Reisroute door Colombia

Reismeisje 15 augustus 2019

Colombia5

Colombia. Het blijft één van mijn favoriete bestemmingen. Vanaf het moment dat ik er binnen reisde, voelde ik me er thuis. Niet in de laatste plaats vanwege de locals. De Colombianen. Hun warmte en gastvrijheid zijn enorm. Altijd een glimlach. Altijd zin in een praatje. Wat me verder zo aanspreekt aan Colombia is de diversiteit van het land. Op een relatief bereisbare oppervlakte. Prachtige koloniale steden afgewisseld met weelderig groene jungle en azuurblauwe oceaan. Ik weet dat ik niet de enige ben die zo over Colombia denkt Knipogen. Ik zie het ook aan de artikelen die ik er eerder over schreef. En daarom neem ik je vandaag opnieuw mee naar dit heerlijke Zuid-Amerikaanse land, in een uitgebreid artikel over de reisroute die ik in Colombia heb afgelegd én een aantal praktische zaken als het om een reis naar Colombia gaat.

Rondreis door Colombia en veiligheid

Colombia heeft vanuit het turbulente verleden een minder veilig imago. Ontvoeringen. De FARC. Politieke instabiliteit. Drugskartels. Hoewel dit vandaag de dag van een geheel andere orde is en het er voor toeristen veiliger is dan ooit, is dat nog steeds wat bij veel mensen is blijven hangen. Ik kan niet anders zeggen dan dat Colombia voor mij onwijs veilig voelde. Zelfs als één van de meest veilige landen in heel Zuid-Amerika. Natuurlijk is het niet slim om in je eentje 's avonds door een klein steegje in Medellín te lopen. Dat geldt voor heel veel plekken op de wereld. Of, in het geval van Colombia, te verdwalen in de diepe jungle van het Zuidoosten waar de FARC zich heeft teruggetrokken. Dat is zeker zo. Maar voor mij is dat gewoon je gezonde verstand gebruiken. Niet in zeven sloten tegelijk lopen en je goed laten informeren. De reisroute die ik heb af gelegd is in die zin ook relatief 'bewandeld'. Het is een route die veel reizigers en backpackers gebruiken. Het brengt je langs allerlei highlights in Colombia, geeft een divers beeld van het land en is zeker veilig te noemen. 

Colombia reizen

Vliegtickets naar Colombia en andere manieren van reizen

Als je vanuit Nederland vertrekt, is het het meest voordelig én praktisch om op Bogota de vliegen. De hoofdstad van Colombia. Het ligt een beetje aan de periode waarin je reist, maar gemiddeld kost een retourticket naar Colombia rond €750-800 per persoon. Een goed en wat goedkoper alternatief is vliegen op buurland Panama. Er wordt relatief meer gevolgen op Panama Stad vanuit Nederland, wat een vliegticket daar naar toe goedkoper maakt; denk aan €550-600 per persoon voor een retourticket. Als je minimaal 3 weken te besteden hebt, kun je op die manier een mooi rondje maken door het Oosten en bovenste deel van Colombia. Ik heb zelf niet op die manier gereisd, maar er wel anderen over gehoord.

Voor een vergelijking van de beste vliegtickets naar Colombia kun je hier kijken en voor de beste vliegtickets naar Panama Stad hier

Zelf ben ik Colombia binnen gereisd vanuit Peru. Ik kwam bij het grensplaatsje Ipiales het land binnen. Over land. Mocht je langer de tijd hebben, is dat zeker iets wat ik aan kan raden; zo veel mogelijk over land reizen door Colombia. Het land is bloedmooi en op die manier krijg je veel meer mee. De infrastructuur is over het algemeen ook goed; prima bussen, er rijden veel, snellere mini busjes en de (hoofd-)wegen zijn er ook goed. 

