De meest relaxte en eigen bestemming in de Cariben

Reismeisje 24 januari 2018

Tobago 12

De Cariben. Niet per se een regio waar ik jaren geleden dacht iets mee te gaan hebben. Zon, zee, strand was het beeld dat ik er bij had. En laat ik nu net geen strandmeisje zijn Knipogen. Tot onze wereldreis. Het eerste deel reisden we over land door Zuid-Amerika. Vanuit Colombia wilden we verder reizen naar Guyana. Er was echter een probleem; Venezuela ligt tussen beide landen in. Een land wat me prachtig en rauw lijkt, maar wat al jaren op de rand van faillissement balanceert. Economische en maatschappelijke instabiliteit zijn het gevolg, waardoor het op dat moment echt niet veilig was om door Venezuela te reizen. We besloten voor 1x te vliegen en boekten een vlucht van Colombia naar Georgetown, de hoofdstad van Guyana. Met een tussenstop op...Trinidad & Tobago! Kostte niets extra's, dus we besloten er een week te blijven. Een eerste echte kennismaking met de Cariben. 

Tobago 13

Tobago, het echte Caribische leven. Trinidad & Tobago. Een onafhankelijk republiek voor de kust van Venezuela. Bestaande uit verschillende eilanden, waarvan het hoofdeiland Trinidad het grootste is. En het meest bekende. Ik had er geen beeld bij. Behalve wuivende palmbomen en azuurblauw water. Trinidad bleek druk en een tikkeltje unheimisch aan te voelen, dus we besloten een korte binnenlandse vlucht te pakken naar Tobago; een van de kleinere eilanden. De beste keus ever. Bij aankomst was de sfeer meteen heel anders. Rauwer en toch gastvrijer. Authentieker. En ontzettend relaxt. Niemand maakt zich er druk. Horloges dragen de locals niet, want tijd bestaat niet. Je wordt wakker als de zon op komt, eet als je trek hebt en rust uit als je moe bent. Als calvinistische Nederlanders kunnen we hier nog wel eens wat van vinden, maar wees eerlijk; klinkt als een zalig dagritme toch Knipogen? Het staat voor hoe de locals op Tobago al eeuwen leven. Ontspannen, relaxt en volgens hun traditionele waarden. Want die waarden zijn voor de mensen op Tobago belangrijk. Een anker. Hun basis. Je vindt er een sterk collectivistische cultuur, gericht op familie en de gemeenschap. Het is niet ongewoon dat gezinnen samengesteld zijn. 5 kinderen van 4 vaders. En dat gaat in perfecte harmonie. Iedereen zorgt voor elkaar, deelt en leeft samen. Prachtig om te ervaren.

Tobago 14

Naast de superfijne sfeer en eigen cultuur, bleek Tobago ook een fantastisch mooi eiland te zijn. Het strand bij Pigeon Point is zonder twijfel een van de mooiste strandjes die ik ooit heb gezien. Het water is er adembenemend helder blauw, het zand zacht en fijntjes en je kunt er het allerlekkerste vers bereide kokos-rum ijs krijgen wat je je voor kunt stellen Lachen. De binnenlanden van Tobago zijn weelderig groen. Heuvelig bij vlagen zelfs. Je waant je er in de jungle. Voor $45 per dag huur je een auto en kun je dwars door die groene pracht rijden. Om nog maar niet spreken over het heerlijke, verse eten wat je op de meest afgelegen plekken vindt. The Seahorse Inn is zo'n fantastische plek. Een klein hotelletje met bijbehorend restaurant, waar eigenaar Nic de lekkerste lokale gerechten bereidt. Het uitzicht over de zee bij Black Rock maakt het helemaal af. 

Ik denk dat het wel duidelijk is. Tobago heeft mijn beeld van de Cariben veranderd. Verrijkt. Meer genuanceerd gemaakt. Ja, je vindt er die wuivende palmbomen en dat azuurblauwe water. Moeiteloos. Maar de Cariben hebben zo veel meer te bieden dan dat alleen. En Tobago al helemaal. Als je op zoek bent naar een relaxte, authentieke en verrassende bestemming in het Caribisch gebied, kan ik je Tobago zeker aanraden. Ik ben benieuwd of het je aanspreekt?

@Trinidad en Tobago @Caribisch gebied #Cariben #trinidad #Tobago #reistips #reizen

1 reactie

 • Dominique || dominiquetravels.com

  24 januari 2018 om 18:57

  Ja!! Ik lees je blog lang genoeg om te raden welke bestemming je zou noemen als favoriet in Cariben! :-) Dankzij jullie heb ik Tobago in het vizier en staat het op mijn lijstje!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Dominique || dominiquetravels.com

   25 januari 2018 om 07:49

   Wat leuk Dominique :-)!

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.