Een reis door Colombia in foto's

Reismeisje 12 juli 2017

Ahhhhh. Colombia! Als je regelmatig een kijkje op Reismeisje neemt, weet je vast wel dat Colombia mijn favoriete bestemming is. Toen we er afgelopen jaar tijdens onze wereldreis door heen reisden, wilde ik er eigenlijk niet meer weg Knipogen. De supervriendelijke mensen, groene jungle, ruige bergen, prachtige stranden en gave monster-steden maken Colombia tot een heel divers land waar je gewoon niet snel genoeg van krijgt. Hoewel we er uiteindelijk best een tijdje zijn gebleven, zou ik zo nog een keertje naar Colombia willen. Woorden zeggen veel, maar beelden vaak nog meer! Vandaag neem je dan ook mee naar Colombia in foto's. Ik ben benieuwd wat je er van vindt.

 Colombia Tayrona

Misschien wel een van de meest bekende plaatjes van Colombia; het uitzicht op een van de mooiste stranden in national park Tayrona. Je moet er ongeveer 5 kwartier voor lopen vanaf de ingang van het park, maar dan heb je ook wat Knipogen. Zeker de moeite van het bezoeken waard! Ik zou ook zeker minimaal 1 nacht op een van de campings in Tayrona slapen; daar kun je gewoon op de bonnefooi aankomen.

Colombia Perdida

Ciudad Perdida, oftewel de verloren stad. Die zie je nu net niet op deze foto Knipogen, maar dit is wel het uitzichtpunt waar je heen loopt. Het ligt een beetje aan wat je fijn vindt, maar in principe kun je in 3 dagen tijd naar de verloren stad lopen; oude opgravingen van een heel oude beschaving in het Noorden van Colombia. De hike is best pittig en onderweg slaap je in heel basis bedden, maar ow zo de moeite waard!

Colombia Perdida 2

En dit is een deel van die verloren stad. Mooi toch?!

Colombia Cartagena

Een van de meest toeristische plekken in Colombia; het oude, koloniale Cartagena. En met reden, want het is een prachtige stad waar je je echt eeuwen terug in de de tijd waant. Er hangt een heerlijk, Caribisch sfeertje en je vindt er veel backpack faciliteiten. Het is er wel erg toeristisch met ik zeggen, maar ik zou het zeker niet over slaan als je door Colombia reist!

Colombia Medellin

Een van de allerleukste momenten van onze hele wereldreis. Dat is ook wel aan onze gezichten te zien Knipogen. In Medellin moest een van de lokale voetbalclubs tegen Cali spelen. Dat leek ons nou een leuk moment om op een andere manier iets van de Colombiaanse cultuur mee te krijgen en dus gingen we naar het stadion. Kaartje, shirtje van de lokale voetbalclub en gaan met die banaan. Geloof me, het was echt 2x 45 minuten een groot feest! Superleuk om mee te maken.

Colombia Medellin 2

Een andere kant van Medellin. De eigen gecreëerde gevangenis van Pablo Escobar. Medellin was natuurlijk zijn stad en tot op de dag van vandaag merk je dat. Niet alleen omdat er allerlei tourtjes worden georganiseerd waarmee je allerlei plekken bezoekt uit de tijd van Escobar, maar ook omdat hij simpelweg nog een rol speelt in het leven van de locals. Hij is voor velen nog steeds een soort held, zeker voor de mensen die in de sloppenwijken van Medellin wonen. Intrigerend verhaal blijft dat...

Colombia koffieregio

In het Zuiden van Colombia ligt de zogeheten koffieregio. Een groene, lush regio waar ze een van de lekkerste koffieboon soorten ter wereld verbouwen. Ik vond dit een supermooie regio in Colombia en zou zeker aanraden daar een paar dagen te blijven. Kies dan het dorpje Salento als uitvalsbasis; een prachtig gelegen dorpje met een kleurrijk, authentiek centrum. Vanuit Salento kun je tourtjes doen naar de koffieplantages en naar Valle de Cocora; waar je hierboven een foto van ziet. In deze vallei kun je een te gekke dag hike maken, die je langs mooie uitzichtpunten leidt en door een soort 'bos' van inheemse bomen. Zeker de moeite!

Colombia Popayan

Deze prachtige meiden zagen we in Popayan; een stad in het Zuiden van Colombia. Ansich vond ik Popayan eigenlijk niet zo de moeite Knipogen, maar het gaat me meer om de cultuur. Er wonen namelijk nog steeds veel authentieke stammen en volken in Colombia, die je met relatief weinig moeite op kunt zoeken. Misschien denk je er niet 1-2-3 aan bij Colombia, maar neem even de moeite om je hier goed in te verdiepen. Het zal je reis door Colombia verrijken.

Colombia Palomino

Ha! Dit doet wat denken aan Azië he? In het Noorden van Colombia ligt het kleine dorpje Palomino. Eigenlijk is er vrij weinig te doen, maar ik vond het er toch heel relaxt. Je kunt er 1.5 uur tuben, waarbij je van een zoet watertje naar de zee toe drijft. Wat het echter vooral heel erg relaxt maakte was het hostel in Palomino; The Dreamers. Echt. GA-ER-HEEN. Mijn favoriete hostel ever. Wat een relaxte sfeer, fijne kamers, lekker zwembadje, lounge muziekje, goed eten en verder alles wat je je als backpacker maar wensen kunt. Echt de bom!

Colombia kust

En een fijn plaatje om mee te eindigen; zonsondergang aan de kust in Colombia. Er zijn nog zo veel plekken waar we niet naar toe zijn gereisd, omdat we verder gingen richting Trinidad & Tobago, maar wat een heerlijk land is Colombia. Echt een hele dikke aanrader! Ik ben benieuwd of Colombia jou aanspreekt? Of misschien ben je er al wel eens geweest?

