Tuben aan de Colombiaanse kust

Reismeisje 01 september 2016

Palomino Colombia

Bij tuben denk ik toch snel aan Zuidoost Azië. Laos. In zo’n grote rubberen band de chocoladebruine rivier af dobberen met een biertje in je hand. Vakantie met hoofdletters! Tijdens onze wereldreis heb ik echter een nóg leukere tubing plek gevonden en wel in Colombia of all places Tong uitsteken. In het uiterste Noorden van dit te gekke land vind je het tiny plaatsje Palomino. Je vindt er letterlijk helemaal niets, behalve een fijn strand, wuivende palmbomen, een handjevol accommodaties, de heerlijkste piňa colada’s en een rivier die je in 2.5 uur al dobberend in je bandje naar zee brengt. Vandaag neem ik je mee naar deze heerlijke plek!

Hoe kom je in Palomino? Palomino ligt aan de Caribische kust, op ongeveer 1.5 uur rijden vanaf Santa Marta. Er gaan meerdere bussen per uur naar Palomino, maar dan wordt je wel aan de grote weg af gezet. Blijf daar niet hangen, want het échte Palomino ligt een paar kilometer richting de zee. Vanaf de grote weg kun je een motortaxi nemen voor rond €0.80 per persoon. Die zet je bij de kust af. Hoewel het strand van Palomino wat mij betreft niet het allermooiste ever is, maakt de gehele setting het plaatje wel af. Rijen met wuivende palmbomen, hutjes met rieten daken, surfdudes en een super laid back sfeertje. Klinkt heerlijk toch?

Accommodatietip in Palomino. Er zijn verschillende accommodaties in Palomino, waarvan het merendeel bestaat uit campings. Dan moet je echter wel je eigen tent bij je hebben, want wat ik er verder heb zien staan was niet al te best Roepen. Zelf hebben we voor een eenvoudige kamer gekozen bij Playa de las Marias, direct aan het strand gelegen. In eerste instantie ziet deze accommodatie er met z’n prachtige tropische tuin en vrijstaande cabaňa’s niet bepaald budget uit, maar ze hebben kamers in alle formaten en prijzen. Kies een kamer dichtbij het restaurant en je hebt een simpele maar schone en budgetvriendelijke slaapplek te pakken! En ’s ochtends bij het ontbijt kijk je uit op zee. Heerlijk!

Palomino Colombia 2

Tuben en what else? Verwacht in Palomino geen vermaak. Behalve de jongleurs en vrije muzikanten Lachen. Er is vrijwel geen wifi signaal, je vindt er geen leuke winkeltjes en tourtjes kun je er eigenlijk ook niet doen. Je komt naar Palomino om te relaxen en het tempo uit je reis te halen. Gewoon achterover en genieten maar! Wat mij betreft is een dag of 2-3 voor Palomino wel genoeg. Dan heb je voldoende tijd om te relaxen én te gaan tuben! Want dat is dus één van de weinige dingen die je er wèl kunt doen. De motortaxi’s en tubes vind je achter Hostel Dreamer. Voor rond €7.50 per persoon heb je een lift met de motortaxi naar de plek van waar je nog zo’n 20 minuutjes moet lopen voor je bij de rivier komt. En daar plons je in het water. Vergeet niet je goed in te smeren van te voren en neem een pet mee, want de zon kan er echt moordend branden. Ow en een koud biertje is ook wel fijn Knipogen. Het tochtje duurt ongeveer 2.5 uur en gaat best behoorlijk langzaam, maar je komt door een mooi landschap dat je van weelderige jungle in ruwe zee vegetatie ziet veranderen. Echt een aanrader in Palomino!

Kortom, we hebben een paar heerlijke dagen in dit mini stadje aan de Caribische kust gehad. Heb je al eens getubed en zo ja waar?

@Colombia @Zuid-Amerika #colombia #wereldreis #reistips #RTW

4 reacties

 • Dominique || dominiquetravels.com

  01 september 2016 om 19:53

  Dit ziet er wel veel beter uit dan mijn tube ervaring in Vang Vieng, Laos. Dat werd 's nachts echt een zooitje! Ik ben eigenlijk blij - zeker voor de lokale bevolking - dat het vrijwel helemaal gesloten is daar. In Colombia ziet het er iets relaxter en dus meer naar mijn smaak uit! :)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Dominique || dominiquetravels.com

   02 september 2016 om 08:21

   Ja he. Dat is inderdaad voor de locals niet een heel fijn gebeuren...Hier kan ik 't in elk geval aanraden! Midden in de natuur.

 • Jeroen

  01 september 2016 om 22:29

  Zo dat ziet er even lekker uit! Deze gaat op de lijst voor Colombia!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Jeroen

   02 september 2016 om 08:22

   Goed zo :-). Zeker doen, leuke plek!

 • Paul

  02 september 2016 om 09:50

  Hoi Reismeisje,

  Ik ben in Vang Vieng gaan tuben. Leuk voor zatte jongeren als ze het overleven, maar een stuk minder leuk voor de bevolking. 100 afleveringen Friends of The Simpsons kijken, kun je daar beter doen ;).

  Echter in San Cipriano (Colombia), op zo'n anderhalf uur rijden van Calí, kun je ook tuben. Vanuit San Cipriano wordt je eerst over de enkelbaans spoorweg weggebracht door een van de vele 'taxi's'. Motoren met daar omheen een platform gebouwd, worden met het achterwiel op de rails gezet. Vervolgens scheurt de coureur vakkundig met een snelheid van zo'n 70 km/u richting het volgende dorpje waar het startpunt zich bevindt.

  Daar aangekomen kun je terug tuben naar een dorpje om een heerlijke vis van de grill te nemen.

  Qua omgeving is het rustig en mooi. De bevolking is vriendelijk en willen je maar al te graag op hun taxi meenemen.

  Een echte aanrader dus! Ben je daar ook geweest?

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Paul

   02 september 2016 om 16:52

   Wat een toptip Paul, dank!! Nee, ik ben daar helaas niet geweest, maar ga zeker nog eens terug dus deze gaat op de lijst!

   • Paul Reismeisjenl

    16 september 2016 om 21:55

    Mocht je mijn reisverslag van Colombia eens willen lezen: http://www.theglobetrotters.nl/2014/03/

    Misschien staan er wel meer leuke tips op voor je volgende reis naar Colombia. Ook van andere landen staan er verslagen op. De website moet wel weer ge-update worden ;)

 • Jessica

  22 oktober 2017 om 00:15

  Haay!
  Hoe heb je het met de spullen gedaan? Kon je die ergens achterlaten?

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.