegen die tijd zal ik je zeker op de hoogte houden van nog meer tips uit eigen ervaring.

Wat is de gaafste strandbestemming waar jij ooit geweest bent?

@Frans Polynesië @Oceanië #bora bora #frans polynesie #budget #wereldreis #reistips

4 reacties

 • Mark

  29 maart 2016 om 12:44

  Hoi,

  Ik vroeg me af wat je betaalt hebt voor je vlucht van Sao Paolo naar Frans Polynesië? Ik neem aan de €375 alleen voor het eiland hoppen is.

  Gr,

  Mark

  Beantwoorden

  • Reismeisje Mark

   30 maart 2016 om 00:09

   Yesss, dat klopt ;-). We hebben een vlucht weten te boeken voor €750 per persoon, wat echt een mooi prijsje is. Wel vliegen we dan vanaf Sao Paulo eerst naar Detroit, hebben we daar een dag een tussenstop en vliegen we daarna via LA door naar Tahiti. Best een lange vlucht dus, maar we hebben alle tijd en vonden 't dus wel prima zo.

 • Daphne | food & flip flops

  29 maart 2016 om 17:01

  Oh wat goed om te lezen en een fijne tip!
  Ben heel erg benieuwd naar jullie eindbudget en nieuwe tips!
  Hebben zelf Bora Bora, Fiji, Moorea en Vanuatu op de planning staan maar leuk om vast te lezen.
  Geniet van alles en kijk nu al uit naar de prachtige plaatjes

  Beantwoorden

  • Reismeisje Daphne | food & flip flops

   30 maart 2016 om 00:10

   Superleuk Daphne! Dat zijn ook de bestemmingen die wij aan gaan doen, behalve Fiji niet. Verder gaan we ook nog naar Maupiti, Samoa en Papoea Nieuw Guinea. De budgetten zal ik zeker gaan delen!

 • Niske (Nina) Haremaker

  30 maart 2016 om 01:19

  IK ben zelf ook op al die eilanden wezen kamperen. En had zelfs het budget niet voor de vluchten. Voor de society eilanden waar jij heen gaat kan je prima met vrachtschepen de oversteek maken en zo heel veel besparen. Huahine is mijn absolute favoriet. Mocht Je tijd en geld hebben om naar de Tuamotu's te gaan, zou IK dat ook zeker doen. Geniet van Je Reis!

  Beantwoorden

 • jan

  02 april 2016 om 20:19

  moorea, 12 jaar terug, was de mooiste reis die we gemaakt hadden.
  en Cook eilanden 9 jaar terug niet te vergeten

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.