@Colombia @Zuid-Amerika #colombia #zuid-amerika #reizen #backpacken #reisfotografie

7 reacties

 • Stefanie

  12 juli 2017 om 08:53

  Helemaaaaaaal mee eens!!!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Stefanie

   12 juli 2017 om 09:16

   :-) :-)

 • Janneke

  12 juli 2017 om 10:00

  Ik vertrek vrijdag voor 4 weken. Ik ga alleen reizen en heb een globale planning van:
  Bogota 2gn- Salento 2dgn -Medellin (+ Guatape)4dgn- Santa Marta 1dg-Minca 1dag- Santa Marta 1dg- Ciudad Perdida 5dgn- Santa Marta 1 dg-Tyrona park 2dgn, Taganga 1dg- Cartegena 2,5 dg- vertrek met boot voor 5 dagen naar San Blas eilanden 5dgn- Panama Stad 1,5 dg

  Wat ik uit jouw verhaal begrijp is dat ciudad perdida ook in 3 dagen kan. Mijn planning is flexibel Muv Bogota, San Blas en Panama. Heb je nog tips...dingen die ik niet zou moeten skippen? Of dagen die ik zou moeten aanpassen?
  Erg veel zin in. Oja nog belangrijk. Wat zijn de gemiddelde leeftijden die ik ga tegenkomen? Ben nl. 30+ :)
  Ik hoor het graag. Thanks!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Janneke

   12 juli 2017 om 11:30

   Hey Janneke. Klinkt als een te gekke reis :-). In 4 weken kun je een heel groot deel van Colombia zien. Slaap in Santa Marta echt bij Dreamers; zelfde eigenaar als Dreamers in Palomino, waar ik over schrijf. Ciudad Perdida hebben wij inderdaad in 3 lange dagen gedaan. Prima te doen en zou ik zeker niet over slaan! Je kunt dit vanuit Santa Marta regelen, maar check het wel even van tevoren bij bureautjes (of via Dreamers). Eigenlijk heb ik verder geen opmerkingen op je schema. Nice! In Colombia vind je niet de jongste reizigers, die je vooral in Zuidoost Azië tegen komt. Ik zou zeggen gemiddeld zo 25-30 jaar, Heel veel plezier!

  • Willemijn | endlessfreedom.nl Janneke

   12 juli 2017 om 12:24

   Leuk Janneke! Ik vertrek dinsdag en 'hobbel' voor een groot gedeelte achter je aan vermoed ik ;) maar wie weet komen we elkaar nog ergens tegen! Ik wens je in ieder geval een fantastische reis toe :-)

   • Janneke Willemijn | endlessfreedom.nl

    12 juli 2017 om 13:02

    Ah Willemijn leuk! Wellicht tot dan! Wat heb je een mooie website trouwens! Mocht ik je spotten (want weet door je website hoe je eruit ziet) spreek ik je zeker even aan gezellig!

    • Reismeisjenl Janneke

     12 juli 2017 om 15:22

     Veel plezier dames!!

     • Janneke Reismeisjenl

      12 juli 2017 om 15:34

      Thanks!!! en nog bedankt voor de bevestiging op mijn route trouwens!

  • Nena Janneke

   09 januari 2018 om 18:41

   Hoi Janneke, hoe was je reis? En hoe was San Blas? Ik twijfel vanuit Colombia naar San Blas en of ik dan terug moet via Colombia of Panama. Heb je advies?

 • Dominique || dominiquetravels.com

  12 juli 2017 om 20:30

  Ja ik wil! :-) Colombia staat al op mijn lijstje vanaf de tijd dat je er eigenlijk nog niet echt heen kon... Ik vraag me echt af waarom ik er nog niet geweest ben!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Dominique || dominiquetravels.com

   12 juli 2017 om 22:33

   Ik zeg: gaan :-). Echt een te gek land!!

 • Laurie

  17 juli 2017 om 07:38

  Yes. Wij gaan half augustus naar Colombia. Super veel zin in!

  Beantwoorden

 • Viviën

  10 september 2017 om 14:29

  Prachtige website dit!! Ik heb met veel plezier de verhalen over Colombia gelezen. In 2013 ben ik 'per ongeluk' een week in Bogota beland en sindsdien heb ik altijd al meer willen zien. Dus in februari-maart ga ik er 6-8 weken heen. Medellin, Cartagena, hike ciudad de perdida, hiken in Cocuy national park en/of los Nevados, Tatacoa woestijn, het koffie gebied, etc= al grote plannen. Ik had nog een paar praktische vragen waar jij misschien het antwoord op weet:
  - zijn er gebieden waar je als vrouw beter niet alleen kan reizen?
  - moet je van tevoren alles al boeken en precies plannen? Hoe had jij dat gedaan? Bijvoorbeeld mbt vluchten, bussen, hostels en tours/hikes. Hebben ze in de leuke hostels (bv de Dreamers die jij noemde) altijd nog wel plek?

  Beantwoorden

  • Pien Viviën

   03 december 2017 om 20:10

   Ben ook benieuwd naar de vragen van Viviën!

 • Manuel

  22 januari 2018 om 18:44

  Hallo
  Boek je beter voor je vertrek waar je gaat overnachten en eventueel binnenlandse vluchten of ter plaatse?

  Beantwoorden

 • Eveline

  22 december 2018 om 23:25

  Hoi! Ik ben mij aan het oriënteren voor Colombia, maar ben erg benieuwd of het als vrouw alleen veilig is om te reizen? Groetjes, Eveline

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.