Mijn reisroute door Colombia

Zoals ik al even zei, heb ik door Colombia een vrij gebruikelijke reisroute afgelegd. Ten dele ontkom je daar ook niet helemaal aan, omdat met name het Zuidoosten, ten Zuiden van Bogota, ondoordringbare jungle is. Ik denk dat je er met een lokale gids op zich wel heen kunt reizen, maar het is niet iets wat ik aanraad. De FARC is enorm afgezwakt in zowel politieke als sociale kracht, maar dit is traditioneel wél het gebied waar deze groepering zich nog op houdt. Én aanhangers heeft. Een ander voordeel van de meer gebruikelijke reisroute is dat het redelijk is ingericht op reizigers. Zonder dat het too much is. Het reist gewoon prettig Lachen. Op het kaartje hieronder zie je de complete reisroute die ik heb gedaan:

Colombia reisroute

#1 Het Zuiden van Colombia: van Ipiales tot Salento

Vanuit Ipiales ben ik meteen door gereisd naar de eerste, echte stop in Colombia: Popayán. Een stad met ruim 260.000 inwoners. Ciudad Blanca wordt het ook wel genoemd. De witte stad. Het oude centrum van Popayán is namelijk compleet opgetrokken uit wit kalksteen. Een prachtig gezicht! Persoonlijk vond ik Popayán een fijne eerste stop, na twee lange reisdagen vanuit Peru, maar het heeft voor mij geen heel noemenswaardige bezienswaardigheden. Leuk als het op je reisroute ligt Knipogen . 

Colombia Salento

Vanuit Popayán nam ik de bus richting het Noorden. Naar Salento. Een plaatsje in de koffie regio. Bij aankomst slingerde de bus door het groene, heuvelachtige landschap. Het regende flink, maar ik zag meteen dat deze omgeving heel erg de moeite waard was om te bezoeken. Salento zelf is een klein dorpje, waar het merendeel van de inwoners leeft van het verbouwen van koffiebonen of het toerisme. Het intieme centrum is heel kleurrijk en wordt helemaal omgeven door heuvels en groen. De meeste toeristen komen naar dit gebied om de Valle de Cocora te wandelen én een koffie tour te doen. Ik heb beiden gedaan en kan ze enorm aanbevelen! 

Het hostel waar ik verbleef, dat tevens een eigen koffie tour aan biedt is The Plantation House. Een double boek je hier vanaf €19. Een aanrader!

Colombia Medellin2

#2 Medellín

Vanuit Salento ben ik door gereisd naar Medellín. De stad van Pablo Escobar. Van tevoren had ik er niet veel beeld bij. Behalve het onveilige imago. Ik ben bovendien niet zo'n steden fan, dus ik verwachtte niet heel lang in Medellín te blijven. Dat liep anders Knipogen. Ik vond Medellín te gek! Het is een bruisende stad vol contrasten en geschiedenis, waar je vóelt dat de mensen vooruit willen. Ik ben er uiteindelijk 5 dagen gebleven en heb me al die dagen heel erg vermaakt. Mocht je Medellín bezoeken, kan ik je aanraden in de wijk Laureles te verblijven. Vrijwel de meeste toeristen kiezen voor El Poblado; een erg toeristisch deel van de stad. In Laureles heb je dezelfde gezelligheid, alleen zit je midden tussen de locals. Ik verbleef zelf in hotel Quinta Avenida. Probeer bij een bezoek aan Medellín zeker ook een voetbalwedstrijd mee te pakken. Ik ben totaal geen voetbalfan, maar wat héb ik genoten!

Colombia Cartagena2

#3 Het Noorden van Colombia: van Cartagena naar Palomino en Santa Marta

Na Medellín was het tijd om naar het Noorden te reizen. Naar een heel oude stad. Cartagena. Een typisch oud koloniaal uiterlijk en een licht Caribisch sfeertje. Ik vond mijn verblijf in Cartagena wat dubbel. Aan de ene kant is het een prachtige stad vol historie en kleurrijke gebouwen. Aan de andere kant vond ik het beeld búiten die oude stadsmuur totaal anders. Wat smoezelig. Straten vol met goedkope hostels om de stroom aan toeristen op te kunnen vangen. Ik maak natuurlijk zelf onderdeel uit van die stroom. Het gaf me alleen een wat triest gevoel. Zo iets prachtigs omringd door zo veel smoezeligheid. Zoiets. Cartagena is hoe dan ook het bezoeken waard.

