Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Suriname

De temperatuur in Suriname is heel stabiel; het is er vrijwel altijd rond 30 graden Celsius en de luchtvochtigheid is er hoog. De beste reistijd is echter van februari tot en met half april en van half augustus tot en met half november, omdat dit de droge tijd is.

Suriname

Reisadvies

Suriname is veilig om in en door heen te reizen. In de (grotere) steden komt wel relatief veel criminaliteit voor, dus daar is het verstandig extra waakzaam te zijn. 

Bekijk het reisadvies voor Suriname

Visa zaken

Als Nederlander heb je een toeristenkaart nodig om Suriname in te mogen reizen. Met ingang van halverwege 2016 bedragen de kosten voor een dergelijke kaart €30 per persoon. Je kunt een toeristenkaart on arrival op het vliegveld van Paramaribo of bij het consulaat in Paramaribo kopen en het document is 3 maanden geldig. 

Inentingen

Voor Suriname is alleen een vaccinatie tegen gele koorts verplicht, mits je in de 7 dagen voor je Suriname binnen reist in een land bent geweest waar gele koorts voor komt. Verder worden, ongeacht verblijfsduur, vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A aangeraden. Tot slot komt in het Zuiden van Suriname malaria voor. Er wordt aangeraden malariatabletten te slikken als je het Zuiden gaat bezoeken en/of goede anti-malaria maatregelen te nemen. 

Regel hier je vaccinaties voor Suriname

Feestdagen & festivals

1 januari Nieuwjaarsdag
17 januari Wereldreligiedag
8 februari Chinees Nieuwjaar
25 februari Dag van de Revolutie
23 maart Holi
1 mei Dag van de arbeid
5 juni Prawas Din
1 juli Keti-Koti
6-8 juli Suikerfeest
9 augustus Nationale dag der Inheemsen
18 augustus Krishna Janamashtmi
20 oktober Chinese immigratie
30 oktober Divali
25 november Onafhankelijkheisdag
5 december Sinterklaas
25 en 26 december Kerstmis

Vliegtickets

Vanaf Amsterdam Schiphol kun je rechtstreeks vliegen op Paramaribo. De vliegtuig bedraagt dan ongeveer 9.5 uur. Een retour ticket boek je vanaf €525 per persoon.

De beste vliegtickets naar Paramaribo vergelijk je hier

Dagbudget

Reizen door Suriname hoeft niet heel duur te zijn. Het is geen heel goedkoop land, maar ook zeker niet het duurste in Zuid-Amerika. Onderstaand vind je een reëel dagbudget. 

Backpacker €35-45
Backpacker+ €€ €45-55

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.