Mijn mooiste reisfoto's uit...Suriname!

14 september 2016

Ik heb eerder al enkele keren artikelen geschreven waarin ik jullie mijn mooiste foto's uit bepaalde landen uit onze wereldreis heb laten zien. Deze keer is het de beurt aan een landje wat wij als Nederlanders misschien net iets beter (zouden moeten?!) kennen; Suriname! Ik zeg  “zouden moeten” omdat wij als Nederlanders vanuit het verleden een bijzondere band hebben met dit leuke land in de kop van Zuid-Amerika. Tijdens onze wereldreis kwamen wij na ruim vijf maanden door Spaanstalige landen gereisd te hebben aan in dit landje, waar we volledig de taal van de mensen spraken. Waar we alle reclameborden konden lezen en gewoon konden meezingen met liedjes op de radio. We hebben er een te gekke tijd gehad en veel leuke mensen ontmoet, veelal Nederlanders die er een nieuw leven begonnen zijn. Oh en de pannenkoeken met bacon en stroop waren ook erg lekker Lachen.

Wat reisfotografie betreft valt er voldoende te zien. Je moet er wel een beetje de binnenlanden voor in wat mij betreft. Vooral daar is het land ontzettend , hoewel je dit misschien niet zou verwachten, ontzettend authentiek. Misschien wel één van de meest authentieke landen van Zuid-Amerika! Wij zijn slechts een kleine week de binnenlanden in geweest en dit is mijn top 5 aan favoriete foto's! Wil je meer zien? Neem dan een kijkje op mijn eigen reisfotografie website.

1. Maron vrouw

Suriname GvdW 2752

Een jonge Maron vrouw kijkt om zich heen op de bootkade op weg naar het binnenland van Suriname. De mensen in Suriname zijn best fotogeniek. Helaas worden, met name de oudere mensen, niet graag gefotografeerd en is het daarom soms best lastig foto’s nemen. Om portretten als deze beter tot hun recht te laten komen, kun je het beste proberen een neutrale, egale achtergrond te zoeken waartegen je mensen fotografeert. Was in dit geval de achtergrond niet zwart geweest en liepen er bijvoorbeeld mensen, dan was de foto waarschijnlijk weinig interessant geweest.

2. Rivier leven

Suriname GvdW 2831

Deze jongen vaart zijn bootje over de rivier. Zijn been hangt buiten boord en zet daarmee de toon voor het tempo van het leven in Suriname. Ik krijg er bij het zien van de foto gelijk een vakantie gevoel bij Lachen. Wees bij het nemen van dit soort foto's niet bang om dicht met je camera op het onderwerp te gaan zitten.

3. Familylife

Suriname GvdW 2891

Een Maron vrouw zit met haar baby voor de ingang van haar huisje in het dorp Botopassi. De huizen zijn er erg klein en bijna niemand zit dan ook binnen. De foto geeft de relaxte sfeer van het dorp (en Suriname!) goed weer wat mij betreft. Zorg er bij het nemen van dit soort foto's voor dat de instellingen van de camera goed staan, je wilt immers direct een foto nemen wanneer het moment zich voordoet. Wanneer ik echt snel moet zijn, kies ik soms voor de voorkeuze stand S (sluitertijd) van mijn camera. Voor meer over deze tips, lees mijn artikel over de voorkeurstand van je camera.

4. Binnenland

Suriname GvdW 2895

Kleine houten hutjes middenin de jungle van Suriname. Dat is een ervaring die je toch wel moet meemaken wanneer je hier naartoe op vakantie gaat. Deze huisjes horen bij Jungle Hotel Botopassie. Wanneer de nacht valt is het er geruisloos stil en hoor je vrijwel niets anders dan het gekwaak van kikkers en getjirp van krekels. Heerlijk! Om deze foto te kunnen nemen heb je een tripod nodig en een sluitertijd van ongeveer 25 seconden.

5. Beachlife

Suriname GvdW 3053

Dit is het strand van Galibi. Dit is de plek van waaruit je op zoek gaat naar Karetschildpadden wanneer die hun eieren leggen. Tenminste, wanneer je er in het juiste seizoen bent. Een mooie ervaring om eens mee te maken. Het strand is niet heel bijzonder, maar voor een wandeling leent het zich prima. De palmbomen en vissersbootjes geven het een exotisch tintje.

Wat vindt jij van Suriname als vakantiebestemming?

@Zuid-Amerika @Suriname #backpacking #fotografie #reisfotografie #vakantie #suriname

2 reacties

 • Jeroen

  15 september 2016 om 10:13

  Die eerste foto! Nice one!
  Als ik die laatste foto zie, is Suriname echt wel een vakantiebestemming. Toch zou ik meer de binnenlanden in trekken om daar meer van te zien inderdaad. Dus ja ik zou er wel eens rond willen kijken :-)

  Beantwoorden

  • gerben Jeroen

   16 september 2016 om 13:29

   Hoi Jeroen,

   Suriname is een beetje dubbel wat mij betreft. Het is best een tikkeltje Westers (ook door de taal ofzo) en het heeft geen echte hoogtepunten. Maar het heeft verrassend genoeg wel een van de meest traditionele binnenlanden van Zuid-Amerika! Dat komt omdat het binnenland uit nagenoeg alleen jungle bestaat en je hier alleen grotendeels alleen kunt komen per boot. En laat er nou net allemaal blokkades zijn op de rivier :-). Hierdoor kun je alleen per kleine boot (of uitgeholde boomstam) de rivier en het omringende landschap verkennen. Of per vliegtuig natuurlijk.
   Persoonlijk vind ik Suriname wel een aanrader hoor!

 • Loes en Suus op Reis

  15 september 2016 om 19:29

  Hele gave foto's! Suriname ziet er uit als een hele toffe bestemming!

  Beantwoorden

  • gerben Loes en Suus op Reis

   16 september 2016 om 13:30

   Hoi Loes, de foto's vind ik zelf zozo. Heb er hier ook niet heel veel energie in gestoken en vooral lekker genoten. Maar leuk te horen dat je de fotos wel kunt waarderen :-)

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.