Colombia Palomino2

Vanuit Cartagena ben ik Oostelijker gereisd met als eerste tussenstop Palomino. Ontspannen en relaxt Palomino. Een dorpje van niks, maar ow wat is het er fijn! Het was mijn eerste strandervaring in heel lange tijd. Ik heb er optimaal van genoten Lachen. Verder kun je in Palomino tuben over een watertje dat de zee uiteindelijk in loopt. Én het was mijn eerste kennismaking met The Dreamer. Een hostel. Bij mijn volgende stop in Santa Marta was nóg een vestiging van hetzelfde hostel. Als je ooit in de buurt bent, overnacht er dan. Echt. Het is één van de leukste, meest sfeervolle hostels waar ik overnacht heb. Ken je Mellrose Place nog? Die sfeer. Dat is The Dreamer. Een soort oase in de drukte. Heerlijk.

Hier vind je The Dreamer Palomino en hier The Dreamer Santa Marta. 

Colombia Ciudad Perdida

Santa Marta heb ik als uitvalsbasis gebruikt voor de hike naar de verloren stad. Ciudad Perdida. Een pittige, modderige hike, die bijna alleen maar heuvel op gaat en tegelijkertijd heel erg de moeite is. Ik heb 'm zelf in 4 dagen gelopen; bij The Dreamer kunnen ze je onder andere helpen dit te organiseren. Zorg dat je ná de hike nog lekker 1 á 2 dagen rond kunt hangen bij het zwembad Knipogen.

Colombia Tayrona3

Santa Marta is verder ook perfect voor een uitstapje naar Tayrona National Park. Bovenstaande foto herken je wellicht wel. Het is een iconische plek in Colombia. Ik heb er voor gekozen een nacht ín Tayrona zelf te overnachten. In een tentje wat daar al stond. Deels omdat de hike vanaf de ingang naar de mooie stranden in het national park nog best wel een loop is en deels ook omdat Tayrona op deze manier helemaal kon ervaren. Er zijn verschillende opties en je hoeft niet te reserveren van tevoren. Ik zou aanraden halverwege te kiezen voor een verblijfplaats, bij Arrecifes. Het is hier een stuk rustiger dan aan het einde, bij het populaire Cabo San Juan (waar bovenstaande foto is genomen). 

Na dit alles ben ik verder gereisd naar Trinidad & Tobago. Een totaal andere bestemming. De reisroute die ik heb gevolgd duurde ruim 3 weken en ik zou 'm zó opnieuw doen! Ik ben intens genoten van Colombia. Wil je weten wat een 3 weken reizen door Colombia kost? Ik heb een kostenoverzicht van Colombia gemaakt. Tot slot en nogmaals; ik heb Colombia als heel veilig ervaren. Je kunt er prima op eigen houtje rondreizen en uiteraard kun je ook kiezen voor een georganiseerde rondreis. Het is maar waar jij je goed bij voelt. Bezoek Colombia in elk geval, je zult er geen spijt van krijgen!

Ben jij al eens naar Colombia geweest of zou je er graag heen reizen?

@Colombia @Zuid-Amerika #colombia #zuid-amerika #reisroute #reistips #medellín #santa marta #Ciudad Perdida #salento

18 reacties

 • Zoey

  24 oktober 2019 om 12:21

  Hi!
  Ik wil begin 2020 ook zelf naar Colombia om daar rond te reizen! Ik vroeg me af hoe je gereisd hebt tussen al deze plekken? Gaat overal een bus tussen en neem je die 's nachts of overdag? En hoe veel dagen raad je anderen aan om minstens te besteden op elke plek? Zelf heb ik zo'n 3,5e week de tijd om deze route af te leggen en weer te eindigen in Bogotá en ik vroeg me af of je denkt dat dat genoeg is.

  Alvast bedankt!

  Beantwoorden

 • Сontractorpleag

  08 januari 2020 om 16:34

  When considering Inside renovators New York or General construction New york city, experienced experts and also effective building materials are liked.

  But our experts are actually being spoken to not merely for these causes. With each customer of the business our company construct the absolute most having faith in relationships, due to the adhering to attributes:

  Initial budgeting as well as miscalculation of the cost of mending an apartment;
  Sending regular documents on the improvement of repair;
  Inside redesigns, General development-- companies that are supplied by a lot of companies in Manhattan. However our business stays the market forerunner for several years. On our account, a big amount of examples of cooperation along with both people as well as legal entities. [url=https://grandeurhillsgroup.com/]General contractor ny[/url];
  Reviewing the amount of intended costs of property components;

  The manufacture of decorative elements as well as home furniture for an personal layout that can easily enhance any type of area.

  Beantwoorden

 • kittyShero

  10 januari 2020 om 12:32

  Absolutely NEW update of captchas regignizing package "XEvil 4.0":
  captchas breaking of Google (ReCaptcha-2 and ReCaptcha-3), Facebook, BitFinex, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
  and more than 12000 another categories of captchas,
  with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
  You can use XEvil 4.0 with any most popular SEO/SMM programms: iMacros, XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

  Interested? There are a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.

  Free XEvil Demo available.

  Good luck ;)


  http://XEvil.net/

  Beantwoorden

 • RichardVex

  19 januari 2020 om 08:51

  Наша сервисная служба транспортировки образована с намерением, чтоб нашим покупателям было практично. У нас компании ОАО ЛЮДМИЛ Ярославль имеется собственный автопарк так же штат рассыльных. Мы всегда готовы привезти продукт вам в удобное время. Для этой цели необходимо только-то выберите такую сервисную услугу. В этом случае ваш продукт будет доставлен наиболее точно и быстро. Вы можете рассчитывать на превосходное качество печати, своевременное сопровождение и индивидуальное решение.
  [url=https://paketos.ru/catalog/pakety-iz-polietilena-vysokogo-davleniya-pvd/]пакет полиэтиленовый опт[/url]


  На протяжении более 10 лет знаменитой международной компаии ОДО АРТУР Махачкала направляет предприятиям в многообразных направлениях индустрии находить идеальные решения для пакетирования своей косметической продукции. Специализированное предприятие ценит промышленные нововведения, ориентацию на клиента и стремление к стабильному модернизации. Громадный ассортиментный набор изделий (вакуумные пакеты ), позволят удовлетворить желания самых строгих производственных партнеров. Доставка товаров осуществляется в любой регион рф.

  Beantwoorden

 • JosephHunny

  26 januari 2020 om 23:08

  Официальный сайт PlayAmo Casino - https://playamo.pro/

  Beantwoorden

 • GamerJat

  29 januari 2020 om 18:18

  Cоngratulations!
  You cаn claim $1,600 FREE if yоu win: http://epulfaker.tk/?u=41nkd08&o=8dbpkzp <== Personal Link

  Beantwoorden

 • Diandamuh

  05 februari 2020 om 21:42

  loans for bad credit in az
  [url=http://loans4uonline24.com/]chicago lenders [/url]
  online loans missouri
  <a href="http://loans4uonline24.com/">how do personal loans work </a>
  day payday loan

  Beantwoorden

 • DeborahDal

  27 maart 2020 om 14:10

  <a href="http://finland-kasino.com/">eurocasino</a>

  [url=http://deutschcasinospielen.com/]winner casino[/url]

  <a href="http://doubleucasinos.com/">casino games</a>

  Beantwoorden

 • KurierdoRumuniijam

  15 april 2020 om 22:58

  W dzisiejszych czasach Obecnie handel sprzedaż transakcja zakupowa Jest czynnością prostszą łatwiejszą sprawniejszą dostępniejszą niż kiedykolwiek wcześniej w dobie bez internetu. Możliwość Sposobność prowadzenia handlu sprzedaży sklepu przez internet otwiera poszerza horyzonty granice i pozwala na wykonywanie zagranicznych transakcji sprzedaży zagranicznej działań na światową skalę. Przesyłki do Rumunii Paczki kurierskie do Rumunii Przesyłanie zakupionych przedmiotów do Rumunii to kolejny krok stopień szczebel w rozwoju modernizacji ulepszaniu sklepu internetowego handlu internetowego. Dzięki nam Z naszą pomocą Dzięki naszemu wsparciu Z naszymi możliwościami możesz z łatwością łatwo i szybko bez trudu bez kłopotu wprowadzić takie przesyłki do swojej oferty sklepu internetowego handlu internetowego. Zobacz Spójrz Patrz jakie to proste łatwe szybkie
  Przesyłki do Rumunii Paczki do Rumunii Kurier do Rumunii Przesyłki kurierskie do Rumunii Nadawanie paczek kurierskich do Rumunii

  [url=https://paczkidorumunii.wordpress.com/
  Paczki do Rumunii[/url] umacnia ulepsza usprawnia prowadzenie sklepu internetowego handlu internetowego. Oferujemy Proponujemy kompleksową najlepszą ogólnie dostępną pomoc w prowadzeniu sklepu internetowego z paczkami do Rumunii sprzedaży towaru ze sklepu internetowego do Rumunii. Dzięki szerokiej wiedzy i ogromnemu doświadczeniu dużym zasobom wiedzy i doświadczeniu każdego dnia na co dzień w codziennych obowiązkach możemy potrafimy pomagać wspierać każdego, kto zdecyduje się podejmie dobrą decyzję i postawi na paczki kurierskie do Rumunii przesyłki kurierskie do Rumunii.

  Nasza frima Nasza działalność pomaga w odbieraniu paczek odbiorze przesyłek odbieraniu nadań kurierskich, przyjmowaniu zwrotów obsłudze zwrotów przyjęciu zwróconych przesyłek kurierskich, oraz a także a dodatkowo a ponadto odbieramy przyjmujemy zapłatę opłatę w rumuńskich lejach rumuńskiej walucie rumuńskich stawkach walucie obowiązującej w Rumunii. Dzięki nam Z naszą pomocą w łatwy i szybki sposób pokierujesz swoim biznesem internetowym poprowadzisz swój sklep w sieci i rozwiniesz poszerzysz swoją działalność ofertę na światową międzynarodową skalę.

  Zaufaj najlepszy i pozwól daj sobie pomóc. Udowodnimy Pokażemy Ci, że przesył nadawanie wysyłanie sprzedawanie paczek towarów poza granice za granicę poza Polskę może być może okazać się łatwiejsze prostsze szybsze sprawniejsze niż to prowadzone w kraju dostępne w Polsce działające na terenie naszego Państwa Jesteśmy po to działamy po to Zostaliśmy stworzeni po to aby każdego dnia na co dzień pomagać takim firmom tego typu firmom jak Twoja. Nie szukaj niesprawdzonych kurierów Nie marnuj czasu na przeglądanie internetu w poszukiwaniu innych nie trać cennych godzin na znalezienie odpowiedniego kuriera wybierz zaufaj tym, na których możesz polegać.

  Beantwoorden

 • Keepvid447b

  29 april 2020 om 00:15

  Hello there, I would like to introduce some easy to use online toos which might help, thanks!
  The Best [url=https://youtufab.com]YouTube to mp4 converter[/url]
  The Best [url=https://keepvid.ch/en3/]YouTube to mp3[/url] online for free.
  [url=https://flvto.ch/it]youtube converter[/url]
  [url=https://ytmp3.ch/tr]YouTube MP3[/url]
  [url=https://fabpdf.com/ja/jpg-to-pdf]JPG PDF 変換[/url]
  Best[url=https://youtubetomp3.tools/]youtubetomp3[/url] online tools for APAC visitors.
  [url=https://anydvd.cc/]anydvd[/url] crack version and reviews.
  Support all web browsers to Download YouTube to MP3 & MP4

  Beantwoorden

 • AndrewGed

  02 mei 2020 om 20:00

  Alarming personality of expression. Look after it up!

  Beantwoorden

 • wrork

  06 mei 2020 om 12:02

  https://profitquery.com/share/?url=https://pharmaciends.com/acheter-zyban-sr-en-ligne/

  Cranberry Juice may also help prevent kidney and bladder infections.

  In Shashtikshali-Pindsweda, cloth-packets containing rice and Bala (Sida cordifolia), cooked in milk, are gently rubbed over the affected muscles.

  https://wikicorp.org/index.php?title=User:Shela101308

  HeadOn is a new headache relief product that is applied directly to the forehead to relieve pain due to headaches.

  https://www.mybetbbs.com/home.php?mod=space&uid=124389&do=profile&from=space

  From the latest in LED lighting technology to energy saving wiring techniques and practices, Artane Electric leads the way in reducing our carbon footprint in the workplace.

  fktrpr94f
  That means it takes between a day and a half to three days for HALF of the ingested drug to be removed from the body.

  http://clitaddict.com/go.php?u=https://shipdonkey.com/forums/users/taylorb33661/

  Moreover, they can have other mental and physical symptoms such as fatigue, memory loss, feeling of hopelessness, body aches, headaches, and thoughts of suicide.

  http://bo177.com/home.php?mod=space&uid=220272&do=profile&from=space

  Other SLS-free shampoos leave my hair tangled and difficult to manage.

  Beantwoorden

 • Keepvid144q

  11 mei 2020 om 19:47

  Hello folks, I would like to introduce some handy online toos which might help, thanks!
  The Best [url=https://youtufab.com]YouTube to mp3 converter[/url]
  The Best [url=https://keepvid.ch/en4/]YouTube to mp3[/url] online for free.
  [url=https://flvto.ch/it]youtube converter[/url]
  [url=https://ytmp3.ch/tr]YouTube MP3[/url]
  [url=https://fabpdf.com/ja/jpg-to-pdf]JPG PDF 変換[/url]
  Best[url=https://youtubetomp3.tools/]youtubetomp3[/url] online tools for APAC visitors.
  [url=https://anydvd.cc/]anydvd[/url] crack version and reviews.
  Support all web browsers to Download YouTube to MP3 & MP4

  Beantwoorden

 • RebeccaDiuth

  26 mei 2020 om 18:32

  You are my heart: http://clickfrm.com/yG5A

  Beantwoorden

 • Keepvid441u

  30 mei 2020 om 08:39

  Hi folks, I would like to introduce some handy online toos which might help, thanks!
  The Best [url=https://keepvid.ch/en5/YouTube-video-downloader]YouTube video downloader[/url] online for free.
  [url=https://flvto.ch/it/]youtube converter[/url]
  [url=https://ytmp3.ch/id/]YouTube MP3[/url]
  [url=https://fabpdf.com/en/]PDF converter[/url] online.
  Best[url=https://youtubetomp3.tools/]youtubetomp3[/url] online tools for APAC visitors.
  [url=https://anydvd.cc/]anydvd[/url] crack version and reviews.
  Support all web browsers to Download YouTube to MP3 & MP4.

  Beantwoorden

 • Youtubetomp3j5872

  18 juni 2020 om 15:15

  Hello friends, just came across this amazing site and would like to share some useful website resource which might be help, thanks!
  The online [url=https://keepvid.ch/en5/youtube-to-mp4]YouTube to mp4[/url] support all web browsers to Download YouTube to MP3 & MP4.
  [url=https://y2mate.ch/en1/]y2mate[/url] website.
  Best online [url=https://flvto.ch/]YouTube converter[/url] website.
  [url=https://listentoyoutube.ch/it1/]youtube mp3[/url].Miglior YouTube libero per MP3/MP4 Strumento scarico
  Top ten [url=https://topten.ai/image-upscalers-review/]image upscaler[/url] review.
  Best [url=https://keepvid.best/en1/]youtube video downloader[/url] of 2020.
  Best [url=https://redfox.works/]redfox[/url] review site.

  Beantwoorden

 • YoutubedownloaderHoofe

  19 juni 2020 om 02:01

  Hello, just would like to share some useful information and websites, hope that will be helpful. Thanks!
  The Best [url=https://topten.ai/video-enhancer-review/]Video Enhancer [/url] Software reviews 2020.
  The Best free online [url=https://keepvid.ch/en5/]Keepvid[/url] tools.
  New [url=https://flvto.ch/pt/]youtube mp3[/url] website.
  Best [url=https://listentoyoutube.ch/id1/youtube-to-mp3]yt[/url] to mp3 in Indonesia.
  New [url=https://ytmp3.ch/id/YouTube-to-mp3]YouTube to mp3[/url] website

  Beantwoorden

 • RobertAmago

  04 augustus 2020 om 17:08

  [url=http://prostitutkilov.xyz]юные сучки бляди[/url] , размещенные на нашем ресурсе, настолько прекрасны, что выбор будет сделать совсем не просто, но выбрав самую развратную красотку-путану, она воплотит в реальность самые смелые сексуальные фантазии.

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.